Δώστε στο σπίτι σας την κομψότητα πολυτελούς ξενοδοχείου - Για μοναδική άνεση και χαλάρωση

  • Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 08:33
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Θα έχετε παρατηρήσει πως τα ξενοδοχεία έχουν μια ιδιαίτερη κομψότητα που δύσκολα συναντάμε στα σπίτια. Η πολυτελής φιλοξενία που παρέχουν είναι και ο λόγος που προσφέρουν αυτή τη μοναδική άνεση και χαλάρωση σε όσους τα επισκέπτονται.

Αναρωτηθήκατε ποτέ με ποιον τρόπο μπορείτε να φέρετε αυτή την μοναδική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας; Διαβάστε τα παρακάτω tips και εμπνευστείτε για να πάτε το σπίτι σας σε… άλλο επίπεδο.

Ξεκινήστε από τα πράγματα που αγαπάτε Το πρώτο βήμα είναι να σκεφτείτε ποια πράγματα θα θέλατε να έχετε όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας: μια άνετη πολυθρόνα, ένα μικρό τραπέζι δίπλα στο παράθυρο,  μαξιλάρια του καναπέ, μια κανάτα νερό, ένα απλό βάζο με λουλούδια, μια ρόμπα, παντόφλες κ.α. Όλα όσα φαντάζεστε, δηλαδή, να υπάρχουν σε ένα ξενοδοχείο. Εντοπίστε ποια είναι αυτά και βάλτε τα στον χώρο σας.

Το πρώτο βήμα είναι να σκεφτείτε ποια πράγματα θα θέλατε να έχετε όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας.

Επενδύστε στο κρεβάτι Το κρεβάτι είναι το σημαντικότερο έπιπλο του υπνοδωματίου. Το στρώμα χρειάζεται να είναι σκληρό και ταυτόχρονα εύκαμπτο. Καλύψτε το στρώμα με ένα κάλυμμα και επενδύστε στην καλύτερη δυνατή ποιότητα των σεντονιών. Αν κάνετε μια μεγάλη οικονομική επένδυση, τότε κάντε τη στα σεντόνια – θα παρατηρήσετε μεγάλη διάφορα!

Το στρώμα χρειάζεται να είναι σκληρό και ταυτόχρονα εύκαμπτο.

Επιμεληθείτε τον φωτισμό Ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητος για να δημιουργήσετε μια όμορφη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στον χώρο σας, αλλά και για να κοιμάστε καλά. Το φυσικό φως είναι επιθυμητό κατά τη διάρκεια της μέρας, ωστόσο ένας έμμεσος θερμός φωτισμός στην οροφή είναι απαραίτητος αν το φυσικό φως δεν αρκεί. Για τη νύχτα χρησιμοποιήστε μία ή δυο πηγές θερμού φωτός δίπλα ή πάνω από το κρεβάτι που θα δημιουργήσουν χαλαρωτική ατμόσφαιρα και θα σας βοηθήσουν στο διάβασμα. Γενικά, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως οι πολλές μικρές πηγές φωτισμού σε διαφορετικά επίπεδα είναι το κλειδί για την χαλάρωση.

Ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητος για να δημιουργήσετε μια όμορφη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στον χώρο σας.

Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες Το φως, ένα κομψό χαλί, οι κατάλληλες κουρτίνες και η αλλαγή του τύπου σεντονιών ανάλογα με την εποχή μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο. Επενδύστε σε σεντόνια και πετσέτες και επιλέξτε ένα χρώμα για τους τοίχους σας που θα δημιουργεί την αίσθηση της χαλάρωσης και της κομψότητας στον χώρο.

Το φως, ένα κομψό χαλί και οι κατάλληλες κουρτίνες μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο.

Περιποιηθείτε το δωμάτιο των καλεσμένων Για να μην μείνουν και οι καλεσμένοι σας παραπονεμένοι, σκεφτείτε το πιο άνετο και φιλόξενο δωμάτιο που έχετε ποτέ επισκεφτεί σε ένα κανονικό σπίτι (πχ σε ένα σπίτι φίλων). Φέρτε στο μυαλό σας αυτή την αίσθηση και διαμορφώστε ένα δωμάτιο που θα δίνει ακριβώς την ίδια αίσθηση στους φιλοξενούμενούς σας.

Σκεφτείτε το πιο άνετο και φιλόξενο δωμάτιο που έχετε ποτέ επισκεφτεί σε ένα κανονικό σπίτι.

spirossoulis.com