Καλές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε πριν από τον ύπνο

  • Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 19:02
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Συνήθειες που θα κάνουν τον ύπνο σου καλύτερο, αλλά θα επηρεάσουν θετικά τον τρόπο σκέψης σου, άρα και τον τρόπο ζωής σου!

Αυτήν τη φορά θα “ξεφύγουμε” λίγο από τα θέματα του τύπου: πως θα χάσεις κιλά, πως θα κάψεις το λίπος, πως θα μειώσεις την κυτταρίτιδα. Κεντρικό θέμα του σημερινού άρθρου είναι ο ύπνος. Ναι, αγαπητή μου αναγνώστρια καλά διάβασες! Μια αγαπημένη συνήθεια με πολλά οφέλη. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι τα πράγματα που κάνεις πριν πέσεις για ύπνο μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητά σου, στην υγεία σου, αλλά και στα κιλά σου. Ναι, και πάλι καλά διάβασες!

Αυτήν τη φορά θα μιλήσουμε για οχτώ πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα πριν παραδοθείς στην αγκαλιά του Μορφέα. Πρόκειται για κάποιες συνήθειες που θα σε χαλαρώσουν, θα σου φτιάξουν τη διάθεση, θα κάνουν τον ύπνο σου πιο απολαυστικό και ήρεμο. Και αυτό είναι σημαντικό για τους εξής λόγους: α) θα μπορείς να αντεπεξέλθεις καλύτερα στη δύσκολη καθημερινότητα, β) όταν κοιμάσαι καλά ο οργανισμός παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται λεπτίνη και η οποία μειώνει το λίπος και ειδικά στην κοιλιά και γ) θα νιώθεις πιο ήρεμη και χαρούμενη, άρα θα υπάρχει αυξημένη παραγωγή ενδορφινών στο σώμα σου οι οποίες είναι οι ορμόνες της χαράς και βάση ερευνών επιταχύνουν τη διαδικασία του αδυνατίσματος. Είχαμε δεν είχαμε, πάλι για αδυνάτισμα μιλήσαμε!

 

1. Διάβασε ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης
Η επιλογή του βιβλίου πριν τον ύπνο είναι πολύ σημαντική. Καλό είναι να επιλέξεις ένα που θα σε χαλαρώσει, θα σου διδάξει κάτι, θα σε κάνει να σκεφτείς θετικά και να ηρεμήσεις. Τα βιβλία μυστηρίου ή θρίλερ σου προκαλούν άγχος και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε ξενυχτήσουν λόγω σασπένς. Ένα βιβλίο αυτοβοήθειας θα «προγραμματίσει» τον εγκέφαλό σου να σκεφτεί όμορφα, να κάνει θετικές σκέψεις και αυτό θα έχει αντίκτυπο στον ύπνο σου, αλλά και στη ζωή σου γενικότερα.

2.Βούρτσισε τα δόντια σου
Η υγιεινή είναι πολύ σημαντική πριν τον ύπνο. Ένα καθαρό στόμα και μια δροσερή αναπνοή πάντα σου φτιάχνει τη διάθεση, ειδικά πριν τον ύπνο που θέλεις να ξεχάσεις οτιδήποτε επηρέασε τη φρεσκάδα σου τις προηγούμενες ώρες που πήγες για δουλειά, στο γυμναστήριο και μετά για ποτό.

3.Προετοιμάσου για την επόμενη μέρα
Πριν πέσεις για ύπνο βάλε σε ένα τάπερ το φαγητό της επόμενης μέρας και βρες τι θα φορέσεις στη δουλειά. Αυτό θα σε απαλλάξει από τη βραδινή σκέψη και το άγχος “Τι να φορέσω αύριο;”, αλλά και από την πρωινή σύγχυση να τα ετοιμάσεις όλα.

4.Stretching
Το τέντωμα είναι μια πολύ καλή συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσεις. Όχι μόνο είναι καλύτερο για τις αρθρώσεις και την ευελιξία σου, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει σημαντικά στον ύπνο.

5.Πήγαινε στο κρεβάτι νωρίτερα
Δοκίμασε να πας στο κρεβάτι 15 λεπτά πιο νωρίς από ότι συνηθίζεις. Οι άνθρωποι δεν κοιμούνται αρκετά και η στέρηση του ύπνου μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την παραγωγικότητα.

6.Αφαίρεσε το μακιγιάζ σου
Δεν θέλω να μπαίνω στα μονοπάτια του beauty, αλλά αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό tip. Μπορεί να είσαι πολύ κουρασμένη για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, αλλά θα πρέπει να αρχίσεις να το εφαρμόζεις εάν θέλεις ένα υγιές δέρμα. Το μακιγιάζ φράζει τους πόρους και εμποδίζει το σμήγμα, έναν “φυσικό ορό” που το δέρμα εκκρίνει για να ενυδατωθεί. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ακμή.

7.Γράψε τα θετικά
Κατέγραψε ένα έως τρία πράγματα κάθε βράδυ, που είσαι ευγνώμων για αυτά και αυτό θα σε βοηθήσει να σκεφτείς πιο θετικά. Η ευγνωμοσύνη είναι ένα πραγματικά ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σε βοηθήσει να εκτιμήσεις πράγματα που θεωρείς δεδομένα. Είναι τόσο εύκολο να εστιάσεις στο αρνητικό και να ξεχάσεις ή να απορρίψεις το θετικό. Ευχαρίστησε για κάτι όμορφο που έγινε στη διάρκεια της ημέρας, κάτι που ήδη έχεις. Το σύντροφό σου, τη δουλειά σου, τους φίλους σου, τα παπούτσια σου, την υγεία σου… Θα δεις πόσο θα αλλάξει η διάθεσή σου και πόσο όμορφα θα νιώσεις έτσι απλά.

8.Κάνε διαλογισμό
Ο διαλογισμός είναι ένα τεράστιο τελετουργικό. Βοηθάει στη μείωση των επιπέδων πίεσης και γαληνεύει το μυαλό. Θα σε βοηθήσει σημαντικά σε αγχωτικές καταστάσεις. Τα οφέλη του διαλογισμού είναι ατελείωτα και περιλαμβάνουν καλύτερη μνήμη, περισσότερη δημιουργικότητα και λιγότερο άγχος.

 

Πηγή: tlife