Εύκολος κορμός με σοκολάτα και κρέμα

  • Κυριακή, 21 Ιανουάριος 2018 17:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα γευστικότατο, αφράτο και δροσερό κορμό με γέμιση μπισκότα κανέλας και κρέμα σαντιγί, με επικάλυψη σοκολάτας, γαρνιρισμένος με φιλέ αμυγδάλου.

Υλικά για 3 μικρούς κορμούς

Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση:
27 στρογγυλά μπισκότα κανέλας (ή άλλα προτίμησής σας)
1 φλ. τσαγιού γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά, κρύα
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση συνταγής

Για τη γέμιση: Τοποθετείτε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε ένα μπόλ και τα χτυπάτε με το μίξερ σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.
Σε άλλο μπολ ρίχνετε το γάλα, βουτάτε μέσα ένα μπισκότο τη φορά και τα τοποθετείτε πάνω στο πάγκο εργασίας μας, στρωμένο με λαδόκολα. Πάνω από κάθε μπισκότο βάζετε από 1 κοφτή κ.σ. σαντιγί.
Συνεχίζετε κατά αυτόν το τρόπο μέχρις ότου ο κάθε κορμός σας να αποτελείται από 9 μπισκότα συνολικά. Τοποθετείτε το κάθε κορμό σε οριζόντια θέση πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολα και τον καλύπτετε καλά γύρω γύρω με σαντιγί. Φτιάχνετε και τους 3 κορμούς, τους τυλίγετε σε ρολό σε ένα κομμάτι λαδόκολα (έναν τη φορά ξεχωριστά) και τους τοποθετείτε στη κατάψυξη για 3 ώρες.
Για την επικάλυψη: Τοποθετείτε τα κομματάκια κουβερτούρας μαζί με τη κρέμα γάλακτος σε μικρό αντικολλητικό σκεύος και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε για λίγη ώρα στην άκρη να κρυώσει το μείγμα σοκολάτας.
Βγάζετε τους κορμούς από τη κατάψυξη, τους καλύπτετε με τη σοκολάτα, τους πασπαλίζετε με τα καβουρδισμένα φιλέ αμυγδάλου και τους ξαναβάζετε στη κατάψυξη μέχρι να “σφίξει” η σοκολάτα. Μετά κόβετε τους κορμούς σε διαγώνιες φέτες και σερβίρετε.

sintages.gr