Δέκα λέξεις που αδυνατούν να καταλάβουν οι άντρες - Γιατί κάποια πράγματα είναι γυναικείες υποθέσεις!

  • Τρίτη, 9 Ιανουάριος 2018 08:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Άνδρας

 

Υπάρχουν κάποιες λέξεις που οι άντρες προσποιούνται ότι τις ξέρουν και κουνάνε με συγκατάβαση το κεφάλι τους, ενώ στην πραγματικότητα υποψιάζονται μόνο το γενικό κόνσπετ τους. Και αν ποτέ καλούνταν ν’ απαντήσουν στο δικαστήριο συγκεκριμένα τι ακριβώς σημαίνει η κάθε λέξη, δε θα είχαν σαφή απάντηση.

Ποιες είναι αυτές;

Μα, φυσικά…

1. Κονσίλερ

Τι υποψιάζονται: Είναι κάτι από μακιγιάζ. Είναι κάτι για τα μάτια. Όχι, είναι κάτι για τα φρύδια. Όχι για τις βλεφαρίδες για να δείχνουν πιο μακριές, ναι ναι, αυτό είναι!

Ή μήπως είναι κάτι σαν κορσές για να κρύβει την κοιλιά;

Τι πραγματικά είναι: Καλυπτική κρέμα για την περιοχή κάτω από τα μάτια.

2. Μαγιά

Τι υποψιάζονται: Είναι κάτι σαν την σόγια. Δηλαδή; Η σόγια τι είναι; Ε, κάτι σαν την μαγιά. Το χρησιμοποιούμε στο φαγητό, αλλά όχι στο κανονικό φαγητό, σε ιδιαίτερες περιπτώσεις… ίσως την Πρωτομαγιά, γι’αυτό λέγεται μαγιά.

Τι πραγματικά είναι: Ωοειδής ή σφαιρικός μονοκύτταρος μικροσκοπικός μύκητας, που χρησιμοποιείται στην αρτοποιεία και τη μαγειρική για το φούσκωμα της ζύμης.

3. Χαλάουα

Τι υποψιάζονται: Έχει σχέση με την αποτρίχωση που γίνεται…στα Αραβικά Εμιράτα. Ή είναι κάποιο είδος σάουνας ή τζακούζι με αιθέρια έλαια από την Κωνσταντινούπολη.

Τι πραγματικά είναι: Μια διαδικασία ξεριζώματος της τρίχας με την εφαρμογή του παχύρευστου υλικού χαλάουα, που τη βρίσκεις σε κάθε φαρμακείο.

4. Κουάφ

Τι υποψιάζονται: Τίποτα.

Τι πραγματικά είναι: Γυναικείο διακοσμητικό αξεσουάρ για τα μαλλιά με οδοντωτό στερέωμα. Είθισται να συνοδεύει νυφική ένδυση.

5. Ώχρα

Τι υποψιάζονται: Είναι χρώμα. Είναι το χρώμα της ώχρας. Δηλαδή εκρού, όχι μπλε, εντάξει κόκκινο. Αν αναλογιστείς πόσες αποχρώσεις έχει στο μυαλό του ένας άντρας για την ώχρα, αναρωτιέσαι γιατί το «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» δεν το ονόμασαν «Οι εκατό πενήντα αποχρώσεις του ώχρα»;

Τι πραγματικά είναι: Κιτρινωπό γήινο χρώμα επειδή όλες οι αποχρώσεις της περιέχονται στη φυσική “παλέτα” της γης, καθώς προέρχεται από ένα φυσικό ορυκτό που λέγεται ώχρα.

6. Ταφτάς

Τι υποψιάζονται: Είναι κάτι μεταξύ τάπας και φαχίτας μάλλον. Δηλαδή κάτι σαν: «Σας παρακαλώ, φερ’ τε μας ακόμη δύο ταφτάς, αλλά αν γίνεται χωρίς το καυτερό πιπέρι» ή ας πούμε γυρνάς σπίτι κουρασμένος και λες: «Αγάπη, σήμερα μια συνάδελφος στη δουλειά είπε ότι έφτιαξε ένα πολύ ωραίο ταφτά, δε φτιάχνεις κι εσύ κανένα;;; Γιατί, οκ, καλά τα φασολάκια, αλλά και κάτι πρωτότυπο το πεθύμησα».

