Πες μου πού κάθεσαι στο αεροπλάνο να σου πω ποιος είσαι

  • Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

«Διάδρομο ή παράθυρο;» είναι συνήθως η ερώτηση για το πού θα καθίσουμε στο αεροπλάνο. Η απάντηση θα μπορούσε να αποκαλύψει κάτι για την προσωπικότητά σας.

Ενώ οι περισσότεροι επιβάτες σε αεροπλάνο προτιμούν το παράθυρο, μιας και προσφέρει καλύτερη θέα και άνεση για να ακουμπήσουν, άλλοι δίνουν προτεραιότητα στην ελευθερία κίνησης του διαδρόμου, δηλαδή να είναι σε θέση να σηκωθούν και να τεντωθούν, ή να κατευθυνθούν προς την τουαλέτα, χωρίς να ενοχλήσουν τους διπλανούς τους.

Σύμφωνα με συνέντευξη δύο ψυχολόγων στο βρετανικό «The Telegraph», η επιλογή της θέσης στο αεροπλάνο θα μπορούσε να δείξει κάτι περισσότερο. Και αυτό, επειδή, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, οι επιβάτες που προτιμούν το παράθυρο είναι περισσότερο εγωιστές, ενώ όσοι προτιμούν το διάδρομο είναι πιο επιφυλακτικοί, ως χαρακτήρες.

Τι είπαν οι ερευνητές «Οι επιβάτες που προτιμούν την θέση στο παράθυρο αρέσκονται στο να έχουν τον έλεγχο και τείνουν να συμφωνούν με το μότο «ο καθένας για τον εαυτό του», ενώ είναι και πιο ευέξαπτοι. Τους αρέσει να «κάνουν φωλιά» και προτιμούν να ζουν κλεισμένοι μέσα στην δική τους «φούσκα», δήλωσε η δρ Becky Spelman, επικεφαλής ψυχολόγος στην ιδιωτική κλινική Harley Street.

Η ψυχολόγος συμπεριφοράς Jo Hemmings συμφώνησε, επισημαίνοντας πως «Οι επιβάτες που επιλέγουν διάδρομο είναι συχνά πιο κοινωνικοί και σίγουρα πιο δεκτικοί ως άνθρωποι. Είναι επίσης πιο πιθανό να είναι ανήσυχοι και λιγότερο έμπειροι στο να κοιμούνται στα αεροπλάνα».

Σύμφωνα με έρευνα της Quartz το 2014, όσο συχνότερα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι το αεροπλάνο για τις μετακινήσεις τους, τόσο περισσότερο προτιμούν το διάδρομο. Η προτίμηση για το παράθυρο μειώθηκε επίσης καθώς το εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε!

Ωστόσο, η πλειοψηφία των ανθρώπων εξακολουθεί να προτιμά τη θέση δίπλα στο παράθυρο.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφηστε καποιο σχολιο