Ελαφριά κοτόσουπα, λεμονάτη

  • Tuesday, 9 January 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Είναι μια παραλλαγή της γνωστής κοτόσουπας-αυγολέμονο σε μια πιο light εκδοχή, με λαχανικά και λεμόνι.

Σε όλες τις σούπες, ακόμη και στις απλές χορτόσουπες ή πατατόσουπες, προτείνω να σοτάρονται τα υλικά με 1 ή μισό ποτηράκι λευκό κρασί. Σίγουρη επιτυχία!

Υλικά

1/2 κιλό κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα
1,5 κλωνάρι σέλινο, κομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο
Ρίγανη, θυμάρι
3 κουταλιές σούπας κριθαράκι χοντρό
Χυμό 1 λεμονιού και ξύσμα λεμονιού
1 χούφτα φρέσκο σπανάκι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ροδίστε το κομμένο κοτόπουλο, μέσα στο ελαιόλαδο
Βγάλτε το στην άκρη
Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι, σοτάρετε για 3 λεπτά, προσθέστε τη ρίγανη και το θυμάρι
Ξαναβάλτε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, ρίξτε το κρασί, ροδίστε να πάρουν όλα μαζί αρώματα
Προσθέστε ζεστό νερό και το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να βράσει ώσπου να είναι έτοιμο το κριθαράκι
5-6 λεπτά πριν το τέλος ρίξτε το σπανάκι
Πριν σερβίρετε ρίξτε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού, λίγο πιπέ



Πηγή: iefimerida.gr 

Αφηστε καποιο σχολιο