Απολογία και εκπτώσεις από την Apple για τα Iphone

Σε απολογία προς τους πελάτες της σχετικά με το ζήτημα της επιβράδυνσης των παλαιότερων iPhone λόγω παλαίωσης μπαταριών προέβη η Apple με επιστολή- ανακοίνωσή της. Παράλληλα, τονίζει ότι οι μπαταρίες είναι καταναλώσιμα εξαρτήματα, και προσφέρει σε οποιονδήποτε με iPhone 6 ή μεταγενέστερο αντικατάσταση μπαταρίας για 29 δολάρια, ξεκινώντας από τα τέλη Ιανουαρίου, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018- έκπτωση της τάξης των 50 δολαρίων σε σχέση με το κανονικό κόστος αντικατάστασης για συσκευές εκτός εγγύησης. 

 «Λαμβάνουμε feedback από τους πελάτες μας σχετικά με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις επιδόσεις στα iPhones με παλαιότερες μπαταρίες, και πώς διαχειριστήκαμε επικοινωνιακά αυτή τη διαδικασία. Ξέρουμε ότι κάποιοι από εσάς θεωρείτε πως η Apple σας απογοήτευσε. Ζητούμε συγγνώμη. Υπάρχει μεγάλη παρεξήγηση για αυτό το ζήτημα» αναφέρεται σχετικά στην επιστολή- όπου τονίζεται πως «ποτέ δεν κάναμε ούτε πρόκειται να κάνουμε κάτι για να μικρύνουμε σκόπιμα τη ζωή οποιουδήποτε προϊόντος της Apple, ή να υποβαθμίσουμε την εμπειρία χρήστη για να προωθήσουμε αναβαθμίσεις. Στόχος μας ήταν πάντα να δημιουργήσουμε προϊόντα που αγαπούν οι πελάτες μας, και το να κάνουμε τα iPhones να διαρκούν όσο το δυνατόν περισσότερο είναι σημαντικό τμήμα αυτού». 

 Η εταιρεία προχωρεί σε λεπτομερή επεξήγηση των λόγων για το συγκεκριμένο software update, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την επίμαχη επιβράδυνση (η αποφυγή απρόσμενων τερματισμών λειτουργίας, που προέκυπταν από την παλαίωση της μπαταρίας), και υπόσχεται να προσθέσει στις αρχές του 2018 στο iOS λειτουργίες που θα παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της μπαταρίας, έτσι ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν πότε οι μπαταρίες τους δεν είναι πλέον ικανές να υποστηρίζουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις του τηλεφώνου. Όπως υπογραμμίζει το TheVerge, αυτό συνιστά σημαντική μεταβολή στη στάση της Apple ως προς τις μπαταρίες των iPhone: Μία δεκαετία πριν, όταν είχε κυκλοφορήσει το πρώτο iPhone, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως οι περισσότεροι χρήστες του iPhone δεν θα χρειαζόταν ποτέ να αντικαταστήσουν τις μπαταρίες τους. 

 Εξηγώντας τη στάση της, η Apple αναφέρει πως «το φθινόπωρο αρχίσαμε να λαμβάνουμε feedback από κάποιους χρήστες που έβλεπαν χαμηλότερες επιδόσεις σε κάποιες καταστάσεις. Βάσει της εμπειρίας μας, αρχικά θεωρήσαμε πως αυτό οφειλόταν σε έναν συνδυασμό δύο παραγόντων: Μια φυσιολογική, προσωρινή επίδραση στις επιδόσεις από την αναβάθμιση του λειτουργικού καθώς το iPhone εγκαθιστά νέο λογισμικό και ενημερώνει εφαρμογές, και μικρά bugs που έκτοτε έχουν διορθωθεί. Τώρα πιστεύουμε πως άλλος ένας παράγοντας είναι η συνεχιζόμενη χημική γήρανση των μπαταριών στις παλαιότερες συσκευές iPhone 6 και iPhone 6s, πολλές εκ των οποίων έχουν τις αρχικές τους μπαταρίες». 

 Κλείνοντας, στην επιστολή αναφέρεται πως «η ομάδα μας δουλεύει πάνω σε τρόπους να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήστη, περιλαμβανομένων βελτιώσεων πάνω στο πώς διαχειριζόμαστε τις επιδόσεις και αποφεύγουμε τους απρόσμενους τερματισμούς λειτουργίας καθώς οι μπαταρίες παλιώνουν». 

 

Πηγή: msn