Τέσσερις γρήγορες λύσεις που συνιστούν οι δερματολόγοι για τα σπυράκια

  • Τετάρτη, 3 Ιανουάριος 2018 08:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Ακόμη κι αν τηρείς τις βασικές συμβουλές των ειδικών για καλό καθαρισμό του προσώπου καθημερινά και χρήση των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου, είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρεις να αποφύγεις εντελώς τα ενοχλητικά σπυράκια που εμφανίζονται άνευ λόγου και αιτίας.

Αν πάλι βρίσκεσαι σε περίοδο έντονου στρες ή απλώς έχεις κληρονομική προδιάθεση να εμφανίζεις ακμή, τα πράγματα σοβαρεύουν…

Πέρα από τις φαρμακευτικές λύσεις ενάντια στα σπυράκια, όπως τα προϊόντα με σαλικυλικό οξύ και βενζοϊκό υπεροξείδιο, οι δερματολόγοι συνιστούν και τα παρακάτω «γιατροσόφια» που θα σε απαλλάξουν από τον πόνο και το κοκκίνισμα και θα κάνουν το δέρμα σου πάλι όμορφο και λαμπερό!

1. Παγάκι

Το παγάκι θα βοηθήσει να υποχωρήσει το κοκκίνισμα και η φλεγμονή που προκαλεί το σπυράκι. Φρόντισε να μην το ακουμπήσεις απευθείας στο δέρμα σου γιατί πιθανότατα θα το ερεθίσεις χειρότερα. Τύλιξε το παγάκι σε λίγο χαρτί κουζίνας και πίεσέ το επάνω στο σπυράκι για λίγα λεπτά.

2. Ασπιρίνη και ζεστό νερό

Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ της ασπιρίνης δεν απομακρύνει τη λιπαρότητα από το δέρμα όπως το σαλικυλικό οξύ, όμως και αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση της φλεγμονής. Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις; Απλώς άλεσε μερικά χάπια μέχρι να γίνουν σκόνη και πρόσθεσε λίγο νερό για να φτιάξεις μια πηχτή πάστα. Στη συνέχεια άπλωσε την πάστα επάνω στο σημείο που έχει εμφανιστεί το ενοχλητικό σπυράκι και άφησε την ασπιρίνη να δράσει για όσο χρειαστεί.

3. Μάσκα με μέλι και κουρκουμά

Μπορείς να φτιάξεις μια εύκολη σπιτική μάσκα προσώπου αναμειγνύοντας μόνο μισή κουταλιά του γλυκού κουρκουμά και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Άπλωσε τη μάσκα σε νωπό δέρμα και άφησέ τη να δράσει για πέντε λεπτά. Ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδη δράση ενώ το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες κι έτσι τα δύο υλικά βοηθούν να υποχωρήσουν τα σπυράκια.

4. Έλαιο τεϊόδεντρου

Το έλαιο τεϊόδεντρου έχει αποδεδειγμένη δράση ενάντια στα σπυράκια χάρη στην αντιμικροβιακή του δράση. Για να αποφύγεις ανεπιθύμητους ερεθισμούς, συνδύασέ το με ένα έλαιο βάσης, όπως το έλαιο του αβοκάντο, το αμυγδαλέλαιο ή το ελαιόλαδο.

Πηγή: womenshealthmag.com