Όσα πρέπει να θυμάσαι στις εκπτώσεις

Εκπτώσεις, προσφορές, δεκαήμερο, sales και τα λοιπά. Η εκπτωτική περίοδος είναι μια από τις αγαπημένες μας εποχές γιατί «when I shop, the world gets better». Οι εκπτώσεις είναι σαν μικρές επενδύσεις, αν ακολουθήσεις τα σωστά βήματα μπορείς να βρεις κομμάτια που είναι όντως επένδυση στην ντουλάπα σου και το πιο σημαντικό; Σε καλύτερη τιμή από την αρχική τους. Για να αρχίσεις κι εσύ λοιπόν τις «επενδύσεις» ακολούθησε τα παρακάτω και θα μας θυμηθείς.

Το σωστό κατάστημα: Πρώτο και βασικό βήμα είναι να επιλέγεις τα σωστά καταστήματα. Απόφυγε τα πολυσύχναστα μαγαζιά, τις ώρες αιχμής, στους πιο κεντρικούς δρόμους. Προτίμησε τα αντίστοιχα τους σε κάποιο mall ή στη γειτονιά σου, όπου δεν υπάρχει τόσος κόσμος. Εκτός του ότι θα ψωνίσεις με την ησυχία σου, μπορείς να βρεις κομμάτια που στα πάντα γεμάτα καταστήματα δεν υπάρχουν πια. Οι ευκαιρίες είναι περισσότερες και έτσι θα καταφέρεις να αγοράσεις αυτό που είχες βάλει στο μάτι.

Πτώση τιμών: Να έχεις κατά νου ότι σε περίοδο εκπτώσεων οι τιμές πέφτουν βδομάδα με τη βδομάδα. Αν θες να αγοράσεις κάτι πραγματικά ακριβό ζύγισε τα πράγματα και ρίσκαρε να περιμένεις λίγο ακόμα.

Κάνε το δικό σου: Αν δεν είσαι από τις τυχερές που βρίσκουν αυτό που θέλουν στο νούμερο τους, αυτοσχεδίασε! Για τα κάπως μεγαλύτερα μεγέθη, σκέψου μήπως αξίζει να κάνεις κάποιες προσαρμογές. Δες τι αλλαγές χρειάζεται, μια ζώνη για παράδειγμα μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση. Και μη ξεχνάς, η μοδίστρα σου μπορεί να κόψει και να ράψει για να το διαμορφώσει ακριβώς για σένα! (Προσοχή μη δώσεις περισσότερα λεφτά για να το φτιάξεις από όσα αξίζει).

Επενδύσεις: Μπορείς να επενδύσεις σε κλασσικά κομμάτια που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση πολλές φορές. Αν όχι κλασσικά κομμάτια, επένδυσε σε κομμάτια που ξέρεις ότι θα τα φορέσεις αρκετές φορές. Επιπλέον, επένδυση είναι να πάρεις τώρα τα παπούτσια που θα χρειαστείς για τον γάμο της ξαδέρφης σου, την άνοιξη.

Shopping list: Κάνε τη λίστα σου με αυτά που χρειάζεσαι, με αυτά που έβαλες στο μάτι εδώ και καιρό και βασίσου σ’ αυτήν για να μην ενθουσιαστείς και στο τέλος καταλήξεις με όσα δε θες. Ακόμα, μια πρόχειρη έρευνα αγοράς θα κάνει καλό στο να ξεκαθαρίσεις τι χρειάζεσαι και να ορίσεις το budget σου.

 

Πηγή: savoirville