Τρεις συμβουλές για το καθάρισμα του καναπέ

  • Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 15:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Ο άνετος καναπές αποτελεί συνήθως το τέλειο μέρος για να χαλαρώσουμε.

Ωστόσο είναι από τα έπιπλα που λερώνεται συχνά και θέλει βαθύ καθαρισμό για την απομάκρυνση των λεκέδων.

Εάν έχετε έναν «ντυμένο» καναπέ με ύφασμα, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να τον κάνετε να φαίνεται σαν καινούριο.

1. Προσδιορίστε το ύφασμα
Οι καναπέδες βγαίνουν σε πολλά σχήματα, χρώματα και υλικά. Συνήθως συνοδεύονται από αφαιρούμενα και πλενόμενα μαξιλάρια. Εάν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε έναν καναπέ από μείγμα λινό – βαμβάκι, μπορείτε εύκολα να τον καθαρίσετε με φυσικά συστατικά. Πριν όμως ξεκινήσετε μάθετε το υλικό κατασκευής του. Οι περισσότεροι έχουν ετικέτες που προσδιορίζουν ως:

W: Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε νερό για τον καθαρισμό του
S: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο συγκεκριμένο καθαριστικό για το ύφασμα.
SW: Το νερό αλλά και το καθαριστικό είναι ασφαλή για χρήση.
X: Μόνο στεγνό καθάρισμα.

2. Καθαρίστε πρώτα επιφανειακά
Προετοιμάστε τον καναπέ σας χρησιμοποιώντας μια καθαρή και στεγνή λευκή πετσέτα χεριών ή ένα κομμάτι ύφασμα που χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε τα έπιπλα. Απομακρύνετε κάθε ψίχουλο ή τυχόν κομμάτια που μπορεί να κρύβονται στις γωνίες και τις σχισμές του καναπέ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και μια βούρτσα. Αποφύγετε τις χρωματιστές πετσέτες ή τα σφουγγάρια καθώς οι χρωστικές ουσίες μπορεί να αλλάξουν το χρώμα του καναπέ.

3. Βαθύς καθαρισμός και λεκέδες
Ψεκάστε ολόκληρο τον καναπέ με σόδα μαγειρικής αφού πρώτα έχετε ελέγξει σε μια μικρή περιοχή για τυχόν αποχρωματισμούς. Το συστατικό αυτό απομακρύνει τις μυρωδιές και διαλύει του λεκέδες στο ύφασμα. Αφήστε τη σόδα μαγειρικής στον καναπέ για τουλάχιστον 20 λεπτά έως και μια ώρα πριν βάλετε την ηλεκτρική σκούπα σε λειτουργία.

baby.gr