Λάθη που κάνεις και καταστρέφουν τα μαλλιά σου

  • Δευτέρα, 1 Ιανουάριος 2018 18:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Τα μαλλιά μας τα αγαπάμε και τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Τα περιποιούμαστε συχνά πυκνά με κρέμες και μάσκες, τα χτενίζουμε αλλά τελικά μάλλον τους προκαλούμε μεγαλύτερη βλάβη απ’ ότι πιστεύουμε.

Η αλήθεια είναι πως καταστρέφουμε τα μαλλιά μας μέρα με τη μέρα χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθεις είναι ο τύπος των μαλλιών σου, ώστε να καταλάβεις ακριβώς τι έχουν ανάγκη.

Το δεύτερο βήμα είναι να αποφύγεις τα παρακάτω 6 λάθη!

 

Χτενίζεις τα βρεγμένα σου μαλλιά
Μπορεί να σου φαίνεται κοινή λογική και να σου έχει γίνει συνήθεια αλλά δεν πρέπει να βουρτσίζεις τα βρεγμένα σου μαλλιά. Τα μαλλιά μετά το μπάνιο,όταν είναι βρεγμένα είναι πιο ελαστικά και αποδυναμώνονται πιο εύκολα. Είναι σημαντικό να μην τα χτενίζεις όταν είναι βρεγμένα καθώς είναι πιο εύθραυστα και σπάνε! Γι΄αυτό take it easy!

Κοιμάσαι σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες
Κι όμως ο ύπνος σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες φριζάρει τα μαλλιά μας και σπάει τα άκρα. Παράλληλα απορροφά την υγρασία απ’τα μαλλιά κι ενώ είναι μαλακές και ανθεκτικές το να τρίβονται τα μαλλιά σου σε αυτές δεν είναι καλή ιδέα. Καλύτερα να χρησιμοποιείς σατέν μαξιλαροθήκη.

Πιστολάκι και ψαλίδια στην πρίζα
Υπάρχει μια ιδανική θερμοκρασία που τα μαλλιά μπορούν να θερμανθούν χωρίς να καούν στην κυριολεξία. Είναι μύθος πως όσο πιο ψηλή είναι η θερμοκρασία τόσο καλύτερο για τα μαλλιά σου. Καλύτερα να αποφεύγεις το πιστολάκι όταν μπορείς και ποτέ, μα ποτέ να μην χρησιμοποιείς το ψαλίδι σου σε βρεγμένο μαλλί. Ποτέ!

Τα κόβεις πολύ συχνά ή όχι αρκετά
Το τακτικό κούρεμα είναι πολύ σημαντικό για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή, ωστόσο η συχνότητα εξαρτάται απ’το συγκεκριμένο κεφάλι. Όλοι έχουμε ακούσει πως αν στόχος σου είναι να τα μακρύνεις πρέπει να κόβεις τις άκρες σου κάθε έξι εβδομάδες ωστόσο οι ειδικοί θεωρούν πως δεν είναι σωστό.  Το να κόβεις τα μαλλιά σου συχνά δεν σημαίνει ότι τα βοηθάς να μεγαλώσουν πιο γρήγορα, αυτό εξαρτάται απ΄την υγεία τους, τον δικό σου κύκλο ανάπτυξης και τον τρόπο με τον οποίο τα φροντίζεις.

Τα πλένεις με καυτό νερό
Όσο απίθανο κι αν σου φαίνεται τα μαλλιά μπορεί να καούν όταν το νερό είναι υπερβολικά πολύ ζεστό. Τα μαλλιά σου γίνονται πιο αδύναμα και εύθραυστα. Παράλληλα, το ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά λάδια της κεφαλής με αποτέλεσμα να οδηγεί στην υπερπαραγωγή λαδιού και αυτό με τη σειρά του να βλάψει τη ρίζα σου και να έχεις πρόβλημα τριχόπτωσης.

Τα πιάνεις κότσο πολύ συχνά
Η αλογοουρά μπορεί να σε βγάζει απ’ τη δύσκολη θέση όταν τα μαλλιά σου δεν στρώνουν ή είναι λαδωμένα, ωστόσο όταν να πιάνεις πολύ σφιχτά καταστρέφεις τη ρίζα σου. Επίσης, δεν μπορείς να τα πιάνεις κάθε μέρα κότσο, πρέπει να κάνεις και μερικά διαλείμματα.

 

Πηγή: ipop