Φέρνουμε τη χαρά ξανά στη ζωή μας - Πέντε τοξικοί φίλοι που πρέπει να απομακρύνουμε άμεσα

  • Σάββατο, 20 Ιανουάριος 2018 08:33
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ψυχολογία


Υπάρχουν άνθρωποι που αξίζει να παραμένουν στη ζωή μας και άνθρωποι που δεν χρειάζεται να...
αποτελούν πλέον μέρος αυτής.

Συνήθως οι πρώτοι μας βγάζουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, ενώ οι δεύτεροι την χειρότερη.
Πώς μπορείς όμως να καταλάβεις πότε μια σχέση με έναν φίλο σου γίνεται τοξική; Υπάρχουν ενδείξεις και εσύ απλά δεν θέλεις να τις δεις.

Αυτοί είναι οι φίλοι που χαλάνε την ψυχολογία σου και ήρθε η ώρα να αφήσεις πίσω.

1. Τον φίλο που δεν χαίρεται ποτέ για εσένα
Εσύ είσαι στον έβδομο ουρανό από μια μικρή επιτυχία στη δουλειά ή την προσωπική σου ζωή και αυτός ο φίλος δεν λέει να χαρεί μαζί σου, αλλά βρίσκει συνεχώς κάτι να σου πει για να στο χαλάσει.

2. Τον φίλο που συνέχεια ασκεί κριτική
Αν υπάρχει ένα μικρό ελάττωμα στον χαρακτήρα σου, αυτός ο φίλος δεν χάνει την ευκαιρία να στο υπενθυμίζει ξανά και ξανά. Η αλήθεια είναι ότι ασκούμε αρκετή κριτική εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας και αν κάποιος μας κριτικάρει συνέχεια για ό,τι και αν κάνουμε, τότε ίσως ήρθε η ώρα να βγει από τη ζωή μας.

3. Τον φίλο που είναι συνεχώς αρνητικός
Σε σύγκριση με τον φίλο που δεν χαίρεται ποτέ για σένα, αυτός ο φίλος δεν χαίρεται ποτέ για τίποτα. Βρίσκει σε όλες τις περιστάσεις κάτι αρνητικό να πει. Τα πάντα του φταίνε και τίποτα θετικό δεν υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή.

4. Τον φίλο που συνέχεια ακυρώνει τα σχέδιά σας
Όλοι έχουμε έναν φίλο που πέντε λεπτά πριν την προγραμματισμένη έξοδο αποφασίζει να μην εμφανιστεί. Κάτι του έτυχε. Μπορεί όντως μερικές φορές κάτι να συμβαίνει, αλλά εάν ο φίλος σου το επαναλαμβάνει περισσότερες από μία φορές τότε απλά δεν θέλει να διαθέσει χρόνο στη φιλία σας.

5. Τον φίλο που συνέχεια σε ανταγωνίζεται
Ο ανταγωνισμός σε λογικά και υγιή πλαίσια μπορεί να είναι ιδιαίτερα θετικός και για τους δυο σας. Σε περίπτωση, όμως που αυτός ο φίλος κρατάει μπλοκάκι με όσα έχει πετύχει σε σύγκριση με εσένα, τότε είναι καλύτερα να το ξεκαθαρίσεις. Η ζωή είναι πολύ μικρή και καλύτερα να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που θέλουν το καλύτερο για εμάς και όχι το αντίθετο.
ipop.gr