Kάντε τις πετσέτες σας να παραμείνουν απαλές στο πέρασμα του χρόνου

  • Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 11:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Είναι σίγουρο ότι θα θέλαμε οι πετσέτες, που χρησιμοποιούμε στον μπάνιο μας να είναι αφράτες και να μυρίζουν υπέροχα. Είναι όμως επίσης σίγουρο, ότι με  την πάροδο του χρόνου οι πετσέτες μας, χάνουν την απαλότητά τους και η υφή τους γίνεται σκληρή.

Πως μπορούμε να το εμποδίσουμε;

Οι πολλές πλύσεις, το απορρυπαντικό και το μαλακτικό που χρησιμοποιούνται σε κάθε πλύσιμο κάνουν τις πετσέτες σκληρές. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να προσέξουμε ώστε να διατηρήσουν οι πετσέτες μας την απαλότητά τους για πολύ περισσότερο χρόνο.

Πλύσιμο πριν από την πρώτη χρήση

Όταν αγοράζουμε τις πετσέτες μας, πριν τις χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά, θα πρέπει να τις πλένουμε με ζεστό η κρύο νερό, ώστε  να φεύγουν τα υπολείμματα κόλλας, που πιθανόν έχουν μείνει. Αρκετές είναι οι φορές, που κατά την κατασκευή τους και την συσκευασία τους, χρησιμοποιούνται  κάποια ειδικά μαλακτικά  με σκοπό να δείχνουν πιο αφράτες. Αυτές οι χημικές ουσίες εμποδίζουν τις πετσέτες να είναι απορροφητικές στο μέλλον.

Άπλωμα μετά από το ντουζ

Όταν βγαίνουμε από το ντουζ θα πρέπει να απλώνουμε την πετσέτα μας σε κάποιο σημείο ώστε να στεγνώνει ομαλά. Διαφορετικά θα αρχίσει να μυρίζει περίεργα, καθώς αναπτύσσονται βακτήρια μούχλας σε μια βρεγμένη και τυλιγμένη πετσέτα. Θα πρέπει δε, να την απλώνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να ανασαίνει.

Όχι συχνό πλύσιμο

Είναι καλό να χρησιμοποιούμε πολλές και διαφορετικές πετσέτες ώστε να μη χρειάζεται να τις πλένουμε συχνά. Αν χρησιμοποιούμε την ίδια πετσέτα για τέσσερις έως πέντε φορές, θα καταφέρουμε να την διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση.

Προσοχή στον τρόπο πλυσίματος

Τις πετσέτες είναι καλύτερο να τις πλένουμε λίγες λίγες και όχι μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα με υψηλή στάθμη νερού και να ξεβγάζονται δύο φορές. Μετά το τέλος της πλύσης πρέπει να απλώνονται αμέσως.

Αν παρόλα αυτά κρατούν μια περίεργη μυρωδιά, τότε τις βάζουμε σε καυτό νερό και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ξεπλένουμε.

Προσοχή στην ποσότητα των μαλακτικού

Το μαλακτικό έχει την ιδιότητα να μειώνει την απορροφητικότητα των ινών. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα και 1 φορά το μήνα.

Προσοχή στην ποσότητα τού απορρυπαντικού

Αν βάλουμε μεγαλύτερη από την απαιτούμενη ποσότητα το αποτέλεσμα θα είναι να σκληρύνουν οι πετσέτες και να ξεθωριάσουν πιο γρήγορα. Αν βάλουμε λιγότερη από την απαιτούμενη ποσότητα το αποτέλεσμα θα είναι πάλι μια σκληρή πετσέτα.

Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ χλωρίνη στις λευκές πετσέτες.

Προσοχή στην θερμοκρασία στο στεγνωτήριο

Αν έχουμε και χρησιμοποιούμε στεγνωτήριο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την θερμοκρασία του. Η μεγάλη θερμοκρασία κάνει κακό στις πετσέτες, της κάνει πολύ σκληρές.

Επιλεκτικό σιδέρωμα

Χρειάζεται να σιδερώνεις μόνο τις πετσέτες που είναι λινές. Όταν πρόκειται για βαμβακερές και

φουντωτές πετσέτες, τότε είναι καλύτερο να αποφεύγετε το σιδέρωμα.

Άπλωμα

Μόλις τελειώσει το πλύσιμο θα πρέπει οι πετσέτες να απλώνονται αμέσως σε εξωτερικό χώρο. Δεν θα πρέπει να μένουν οι πετσέτες διπλωμένες γιατί έτσι δεν στεγνώνουν εύκολα και δεν ανασαίνουν οι ίνες τους.

Έξυπνοι τρόποι για αφράτες πετσέτες

Πλένουμε με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι τις πετσέτες μας. Βάζουμε το ξύδι μαζί με το απορρυπαντικό

μέσα στο πλυντήριο. Καλό είναι αυτή η πλύση να επαναλαμβάνεται 1 ή δύο φορές το μήνα. Εάν βάζετε μια κούπα ξύδι στο ξέβγαλμα κάθε φορά που πλένετε τις πετσέτες δεν θα σκληρύνουν ποτέ ξανά.

Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε στο πλυντήριό σας απορρυπαντικό και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα προσθέτοντας στο ξέβγαλμα ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι.

Η ιδανική θερμοκρασία για να πλένετε τις πετσέτες σας είναι 30 έως 40 °C.Υψηλότερη θερμοκρασία σκληραίνει τις πετσέτες.

Προτιμάτε να αγοράζετε χοντρές και βαριές πετσέτες. οι πιο λεπτές είναι συνήθως κακής ποιότητας.

Είναι γεγονός ότι όπως σε όλα τα πράγματα  ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Έτσι συνήθως η υψηλή τιμή σχετίζεται με την καλύτερη ποιότητα της πετσέτας.

Ελπίζουμε αυτές οι μικρές συμβουλές να βοηθήσουν για αφράτες, καθαρές και όμορφα αρωματισμένες πετσέτες.

flowmagazine.gr