Ταλιατέλες με τυριά, στο φούρνο

  • Τετάρτη, 17 Ιανουάριος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Κλασικό πιάτο, με αρκετές θερμίδες, αλλά εξαιρετικά γευστικό.

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά πέστο βασιλικού
1 κουτί σάλτσα ντομάτας κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
Μισή πιπερίτσα τσίλι
200 γραμμάρια φέτα
200 γραμμάρια από 2 τυριά: έμενταλ, πεκορίνο
170 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο, al dente
Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι-σκόρδο και ροδίστε
Προσθέστε το πέστο, το τσίλι, τα 2 τυριά τριμμένα, τη φέτα, την σάλτσα ντομάτας + 1/3 ποτηράκι νερό
Η φέτα χαρίζει κρεμώδη σάλτσα, ώστε να αποφύγουμε την κρέμα γάλακτος
Αφήστε να σιγοβράσει για μισή ώρα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
Προσθέστε τις βρασμένες ταλιατέλες στο βαθύ τηγάνι, ανακατέψτε απαλά
Σε βουτυρωμένο ταψάκι ρίξτε το μείγμα και ψήστε στον φούρνο για 5 λεπτά
Βγάλτε και προσθέστε τις φέτες μοτσαρέλας στην επιφάνεια
Ξαναψήστε για 12-15 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το τυρί
Τότε, γυρίστε τον φούρνο στην ένδειξη «γκριλ», και ροδίστε περισσότερο το φαγητό
Ετοιμο! Αφήστε 2-3 λεπτά να ηρεμήσει πριν σερβίρετε



Πηγή:  iefimerida.gr