Έλαια για λαμπερή επιδερμίδα

  • Σάββατο, 20 Ιανουάριος 2018 19:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σώμα

Εξ'αιτίας της λιπαρής τους υφής, τα λάδια είναι το...μαύρο πρόβατο της ομορφιάς. Ωστόσο, όπως υπάρχουν εξαιρετικά λάδια, με κορυφαίο το...
ελαιόλαδο για την διατροφή σου, το ίδιο συμβαίνει και με την ομορφιά σου. Υπάρχουν κάποια λάδια, που θα διατηρήσουν ενυδατωμένο, λαμπερό και δυνατό το δέρμα σου, χωρίς καθόλου ίχνη λιπαρότητας. Σου προτείνουμε 10 λάδια, που θα σου αλλάξουν την εικόνα, την οποία έχεις για αυτά, αλλά και τη ρουτίνα της φροντίδας σου.

Ελαιόλαδο
Ιδανικό: Για πολύ ξηρές επιδερμίδες
Το ελαιόλαδο, ιδιαίτερα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, είναι ένα σούπερ ενυδατικό και συνιστάται για τα αφυδατωμένα δέρματα. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Όπως και το έλαιο jojoba, το ελαιόλαδο μοιάζει στη σύσταση με τα φυσικά έλαια, που παράγει το δέρμα μας, και έτσι απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα. Δεν προκαλεί αλλεργίες, αλλά επειδή είναι πλούσιο και παχύρευστο, καλό είναι να αποφεύγεις την εφαρμογή στο πρόσωπο, εαν έχεις ακμή.
Κράτησε: Οι μελέτες δείχνουν ότι η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά του καρκίνου του δέρματος.

Αrgan Oil
Ιδανικό: Λεπτές γραμμές, ξηρή επιδερμίδα και ξηρά μαλλιά
Εξάγεται από τους πυρήνες, που βρέθηκαν στον καρπό των μαροκινών δέντρων argan, έχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και αντιοξειδωτικά. Αν και διεκδίκησε την φήμη ως ο καλύτερος θεραπευτής για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, το λάδι argan λειτουργεί θαυμάσια στο πρόσωπο και το σώμα.
Κράτησε: Τα λιπαρά οξέα ενισχύουν και συμβάλλουν στην υγεία των κυτταρικών μεμβρανών, μειώνουν τη φλεγμονή και προωθούν την παραγωγή υγιούς κολλαγόνου.

Λάδι αβοκάντο
Ιδανικό: Ξηρό, ευαίσθητο ή ερεθισμένο δέρμα
Έχει πλούσια μαλακτική υφή, το λάδι αβοκάντο είναι ιδανικό για όσους έχουν ξηρή επιδερμίδα, με αίσθηση κνησμού ή απολέπιση και συμβάλλει στην καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος.
Κράτησε: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βοηθούν τη σωστή λειτουργία των κυττάρων και μειώνουν τη φλεγμονή

Coconut Oil
Ιδανικό: Για ευαίσθητο δέρμα, έκζεμα, ξηρά μαλλιά
Κάποιος με υπερ-ευαίσθητο δέρμα βρίσκει άμεση ανακούφιση στο λάδι καρύδας, χρησιμοποιώντας το σαν ενυδατική κρέμα στο σώμα του. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και η εφαρμογή του έχει άμεσο αποτέλεσμα σε αυτούς, που ταλαιπωρούνται από χρόνιο έκζεμα. Λίγο λάδι καρύδας στα μαλλιά σου αποκαθιστά την ξηρότητα.
Tip: Εάν τα μαλλιά σου πετάνε, βάλε ελάχιστη ποσότητα στα δάκτυλά σου και δούλεψε τα μαλλιά σου ή χρησιμοποίησε το λάδι καρύδας ως μαλακτικό στο λούσιμο.
Κράτησε: Έχει δομή 12 καρβοξυλικών λιπαρών οξέων, που του επιτρέπουν τη διείσδυση μέσα στη τρίχα και εξασφαλίζει ευελιξία και δύναμη στα μαλλιά.

Λινέλαιο
Ιδανικό: Για ερεθισμένο, ευαίσθητο δέρμα, προσφέρει καλά αποτελέσματα σε δύσκολες συνθήκες, όπως το έκζεμα και η δερματίτιδα
Ενισχυμένο με ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, το λάδι λιναρόσπορου είναι σημαντικό για υγιή καρδιά και ανθεκτικό οργανισμό. Μπορείς να αναμίξεις τους σπόρους σε σαλάτες ή φρουτοπολτούς, ή χρησιμοποίησε το λάδι για επάλειψη στο σώμα.
Κράτησε: Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μελέτες έχουν δείξει ότι εάν λαμβάνεται καθημερινά, μπορεί να βελτιώσει το έκζεμα σε μόλις τρεις μήνες.

jojoba Oil
Ιδανικό: Για την ξηρότητα του δέρματος
Μάθε ότι προφέρεται χο-χο-βα... το έλαιό του έχει μια χημική δομή παρόμοια με τα φυσικά έλαια του δέρματός μας, γι 'αυτό απορροφάται εύκολα.
Κράτησε: Το συνιστούν, επειδή περιέχει μέταλλα, όπως ο ψευδάργυρος και ο χαλκός, επίσης περιέχει βιταμίνες Β και Ε, που συμβάλλουν στην ενίσχυση του δέρματος.

