Λεμονάτη σούπα με ρεβίθια και κοτόπουλο

  • Πέμπτη, 4 Ιανουάριος 2018 08:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Όσο ο καιρός κρυώνει ένα πιάτο σούπα γίνεται η καλύτερη επιλογή. Σε αυτή τη συνταγή, τα όσπρια “παντρεύονται” με το κοτόπουλο σε ένα συνδυασμό που είναι κατάλληλος και για όσους προσέχουν τη χοληστερίνη.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:1:45′ Έτοιμο σε:2:0′

Υλικά
400γρ. ρεβίθια βρασμένα
400γρ. στήθος κοτόπουλο, σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 καρότα σε λεπτές φέτες
1 κλωνάρι σέλερι σε λεπτές φέτες
4 – 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
50ml ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 2 λεμόνια
φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτετε το θυμάρι, τη δάφνη, το ζωμό, τα ρεβίθια, την πάπρικα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα ρεβίθια. Σερβίρετε τη σούπα με φύλλα μαϊντανού και εάν θέλετε με φρυγανισμένο ψωμί.

Tips
Πριν βράσετε τα ρεβίθια θα πρέπει να τα μουλιάσετε σε άφθονο νερό.

Επειδή αυτό το πιάτο πρέπει να έχει τη μορφή σούπας, εάν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο ζωμό λαχανικών. Εάν, όμως, θέλετε πιο δεμένη τη σούπα σας, προσθέστε στο τέλος λίγο κορν φλάουρ.

olivemagazine.gr