Ρίχνουν φως ... στην κρίση μέσα μας - Διαλέξεις που ανοίγουν δρόμους ζωής από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

  • Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018 08:53
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Έναν νέο κύκλο  εννέα ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «Η κρίση εντός μας» οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, συνεχίζοντας την  παράδοση στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι ομιλίες θα έχουν ως αντικείμενο προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Στην πρώτη διάλεξη ο Ψυχίατρος κ. Παναγιώτης Χρυσός θα μιλήσει το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, ώρα 11.00 το πρωί στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω με θέμα: Οικονομική κρίση: το κομβικό πέρασμα από τον κόσμο των βεβαιοτήτων σε εκείνο των δυνατοτήτων.

‘’Πιστεύομε ότι η ενημέρωση από έγκυρους ομιλητές πάνω στα σύγχρονα αυτά προβλήματα και τις δυνατότητες αντιμετώπισής τους μπορεί να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.

Η ιδέα της υπογράφουσας για τη διεξαγωγή αυτής της σειράς των ομιλιών υλοποιείται χάρη στην κ. Ρένα Βεργάκη, πρώην προϊσταμένη της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, η οποία ανέλαβε το κύριο βάρος της οργανωτικής προσπάθειας, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ. Κώστα Βαρβεράκη και Μανόλη Βασιλάκη”, επισημαίνει η πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας Άννα Παπαχρονάκη.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο, στις 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στον Β’ όροφο του δημοτικού κτιρίου της οδού Ανδρόγεω.

‘’Ευχαριστούμε θερμά τους εκλεκτούς επιστήμονες, που αποδέχτηκαν ευχαρίστως την πρόσκλησή μας  να συμμετάσχουν στην πραγματοποίηση αυτού του κύκλου, την Οργανωτική Επιτροπή, τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση της αίθουσας  και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας για την προβολή των εκδηλώσεων” καταλήγει η ανακοίνωση.

Το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ

 

Σάββατο 13-01-2018, ώρα 11:00 π.μ. αίθουσα οδού Ανδρόγεω

Παναγιώτης Χρυσός, Ψυχίατρος, Συστημικός Ψυχοθεραπευτής, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Συστημικής Σκέψης και Εκπαίδευσης: Οικονομική κρίση: το κομβικό πέρασμα από τον κόσμο των βεβαιοτήτων σε εκείνο των δυνατοτήτων.

Σάββατο 20-01-2018, ώρα 11:00 π.μ. αίθουσα οδού Ανδρόγεω

Εύα Μαρία Τσαπάκη, Ψυχίατρος: Εθισμός στο Διαδίκτυο: αναγνώριση / υποστήριξη/ αντιμετώπιση.

Σάββατο 27-01-2018, ώρα 11:00 π.μ. αίθουσα οδού Ανδρόγεω

Κώστας Μπατσαλιάς, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής, Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας (EFTA) & Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης & Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (ΕΕΣΣΨΟ), Κέντρο Εξέλιξης Παιδιού, Ενηλίκου, Οικογένειας & Κατερίνα Θεοδωράκη, Παιδοψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια, Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας (EFTA) και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης & Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (ΕΕΣΣΨΟ), Κέντρο Εξέλιξης Παιδιού, Ενηλίκου, Οικογένειας: Ζευγάρι & Οικογένεια: Σχέσεις και δυναμικές αλληλεπιδράσεις.

Σάββατο 3-02-2018, ώρα 11:00 π.μ. αίθουσα οδού Ανδρόγεω

Ευτέρπη Μπαλή, Ψυχίατρος: Άγχος & Ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής σε καιρούς δύσκολους.

Σάββατο 10-02-2018, ώρα 11:00 π.μ. αίθουσα οδού Ανδρόγεω

Νικόλαος Παρίτσης, Επίτιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Πρόεδρος Συστημικής Θεραπείας & Παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα, Επίτιμος Καθηγητής Ph D Κυβερνητικής: Αντικειμενικές δυσκολίες και υποκειμενικά αισθήματα αναξιότητας.

Σάββατο 17-02-2018, ώρα 11:00 π.μ. αίθουσα οδού Ανδρόγεω

Μανόλης Δολαψάκης, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής, Ειδικεύεται στις Εξαρτήσεις, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κλινικής Ψυχικής Υγείας “Άγιος Χαράλαμπος”: Αλκοόλ: Απόλαυση ή Κόλαση;

Σάββατο 24-02-2018, ώρα 11:00 π.μ. αίθουσα οδού Ανδρόγεω

Μιχάλης Σκουλάς, Υπεύθυνος Θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ: Σύγχρονες κοινωνίες και εξαρτήσεις: οι ευθύνες των πολιτικών, των ειδικών και του πολίτη.

Σάββατο 17-03-2018, ώρα 11:00 π.μ. αίθουσα οδού Ανδρόγεω

Στέφανος Τραχανάς, Μέλος του Επιστημονικού Προσωπικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης του Ιδρύματος: Ανορθολογισμός και ψευδοεπιστήμες την εποχή της κρίσης: «Όταν ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα».

Σάββατο 24-03-2018, ώρα 11:00 π.μ. αίθουσα οδού Ανδρόγεω

Γιάννης Ανυφαντάκης, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Απόφοιτος Justus Liebig Universität Gießen Γερμανίας: Αναγνωρίζοντας και αξιοποιώντας τις άγνωστες δυνατότητές μας.

 

Αφηστε καποιο σχολιο