Τι πραγματικά είναι: Μεταξένιο ύφασμα από λεπτό νήμα και πυκνή ύφανση. Η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στα νυφικά φορέματα.

7. Σελακ

Τι υποψιάζονται: Εντάξει, αυτό είναι εύκολο, είναι λακ, αλλά πρέπει να είναι πιο εξελιγμένη μορφή, γιατί κοστίζει πολύ περισσότερο. Αγοράζαμε πριν δέκα χρόνια λακ, ρε φίλε, με 5 ευρώ και κρατούσε 3 μήνες, και τώρα είναι κάποιο Σελακ που αγοράζουμε με 20 και κρατάει 2 βδομάδες! Που πάει ο κόσμος;;

Τι πραγματικά είναι: Μία εταιρία βερνικιών για τα νύχια η εφαρμογή των οποίων διαρκεί και είναι πιο ανθεκτική από τα συνηθισμένα βερνίκια με τη βοήθεια μίας συγκριμένης σύγχρονης τεχνολογίας.

8. Μπέικιν πάουντερ

Τι υποψιάζονται: Το πιο κοντινό που έρχεται στο μυαλό του άντρα όταν ακούει Μπέικιν Πάουντερ είναι ο 6ος Πάουερ Ρέιντζερ. Και αυτό αν έχει γεννηθεί το 85′, αλλιώς φαντάζεται ότι είναι κάποιος Άγγλος σημαίνων πολιτικός, το όνομα του οποίου πήρε ένα ξακουστό γλυκό, γιατί προσέφερε αξιόλογα πράγματα για το έθνος.

Τι πραγματικά είναι: Μαγειρική σόδα. «Μπεικιν» για την αγγλική λέξη «ψήσιμο» και πάουντερ  για τη λέξη «πούδρα». Δηλαδή το υλικό που φουσκώνει στη ζαχαροπλαστική.

9. Αφέλειες και ανταύγειες

Τι υποψιάζονται: Τι αφέλειες και ανταύγειες; Δεν είναι το ίδιο;; Ποια είναι η διαφορά;; Οι ανταύγειες είναι…«ξανθιές ανταύγειες». Άρα και οι αφέλειες είναι ξανθιές αφέλειες; Είναι από τη λέξη «αφελής»; Γι’αυτό λένε ότι οι ξανθιές είναι αφελείς;;

Τι πραγματικά είναι: Αφέλειες – είδος κουρέματος με ψιλοκομμένα και κοντά τελειώματα.

Ανταύγειες: Είδος βαψίματος μαλλιών. Επιλεγμένα τμήματα της κόμης βάφονται με διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο της κεφαλής.

10. Ντεκαπαζ

Ναι ναι, όλοι ξέρουμε το ντεκαπάζ. Το έχουμε ακούσει έστω μία φορά στην ζωή μας (εξαιρούνται οι κομμωτές). Αλλά αν αύριο σας απειλούσε κάποιος με το πιστόλι στον κρόταφο και σας έλεγε «αν μου απαντήσεις τι είναι το ντεκαπάζ, δε θα σε πυροβολήσω», ποιος θα γλίτωνε;;

Γι’αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, αν ποτέ κάποιος σας απειλήσει με όπλο και σας ρωτήσει τι είναι το ντεκαπαζ, να πείτε ότι είναι μια διαδικασία μερικού ή ολικού αποχρωματισμού των μαλλιών. Είναι το γαλλικό στερητικό  «ντε» που σημαίνει «χωρίς», όπως στη λέξη «ντεκαφεινέ» που σημαίνει «χωρίς καφεΐνη».

Πείτε τα «ντε»!

Eλένη Τύπου menshouse.gr