Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσει η χρήση αντιγηραντικών προϊόντων σύμφωνα με τον δερματολόγο;

  • Τρίτη, 9 Ιανουάριος 2018 19:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Οσο μεγαλώνουμε η επιδερμίδα μας αλλάζει και δυστυχώς είναι αδύνατον να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο και να ανακόψουμε τη γήρανση.

Η γήρανση είναι κάτι το αναπόφευκτο. Είναι μια φυσική διαδικασία που δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, αλλά μπορούμε να την καταπολεμήσουμε όσο μπορούμε.

Υπάρχει τρόπος να καθυστερήσεις τα σημάδια της χρησιμοποιώντας καλλυντικά στο πρόσωπό σου που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα και θα την προστατέψουν από τη φθορά του χρόνου.

Δερματολόγοι και επιστήμονες εξετάζουν κατά καιρούς πώς η γήρανση της επιδερμίδας μπορεί να προληφθεί και ποια είναι τα προϊόντα με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αντιγηραντική φροντίδα της επιδερμίδας.

Η επιδερμίδα μας αρχίζει να γερνά στα 25. Σε αυτή τη διαδικασία συμβάλλουν γενετικοί παράγοντες, περιβαλλοντικές επιδράσεις, αλλά και ο προσωπικός μας τρόπος ζωής. 

Οι καθημερινές μας συνήθειες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, όπως για παράδειγμα αν σε βλέπει αρκετά ο ήλιος, αν καπνίζεις, αν ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και αν πίνεις πολύ νερό κ.α. 

Για να καθυστερήσεις την γήρανση της επιδερμίδας σου είναι πολύ πιο εύκολο απ' ό,τι νομίζεις. «Ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή, κοιμήσου καλά, πίνε αρκετό νερό και άρχισε από νωρίς να χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα κατά της γήρανσης» λέει η κορυφαίος δερματολόγος Mary Lupo. 

«Από τα 20 απόκτησε τη συνήθεια να καθαρίζεις πρωί-βράδυ το πρόσωπό σου και να βάζεις κάθε πρωί μια ενυδατική σύνθεση με αντηλιακά φίλτρα και αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Μετά τα 25-30 άπλωνε κάθε βράδυ ένα serum με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα προϊόντα αυτά προστατεύουν και χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα» συμπληρώνει.

Εχει μεγάλη σημασία να μην περιμένεις να εμφανιστούν στην επιδερμίδα σου τα πρώτα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και η ξηρότητα. Η πρόληψη είναι η καλύτερη στρατηγική. Κοινώς προσέχουμε για να έχουμε. 

Ξεκίνα από τώρα να περιποιείσαι την επιδερμίδα σου με κρέμες ημέρας, νύχτας, ματιών και μάσκες προσώπου. Βεβαιώσου ότι η κρέμα προσώπου σου είναι ενυδατική και περιέχει αντιγηραντικά συστατικά.

Καθώς μεγαλώνουμε, κάποια από τα φυσικά συστατικά της επιδερμίδας μας, όπως το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ, μειώνονται. Γι' αυτόν τον λόγο οι δερματολόγοι σε συμβουλεύουν να χρησιμοποιείς αντιρυτιδική κρέμα από τα 30 σου. Σημείωση: Mην ξεχνάς να απλώνεις την κρέμα σου πάντα σε καθαρό και στεγνό δέρμα.

Βέβαια, η δερματολόγος Mary Lupo συμβουλεύει ότι ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς προϊόντα κατά της γήρανσης: «Αν μιλάμε για αντηλιακά, είναι πολύ αποτελεσματικό να αρχίσεις να τα χρησιμοποιείς από μωρό!».

Ο ήλιος είναι ένα από τα κύρια αίτια της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας – στην πραγματικότητα, κατά 80%. Αυτό γίνεται εμφανές, για παράδειγμα, με τον σχηματισμό ρυτίδων και πανάδων. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας με δείκτη αντηλιακής προστασίας όχι μόνο στις διακοπές ή τις ηλιόλουστες ημέρες.

Τέλος σύμφωνα με τους ειδικούς οι μάσκες προσώπου είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας ρουτίνας περιποίησης κατά της γήρανσης. Μπορείς να αρχίσεις να βάζεις μετά τα 20 καθώς οι μάσκες είναι ένας θρεπτικός τρόπος να αποκτήσουν τη χαμένη τους ενυδάτωση και προσφέρουν αισθητή φρεσκάδα στη στιγμή.

Αγάπα την επιδερμίδα σου και φόρα κυρίως αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι. 

 

Πηγή: bovary