Σπίτι στο Ηράκλειο με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, σύγχρονα υλικά και αίσθηση πολυτέλειας

  • Πέμπτη, 4 Ιανουάριος 2018 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η κατοικία βρίσκεται στην παραλία της πόλης του Ηρακλείου και χαρακτηρίζεται από τον minimal σχεδιασμό της, τα σύγχρονα δομικά υλικά και την αίσθηση πολυτέλειας που αποπνέει.


Το διαμέρισμα των 150 τ.μ., ανακαινίστηκε από τον Μανούσο Λεονταράκη και την ομάδα Tectus, με σκοπό να δημιουργήσει μία σύγχρονη κατοικία που να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών της.
Από την είσοδο στο διαμέρισμα, τον επισκέπτη τον κλέβει η ανεμπόδιστη θέα της θάλασσας, που είναι η συνέχεια του ευρύχωρου σαλονιού. Ένας τοίχος με γυψοσανίδα και ειδική επεξεργασία τσιμέντου σε σκούρο γκρι χρώμα, δηλώνει ξεκάθαρα τον προσανατολισμό προς ένα βιομηχανικό σχεδιασμό.
Στις γυψοσανίδες της οροφής τοποθετήθηκαν διακριτικά τα φωτιστικά σώματα, ενώ μια ειδική κατασκευή πάνω από την τραπεζαρία αιχμαλωτίζει με τον κρυφό φωτισμό της.

Το τζάκι επανασχεδιάστηκε και όλος ο τοίχος ντύθηκε με γυψοσανίδες που πέρα από το ενιαίο σχεδιαστικό μοτίβο, εξυπηρετούν και τις ανάγκες αποθήκευσης των ξύλων και της τηλεόρασης.


Οι ψυχρές αποχρώσεις του γκρι στους τοίχους έρχονται σε ισορροπία με το λευκό του χώρου δημιουργώντας την ζητούμενη χρωματική αρμονία και παράλληλα της δίνουν έναν αέρα βιομηχανικού στυλ και εκλεπτυσμένης πολυτέλειας.


Στα υπνοδωμάτια, συνεχίζεται το χρωματικό παιχνίδι σε τόνους του γκρι που επιτρέπει στα υπόλοιπα ζεστά χρώματα να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και να αναπτυχθούν αρμονικά.
Η σωστή χρήση των υλικών και των χρωμάτων, έδωσε ένα διαμέρισμα που είναι λειτουργικό και άνετο, με δόσεις πολυτέλειας και βιομηχανικού σχεδιασμού. 



 

Πηγή: tectus.gr,designhome.gr

2 Σχόλια