Ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση σου με 5 απλά βήματα

  • Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 17:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ψυχολογία

Ζεις σε ένα κόσμο όπου κυριαρχούν οι φωτογραφίες. Ανεβάζεις συνέχεια selfies, insta stories, φροντίζεις να φαίνεσαι πάντα τέλεια. Θέλεις να φαίνεσαι πάντα τέλεια, όπως οι αγαπημένες σου celebrities με τους εκατομμύρια followers. Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει η αυτοπεποίθησή σου να ανέβει στα ύψη! Να φαίνεσαι και να είσαι πάντα τέλεια! Μα γίνεται;

Γίνεται να νιώθεις και να φαίνεσαι πάντα τέλεια;

Όχι βέβαια! Δε γίνεται να ξυπνάς κάθε μέρα και να σαι όμορφη και λαμπερή, δε γίνεται να ακολουθείς πάντα τα πρότυπα ομορφιάς που βλέπεις στο Instagram και στο Youtube. Και δε χρειάζεται κιόλας! 
Γιατί; Γιατί κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, γι ‘αυτό που είναι, όπως ακριβώς είναι κι όχι όπως θέλουν οι άλλοι να είναι!
Πρόσφατες μελέτες πάνω στα social media έχουν αποδείξει ότι η χρήση των social media, ειδικά του Instagram, συνδέονται με τα επίπεδα χαμηλής αυτοεκτίμησης, ειδικά στους έφηβους.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Να προσπαθήσεις να αυξήσεις τα επίπεδα αυτο-εκτίμησής σου! Πώς; Παρακάτω θα βρεις 5 απλά tips που θα σε δυναμώσουν:

Να έχεις στο νου σου ότι κανείς δεν είναι τέλειος
Κανείς δεν είναι τέλειος. Ακόμα κι οι αγαπημένες σου celebrities έχουν τα αδύναμά τους σημεία! Μπορεί εσύ να μην τα βλέπεις γιατί τα «φιλτράρουν». Αλλά υπάρχουν! Η τελειότητα δεν υπάρχει. Και αν υπήρχε θα ήταν βαρετή!Να εκτιμάς την εσωτερική και εξωτερική σου ομορφιά
Να σημειώνεις ό,τι σου αρέσει στον εαυτό σου. Όλα τα δυνατά σου σημεία, τόσο στην εξωτερική σου εμφάνιση όσο και στην εξωτερική σου εμφάνιση. Σημείωσέ τα και όσο μεγαλώνει η αυτοπεποίθησή σου, τόσο θα μεγαλώνει και η λίστα με τα θετικά στοιχεία που θα αναγνωρίζεις στον εαυτό σου!
Μη στηρίζεσαι στους άλλους για να σε ανεβάσουν ψυχολογικά!
Δεν έχεις ανάγκη τους άλλους για να σε ανεβάσουν. Μόνη σου μπορείς να ανεβάσεις την εικόνα σου! Και αυτό θα βγαίνει προς τα έξω!
Φρόντισε τον εαυτό σου!
Δε σημαίνει ότι επειδή θα αγαπήσεις την εικόνα σου, θα την αποδέχεσαι κιόλας όπως είσαι, χωρίς να προσπαθείς να βελτιώνεσαι σε λογικό πλαίσιο! Προσπάθησε να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να γυμνάζεσαι, να προσέχεις τη διατροφή σου… Χωρίς υπερβολές, χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και χωρίς να ξεχνάς να κάνεις πού και πού τις παρασπονδίες σου για να… νοστιμεύεις τη ζωή σου! Ένα γλυκάκι πού και πού δεν κάνει κακό!
Να αποφεύγεις τη συνεχή ενασχόληση με τα social media
Όπως είπαμε παραπάνω, τα social media δεν κάνουν τελικά πολύ καλό στην αυτοπεποίθησή σου! Αν δεις λοιπόν ότι σε επηρεάζουν, ήρθε η ώρα να σταματήσεις να έχεις το κινητό ως προέκταση του χεριού σου και να ασχοληθείς με κάτι πιο… δημιουργικό!Και μην ξεχνάς: Σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε! 

 

Πηγή: boro