Πώς θα διατηρήσεις το χτένισμα κομμωτηρίου για μια εβδομάδα

Παλαιότερα, οι παράγοντες «οικονομική άνεση» και «χρόνος» επέτρεπαν σε ένα μεγάλο αριθμό γυναικών να κλείνουν ραντεβού στο κομμωτήριο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, όλο το χρόνο.

Ετσι, μπορούσαν να είναι περιποιημένες από τα χέρια των επαγγελματιών και να εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους.

Δεδομένου ότι τα πράγματα έχουν όμως αλλάξει και οι υποχρεώσεις γεμίζουν την καθημερινότητα σας, οι επισκέψεις στο κομμωτήριο είναι μια πολυτέλεια, για αυτό και είναι περιορισμένες.

Αντί να απογοητευτείτε, διαβάστε πως μπορείτε να διατηρήσετε ένα επαγγελματικό και κομψό χτένισμα αψεγάδιαστο όλη την εβδομάδα, με μικρά τρικ που θα σας λύσουν τα χέρια. Παίξτε με τα μαλλιά και το ύφος και θα εκπλαγείτε!

Ημέρα πρώτη: Μην πειράξετε ούτε τρίχα

Το πρώτο πράγμα είναι να απολαύσετε τη φόρμα, τη λάμψη, την κίνηση και τον όγκο που αποκτούν τα μαλλιά μετά το κομμωτήριο, στοιχεία που θέλετε να παραμείνουν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Για αυτό, μην τα πειράξετε καθόλου, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερα προϊόντα styling ή να τα διορθώσετε.

Ημέρα δεύτερη: Ανανεώστε τα μετά τον ύπνο

Εχετε ξυπνήσει το επόμενο πρωί και βλέπετε ότι τα μαλλιά σας δεν βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Σκέφτεστε να λουστείτε, αλλά υπάρχει σίγουρα καλύτερη επιλογή. Ψεκάστε λίγη ποσότητα dry shampoo στις ρίζες και κάντε μια χωρίστρα στη μέση. Επειτα, δημιουργήστε ελαφρές μπούκλες είτε με τη βούρτσα είτε με το ειδικό εργαλείο.

Ημέρα τρίτη: Πλέξτε τα μαλλιά σας προς τα πίσω

Οι πλεξούδες μπορεί να θεωρούνται κάπως καλοκαιρινές, παρόλα αυτά είναι ένα από τα πιο γρήγορα χτενίσματα για τις «δύσκολες» ημέρες όλο το χρόνο. Δεν είναι απαραίτητο να είναι τέλειες. Αφήστε το messy στιλ να κλέψει την παράσταση, είναι άλλωστε σέξι.

Ημέρα τέταρτη: Αλλάξτε και πάλι χτένισμα κάνοντας ένα half- bun

Οσο κοιμόσαστε, τόσο πιο όμορφες γίνεστε! Αν κρατήσετε την πλεξούδα σας κατά τη διάρκεια του ύπνου, την επόμενη μέρα τα μαλλιά σας θα έχουν κυματιστή φόρμα. Τι προτείνουμε τώρα; Αφήστε τα ελεύθερα και πιάστε μόνο τα μισά, σε ένα half- bun.

Ημέρα πέμπτη: Η σλικ αλογοουρά

Αν πιστεύατε, πως οι παραλλαγές στα μαλλιά σας τέλειωσαν, κάνετε λάθος. Αυτή τη φορά, θα συνδυάσετε τις κυματιστές άκρες με τη σλικ αλογοουρά, που έχουμε δει σε πολλές red carpet εμφανίσεις. Ογκος στο πίσω μέρος του κεφαλιού και λεία μαλλιά μπροστά, που αναδεικνύουν το μακιγιάζ. Το look αυτό είναι σπόρτι και σικ.

Ημέρα έκτη: Μαζέψτε τα μαλλιά σας σε ένα top knot με όγκο

Οχι μόνο είναι το καλύτερο και πιο γρήγορο χτένισμα για τις ώρες του γυμναστηρίου, αλλά αποδεικνύεται σωτήριο για εκείνες τις μέρες που δεν έχετε προλάβει να λούσετε τα μαλλιά σας και θέλετε να μοιάζουν περιποιημένα, δίνοντας σας ένα χαλαρό ύφος.

Ημέρα έβδομη: Λούστε τα και καθαρίστε τα σε βάθος

Για να απομακρύνετε τη λιπαρότητα μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από μηλόξυδο και νερό, με το οποίο θα τα ξεπλένετε. Επειτα λούστε τα μαλλιά με σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό και ενυδατώστε τα με μάσκα μαλλιών ή κοντίσιονερ.

bovary.gr