Έλαιο λεβάντας
Ιδανικό: Για δέρματα με ακμή ή τάση ακμής και ερεθισμένες επιδερμίδες
Συλλέγεται από τις φρέσκες ανθισμένες κορυφές της λεβάντας. Το έλαιο λεβάντας δείχνει ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα στις επιδερμίδες με ακμή και γενικά σε κάθε είδους ερεθισμό του δέρματος.
Κράτησε: Βοηθά την παραγωγή σμήγματος, καταπραΰνει από τους ερεθισμούς, ενώ παράλληλα λειτουργεί σαν φυσικό αντισηπτικό και απολυμαντικό. Επειδή δείχνει ότι βελτιστοποιεί τη δράση των άλλων προϊόντων φροντίδας του δέρματός σου, πολύ πιθανά στο μέλλον να ενσωματωθεί στα διάφορα καλλυντικά ως βασικός παράγοντας για την καλύτερη απορρόφηση των δραστικών συστατικών.

Rose Hip Oil
Ιδανικό: Για δυσχρωμίες, ουλές, λεπτές γραμμές, όπως επίσης και για επιδερμίδες και με τάση ακμής
Το έλαιο προέρχεται από τους σπόρους τριανταφυλλιάς της Νότιας Αμερικής και δρα σαν φυσική Retin-A, χωρίς όμως τις ερεθιστικές της παρενέργειες. Η δράση αυτή της ρετινόλης έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης, γεγονός που του προσδίδει και αντιγηραντικές ιδιότητες. Οι υψηλές συγκεντρώσεις του σε λινολεϊκό οξύ μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ακμής.
Κράτησε: Περιέχει ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και βιταμίνες Α και C, οι οποίες μπορούν να επιμηκύνουν τον κύκλο ζωής των κυττάρων. Αν το χρησιμοποιήσεις για μερικές εβδομάδες, θα παρατηρήσεις σημαντικές βελτιώσεις στις σκούρες κηλίδες, ουλές, ή οποιοδήποτε άλλο αποχρωματισμό του δέρματος.

Λάδι κνήκου (καρδαμέλαιο)
Ιδανικό: Για ξηρό και ερεθισμένο δέρμα
Το λάδι κνήκου περιέχει λινολεϊκό οξύ, ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία βοηθούν το δέρμα σου να δημιουργήσει ένα είδος λιπιδίων, που συγκρατούν το νερό και προλαμβάνουν την αφυδάτωση. Θεωρείται το καλύτερο από όλα τα έλαια για την αντιμετώπιση της φλεγμονής, με εξαίρεση το λάδι argan. Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν για τη θεραπεία σε ανοικτές πληγές και στους μώλωπες, ενώ στην Ευρώπη χρησιμοποιείται για διάφορες δερματικές παθήσεις και για την ενίσχυση της άμυνας της ευαίσθητης παιδικής επιδερμίδας.
Κράτησε: Οι χορτοφάγοι, και αυτοί που ακολουθούν διατροφή με χαμηλά λιπαρά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη δίαιτες, είναι πιο πιθανό να έχουν ξηρό δέρμα, αλλά προσθέτοντας λάδι κνήκου στο φαγητό τους, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την επιδερμίδα τους.

Τea Tree Oil
Ιδανικό: Για επιδερμίδες με ακμή
Είναι το αιθέριο έλαιο, που λαμβάνεται από τα φύλλα δέντρου στην Αυστραλία, Melaleuca alternifolia. Χρησιμοποιείται σε πολλές φυσικές θεραπείες κατά της ακμής και έχει τη δυνατότητα να εξοντώνει τα βακτήρια στους πόρους του δέρματος και στους θύλακες των τριχών, που προκαλούν ατέλειες. Έχει άμεση διεισδυτικότητα στο δέρμα.
Κράτησε: Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με ΑΗΑ ( άλφα-υδροξυοξέα) και σε προϊόν καθαρισμού μαζί με ΒΗΑ (βήτα-υδροξυοξέα). Αυτός ο συνδυασμός θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και θα αποτρέψει τη δημιουργία φραγμένων πόρων.

Αν και είναι μια φυσική ουσία, το λάδι του τεϊόδεντρου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, οπότε φροντίστε να το δοκιμάσετε σε ένα μικρό σημείο του δέρματος πριν γενικεύσετε τη χρήση του.

 

Πηγή: lifeguide

Αφηστε καποιο σχολιο