Δέκα τρόποι για να μοσχοβολά το σπίτι σας

  • Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 13:15
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Καλή χρονιά, λοιπόν! Μετά τα γιορτινά ξεφαντώματα και τα αμέτρητα ξενύχτια, ώρα για cocooning! Τι γίνεται, όμως, όταν στον χώρο του σπιτιού μας κάποιες μυρωδιές γίνονται τόσο...
ενοχλητικές, ώστε να επηρεάζουν και τη διάθεσή μας; Με τις 10 προτάσεις που ακολουθούν, η μοναδική αίσθηση καθαριότητας και οι καταπληκτικές μυρωδιές είναι βέβαιο πως θα μείνουν για πάντα στην μνήμη!


Από τη μια το μισοκλεισμένο τάπερ πάνω στον πάγκο της κουζίνας, το σακουλάκι με τα υπολείμματα από τα πατατάκια, η ξεχασμένη μισοτελειωμένη μπίρα πάνω στο τραπέζι και από την άλλη, η κούπα με τον καφέ δύο ημερών δίπλα στο τραπεζάκι  του καναπέ, οι υγρές πετσέτες στο μπάνιο και πολλές άλλες μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες κάνουν τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού μας να ασφυκτιά! Μην ανησυχείτε, διότι δεν είστε οι μόνες… Μετά από τόσες προσκλήσεις και εξόδους οι περισσότερες από εμάς παραμελήσαμε, κατά κάποιο τρόπο, τα μικροπράγματα κατ’ οίκον! Για να αναδιοργανωθούμε εύκολα και γρήγορα, αλλά και για να απολαύσουμε τη θαλπωρή του σπιτιού μας, δεν έχουμε παρά να εφαρμόσουμε τις 10 απλούστατες προτάσεις που ακολουθούν…

1. Αρωματικά κεριά
Προσφέρουν μία μοναδική αρωματική νότα σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού και εάν τα ανάψουμε, δημιουργώντας μια ευχάριστη και άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα! Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλές αρωματικές συνθέσεις, αλλά τα φρέσκα αρώματα από φυσικά κεριά είναι σαφώς πιο ευχάριστα από ό,τι εκείνα με τα πρόσθετα χημικά.

2. Συσκευές αιθέριων ελαίων
Μπορεί τα κεριά να είναι υπέροχα, αλλά θα πρέπει να έχουμε συνεχώς τον νου μας, οπότε εάν θέλουμε να αισθανόμαστε την υπέροχη μυρωδιά του σπιτιού μας με το που περνάμε το κατώφλι, τότε οι ηλεκτρικές συσκευές με αιθέρια έλαια είναι η καλύτερη κίνηση. Από τις αρωματικές σειρές που κυκλοφορούν, σίγουρα μπορούμε να βρούμε αυτήν που μας ταιριάζει καλύτερα και να την απολαμβάνουμε για μήνες.

3. Βαθύς καθαρισμός στο μπάνιο
Ναι! Δεν χρειάζεται μόνο η επιδερμίδα του προσώπου μας βαθύ καθαρισμό, αλλά και ο χώρος του μπάνιου! Τουλάχιστον, μία φορά την εβδομάδα λοιπόν, θα πρέπει να καθαρίζουμε σχολαστικά από τον νιπτήρα και τη λεκάνη, μέχρι τις κρυφές γωνίες και τα ντουλαπάκια. Τοποθετώντας τα ειδικά αρωματικά στην άκρη της λεκάνης εξασφαλίζουμε ακόμα περισσότερο μια πιο ευχάριστη μυρωδιά στον χώρο.

4. Ιονιστές για καθαρό αέρα
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αγαπάμε τους ιονιστές και τις συσκευές καθαρισμού του αέρα, από το ότι απομακρύνουν τους επιβλαβείς ρύπους μέχρι ότι το σπίτι μας είναι λιγότερο σκονισμένο. Ας μην ξεχνάμε, όμως, πως παράλληλα απορροφούν τις δυσάρεστες μυρωδιές προσφέροντας μια νότα φρεσκάδας στον αέρα!

