Χοιρινή τηγανιά με πράσο

  • Κυριακή, 7 Ιανουάριος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ο απόλυτος μεζές για κρασί και τσίπουρο. Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και εξαφανίζεται από τα πιάτα ακόμη πιο γρήγορα.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:45′ Έτοιμο σε:60′

Υλικά
1½ κιλό χοιρινό από σπάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (από την ποικιλία Chardonnay)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

Το βάζετε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει.

Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τα πράσα και προσθέτετε ένα ποτηράκι νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μελώσουν τα πράσα.

olivemagazine.gr