Γιατί να αποφεύγετε τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες;

  • Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 17:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και απαραίτητος για όλους μας, σχεδόν ιερός.

Ειδικά όταν περνάμε μια μεγάλη και κουραστική μέρα, το μόνο που θέλουμε είναι να πέσουμε στο κρεβάτι μας και να ξεκουραστούμε. Έτσι, προσπαθούμε να κάνουμε τον ύπνο μας όσο γίνεται πιο ποιοτικό. 

Οι περισσότερες αγοράζουμε, ωστόσο, τα απαραίτητα σεντόνια με κριτήριο την τιμή, το χρώμα ή το σχέδιο, έτσι το πιο συνηθισμένο υλικό των κλινοσκεπασμάτων μας είναι το βαμβάκι. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας έχουμε στα συρτάρια μας άπειρα βαμβακερά σεντόνια και μαξιλαροθήκες.

Άλλα υλικά, όπως είναι το μετάξι ή το σατέν, είναι πιο ακριβά και οι περισσότεροι δεν τα επιλέγουν.

Αν όμως ξυπνάς κάθε πρωί με μπερδεμένα, άγρια και ξηρά μαλλιά, μάθε ότι γι´ αυτό φταίει η μαξιλαροθήκη σου.

Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σου, το ύφασμα του σεντονιού που σε κάνει να ξυπνάς με μια “ζούγκλα” στο κεφάλι είναι το βαμβάκι. 

Η στυλίστρια των celebrities, Jen Atkin, εξηγεί γιατί οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες καταστρέφουν τα μαλλιά μας: «Το βαμβάκι απορροφά την υγρασία, ενώ το μετάξι την διατηρεί, έτσι όταν κοιμάσαι σε μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη, τα έλαια από τις τρίχες διατηρούνται παρά απορροφούνται, τρέφοντας τα μαλλιά και όχι ξεραίνοντάς τα. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό για τύπους μαλλιών που έχουν την τάση να φριζάρουν, όπως είναι τα μαλλιά με χοντρή τρίχα ή κορίτσια που έχουν πολλές μπούκλες».

Οι μεταξωτές και σατέν μαξιλαροθήκες δίνουν αυτή την απαλή αίσθηση στα μαλλιά και το δέρμα, καθώς δεν αφήνουν “σημάδια” πάνω σου όταν ξυπνάς ενώ το ύφασμα αυτό επιτρέπει στην τρίχα να πέφτει ελεύθερα χωρίς να τρίβεται. Αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος που το μαλλί έχει αυτή την εμφάνιση μετά τον ύπνο.

Αν δεν θες, όμως, να αποχωριστείς την αγαπημένη σου μαξιλαροθήκη από βαμβάκι, η Atkin σου προτείνει ένα πολύ χρήσιμο τρικ: Μπορείς να τυλίξεις τα μαλλιά σου με ένα μεταξωτό φουλάρι πριν πέσεις για ύπνο ώστε να τα διατηρήσεις όπως ακριβώς είναι. «Είναι τέλειο για όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τα φυσικά μαλλιά», λέει συγκεκριμένα.

 

Πηγή: bovary