5. Αρωματικά χώρου, με τα χεράκια μας!
Όσο και να αερίζουμε τους χώρους του σπιτιού μας τον χειμώνα, δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τις έντονες μυρωδιές, αφού δεν μπορούμε να έχουμε διάπλατα ανοιχτά παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Μπορούμε, όμως, να δημιουργήσουμε μικρά έργα τέχνης με πορτοκάλια ή μανταρίνια που θα τρυπήσουμε με γαρύφαλλα, ξύλα κανέλας σε διάφορα μεγέθη ή φρέσκα αρωματικά βότανα τοποθετημένα με λίγο νερό σε μικρά φλιτζανάκια του καφέ. Και για να ανανεώνουμε την ατμόσφαιρα, δεν παραλείπουμε μία-δυο φορές τον μήνα να πλένουμε τα υφάσματα, χρησιμοποιώντας το αγαπημένο μας μαλακτικό.

6. Σπιτικό ψωμί
Τι καλύτερο για να ανανεώσουμε τη μυρωδιά του σπιτιού μας, από το να ψήσουμε το δικό μας, σπιτικό ψωμί; Κυκλοφορούν άπειρες συνταγές που μπορούμε να ακολουθήσουμε, αλλά εάν προσθέσουμε στο τελικό μείγμα λίγο δεντρολίβανο, γλυκάνισο ή ρίγανη, η μυρωδιά του θα μας απογειώσει!

7. Η υπέροχη λεβάντα
Η λεβάντα είναι από τις αγαπημένες μυρωδιές των παιδικών μας χρόνων και όχι μόνο, οπότε έχουμε διάφορους λόγους για να δημιουργήσουμε μικρά πουγκιά με φρέσκα κλαράκια. Κρεμώντας τα εδώ κι εκεί σε όλους τους χώρους του σπιτιού, αποκτάμε το πιο φυσικό και φρέσκο αποσμητικό!

8. Αρωματικά μαγειρέματα!
Για μια γρήγορη επέμβαση στην ατμόσφαιρα του σπιτιού μας μπορούμε να ρίξουμε σε ένα ταψάκι στον φούρνο κάποιες από τις αγαπημένες μας μυρωδιές, όπως εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή οτιδήποτε άλλο σκεφθούμε. Μπορούμε ακόμα να τα σιγοβράσουμε σε μια ανοιχτή κατσαρόλα με λίγο νερό ή να τα τοποθετήσουμε στο αναμμένο μας τζάκι για θαλπωρή που μοσχομυρίζει!

9. Η κουζίνα μοσχοβολάει
Εάν μαγειρεύουμε συχνά, τότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν κατάλοιπα που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα στον χώρο της κουζίνας. Ένα καθαριστικό με βάση τα εσπεριδοειδή και ένα λεπτομερές πέρασμα ακόμα και στα πιο δύσκολα και απίθανα σημεία, όπως οι γωνίες του αποροφητήρα, ο φούρνος μικροκυμάτων, η μηχανή καφέ και πολλά άλλα εξασφαλίζουν καθαριότητα και φρεσκάδα στο βασίλειο του σπιτιού!

10. Φυτά εσωτερικού χώρου
Είναι γνωστό ότι πολλά φυτά εσωτερικού χώρου λειτουργούν ως οι καλύτεροι φυσικοί καθαριστές του αέρα. Τοποθετώντας σε διάφορα σημεία φρέσκα φυτά ενισχύουμε την παραγωγή οξυγόνου μέσα στο σπίτι και απαλλάσσουμε τον αέρα από τις τοξικές χημικές ουσίες και το μονοξείδιο του άνθρακα, προσφέροντας ανανέωση και φρεσκάδα που διαρκεί και διαρκεί!

womanidol.com