Τα γεμιστά - Η ταινία μικρού μήκους του Γιάννη Μπλέτα έχουν μια "γεύση" οικογένειας

Όταν η τύχη σε ευνοεί και βλέπεις αυτή τη ταινία, τα λόγια σου μπερδεύονται με τα τόσα συναισθήματα σου. 

Της Ελίνας Λαγουδάκη

Ο Γιάννης Μπλέτας, μέσα σε 12 λεπτά καταφέρνει να σε γεμίσει όμορφα συναισθήματα και με αυτή τη δουλειά του. Φυσικά και κάθε δευτερόλεπτο επιβεβαιώνει τις διακρίσεις που έχει πάρει ως τώρα και αυτές που θα έρθουν.

Για την ώρα έχει βραβευτεί : καλύτερης φωτογραφίας σε ταινία στο  Hollywood International Moving Pictures Film Festiva

και της καλύτερης μουσικής σε ταινία στο  Symi International Film Festival.  

 

Με εκπληκτική σκηνοθετική ματιά αλλά και λόγια που θα αγγίξουν τον καθένα, ο Γιάννης Μπλέτας μαζί με υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας δημιουργούν ένα εκπληκτικό τελικό αποτέλεσμα. Νομίζω πως κανείς δεν θα μπορεί να βάλει σε σειρά τι του άρεσε περισσότερο σε αυτό που είδε. 

Το τραγούδι που συνοδεύει την ταινία έχει γίνει ήδη γνωστό και έχει αγαπηθεί πολύ. Εξάλλου, η μελωδία του Αντώνη Ζαχαράκη ταιριάζει απόλυτα με την ατμόσφαιρα της ταινίας αυτής.

Επειδή η ταινία λαμβάνει μέρος σε φεστιβάλ, δεν υπάρχει ακόμα ολόκληρη στο διαδίκτυο. Δείτε το τρέιλερ να πάρετε μια γεύση και αν κάποια στιγμή να σας δοθεί η ευκαιρία να την δείτε σε κάποιο σινεμά, όπως είχαν την τύχη πολλοί Ρεθυμνιώτες και Χανιώτες να την παρακολουθήσουν, ή όταν βγει στο διαδίκτυο, να το κάνετε. Είναι λύτρωση και αναμνήσεις. Είναι μια πλημμύρα συναισθημάτων!


Πληροφορίες για την ταινία: 
Ο Μίνως ζει στην Κρήτη. Παίζει λύρα. Ο παππούς του, ο Μίνως, κατασκευάζει λύρες : παίζουν λύρα μαζί. Με τον παππού του παίζουν λύρα: στις πιο άγριες θάλασσες, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, δίπλα σε ενετικά κάστρα, μέσα σε βαθιά φαράγγια, παρέα με αϊτούς. Ο Μίνως περνάει τις ώρες του με τον παππού του στην Κρήτη. Παίζοντας
λύρα, συντροφιά με ένα πιάτο γεμιστά. Μέχρι το τέλος.

Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης
Κάμερα: Ben Rigas
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Μπλέτας/ Ben Rigas
Τραγούδι τίτλων: Γεωργία Νταγάκη

ΗΘΟΠΟΙΟΙ 
Λευτέρης Τζαγκαράκης,
Στάθης Γαγάνης, 
Γιώργος Κρομύδας,
Φρύνη Ονισηφόρου,
Εμμανουήλ Κατσαραγάκης.

 

Το τρέιλερ της ταινίας:
https://vimeo.com/224964457

 

Το τραγούδι της ταινίας:

Αφηστε καποιο σχολιο