Μπορείς να κολλήσεις το κατοικίδιο σου αν είσαι άρρωστος;

  • Πέμπτη, 4 Ιανουάριος 2018 20:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κατοικίδιο

Όταν είσαι άρρωστη το μόνο που χρειάζεσαι είναι το κρεβάτι σου, πολλά ζεστά και γλυκές αγκαλιές με το κατοικίδιο σου –εάν έχεις φυσικά- γιατί αυτό σε αγαπάει ακόμη και όταν είσαι συναχωμένη και κουρασμένη. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως αν τα κατοικίδια μπορούν να κολλήσουν τη γρίπη και αν όταν είσαι εσύ άρρωστη αν μπορείς να την μεταδώσεις;

Και ναι και όχι αναφέρει ο Colin Parrish του πανεπιστημίου Cornell. Τα σκυλιά μπορούν να κολλήσουν κυνική γρίπη, λέει, αλλά προκαλείται από διαφορετικές ποικιλίες ιών από εκείνες που οι άνθρωποι συνήθως προσβάλλονται. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σπάνιο τα σκυλιά να κολλήσουν την ανθρώπινη γρίπη.

Με άλλα λόγια, τα νέα είναι καλά: Η στενή επαφή με το κουτάβι σου όταν είσαι άρρωστη είναι μια κατάσταση εξαιρετικά χαμηλού κινδύνου. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να προστατεύσεις τον καλύτερο σου φίλοαπό το είδος της γρίπης που μπορεί πραγματικά να κολλήσει και να αρρωστήσει.

Όσον αφορά τα συμπτώματα, η γρίπη των σκύλων είναι πολύ παρόμοια με την ανθρώπινη γρίπη. «Είναι ένας ιός της αναπνευστικής οδού, έτσι τα σκυλιά βήχουν πολύ, έχουν πυρετό και γενικά δεν αισθάνονται πολύ καλά», λέει ο Parrish. «Αλλά το 99% των περιπτώσεων ανακάμπτουν χωρίς προβλήματα». Όπως και η ανθρώπινη γρίπη, όμως, έτσι υπάρχουν και σπάνιες περιπτώσεις γρίπης σκύλου μπορεί να είναι σοβαρές ή ακόμα και απειλητικές για τη ζωή.

Γι’ αυτό φρόντισε και προστάτευσε το κατοικίδιο σου σαν να ήσουν εσύ.

 

Πηγή: queen