Τεράστιο μπιφτέκι με γέμιση ζυμαρικά για όλους τους μακαρονάδες!

  • Σάββατο, 20 Ιανουάριος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά:

Για τα μακαρόνια:

Μακαρόνια
1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο σκόρδο
1 κεσεδάκι σάλτσα ντομάτας
1 κεσεδάκι με κομμάτια ντομάτας και βασιλικό
6 φύλλα βασιλικού
1 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα κόκκινης πιπεριάς σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

Για τον κεφτέ:

3 κιλά βόειο κρέας
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
2 αυγά
1 κουταλιά ψιλοκομμένο ψωμί
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
Παρμεζάνα, για επικάλυψη

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο για ένα λεπτό, μέχρι να αρωματιστεί το λάδι. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τις θρυμματισμένες ντομάτες. Τα αφήνουμε να βράσουν και προσθέτουμε βασιλικό, αλάτι, κόκκινη πιπεριά και αποξηραμένη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα μέχρι να παχύνει ελαφρώς και την αφαιρούμε από τη φωτιά.
Αναμειγνύουμε περίπου 1 με 1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα με ζυμαρικά, μέχρι να επικαλυφθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το βόειο κρέας, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο, τα αυγά, το πιπέρι, το αλάτι, το ψωμί, το τυρί μέχρι να ενωθούν. Αφαιρούμε περίπου το 1/3 του κρέατος και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος ενός μπολ και τοποθετούμε τα 2/3 του κρέατος. Φροντίζουμε οι πλευρές στην άκρη του ταψιού να είναι αρκετά παχιές για να μπορέσουν να κρατήσουν τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε με ζυμαρικά και, στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο κρέας για να καλύψουμε την κορυφή.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
Ψήνουμε το τεράστιο μπιφτέκι για περίπου μία ώρα έως μία ώρα και 15 λεπτά.
Αφαιρούμε προσεκτικά το μπολ από το φούρνο και αφαιρούμε τυχόν υγρά. Γύρισε το μπιφτέκι σε μια μεγάλη πιατέλα και κάλυψε το με την υπόλοιπη σάλτσα και το τυρί παρμεζάνας. Σερβίρετε ζεστό.

ipop.gr