Ξεφορτώσου το φούσκωμα των εορτών

Oι γιορτές αφήνουν πίσω τους ζεστές αναμνήσεις με αγαπημένα πρόσωπα αλλά -για όσους δεν προέβαλαν αντίσταση απέναντι σε αλμυρές και γλυκιές παρασπονδίες- και κάποια παραπανίσια κιλά.

Φούσκωμα και πρήξιμο που μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ότι «έχεις καταπιεί όλο τον αέρα που υπάρχει γύρω σου». Ζάχαρη, αλάτι, υδατάνδρακες, λιπαρά: η απόλαυση στα γιορτινά τραπέζια έχει κόστος για την γραμμή μας. Ομως, με φυσικούς τρόπους μπορούμε να μπούμε και πάλι σε πρόγραμμα, να αποτοξινωθούμε και να νιώσουμε και πάλι ευεξία.

Η λύση δεν βρίσκεται στην αυστηρή δίαιτα, αλλά σε μια συνολική αναθεώρηση του καθημερινού μας διαιτολογίου.

Το φούσκωμα στην κοιλιά αντιμετωπίζεται. Βάζοντας στην καθημερινότητά μας τις παρακάτω τροφές και ροφήματα, που φέρουν όλες τις απαραίτητες ιδιότητες που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε το στόχο. Και έχουμε πολλούς να βάλουμε τη νέα χρονιά!

 

1) Τζίντζερ 
To τζίντζερ μπορεί με φυσικό τρόπο να βοηθήσει αποτελεσματικά την κατάσταση. Το ginger συμβάλλει στην γρηγορότερη πέψη των τροφών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθά δραστικά στην αντιμετώπιση του φουσκώματος. Ενα ρόφημα με τζίντζερ αποτελεί ιδανική λύση για την δυσπεψία.

2) Χαμομήλι 
Χαμομήλι, το ευεργετικό. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, χαλκό, κάλιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνες B1 και C. Καταπραΰνει το στομάχι και ανακουφίζει από το φούσκωμα. Ενα αφέψημα χαμομηλιού, με μέντα και λεμόνι μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά.

3) Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη μείωση του σωματικού βάρους και στην καύση του λίπους γύρω από την κοιλιά, τη μέση και τα πόδια. Εχει την ιδιότητα να ρυθμίζει τα οξέα του στομάχου. Βοηθά δραστικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και καταπραΰνει το αίσθημα φουσκώματος. Δοκιμάστε να πιείτε νερό με μηλόξυδο και θα νιώσετε ανακούφιση. 

4) Σπόροι μάραθου 
Αντισπασμωδικές και αντιφλεγμονώδεις οι ιδιότητες των σπόρων μάραθου. Μπορείτε να τους προσθέσετε σε ένα αφέψημα χαμομηλιού (ή ακόμα και στη σαλάτα σου) και να νιώσετε αίσθημα ανακούφισης. Οι σπόροι μάραθου καταπραΰνουν τον πόνο στο στομάχι και βοηθούν στην αντιμετώπιση του φουσκώματος.

5) Νερό με αγγούρι 
Το νερό με αγγούρι συμβάλλει στην απώλεια βάρους, στην αποβολή των τοξινών και στην υγεία της καρδιάς.Εχει διουρητικές ιδιότητες και μπορεί να καταπολεμήσει δραστικά το φούσκωμα. Ενας συνδυασμός ευεργετικός για τον οργανισμό.

 

Πηγή: bovary