όταν η αστροφυσική...φιλοσοφεί και μας κάνει να αναρωτηθούμε ποιοι τελικά είμαστε...

  • Κυριακή, 31 Δεκέμβριος 2017 09:52
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα



H σύγχρονη αστροφυσική έχει ανακξαλύψει και μας λέει 10 εκπληκτικά πράγματα....


1. Ζείτε σε έναν βράχο
Το σπίτι σας δεν είναι δικο σας,απλα ο τρίτος βράχος από τον ήλιο που κινείται με 100.000 μίλια την ώρα,είναι το σπίτι σας αλλα και το σπίτι όλων των ανθρώπων που έζησαν μέχρι σήμερα.


2. Είστε φτιαγμένοι από αστρόσκονη
Ο άνθρακας, το άζωτο και το οξυγόνο στο σώμα σας δημιουργήθηκαν στην καρδιά ενός άστρου πολύ πριν σχηματιστεί το ηλιακό μας σύστημα. Τα πιο κοινά στοιχεία στο σώμα μας είναι και τα πιο κοινά στοιχεία στον γαλαξία μας. Εχουμε την ιστορία του ηλιακού μας συστήματος μεσα μας.


3. Ένα τμήμα του εαυτού σας έχει την ηλικία του σύμπαντος
Τα πρωτόνια που περιέχονται στο σώμα μας σχηματίστηκαν ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Κάποια από τα πρωτόνια που βρίσκονται στο σώμα μας σχηματίστηκαν στις πρώτες στιγμές του σύμπαντος


4. Είστε το κέντρο του Συμπαντος αλλα κ το αποκεντρο.
Τα πάντα στο σύμπαν (ακόμη και ο χώρος και ο χρόνος) σχηματίστηκαν από κοινού, πράγμα που σημαίνει πως αυτή τη στιγμή βρίσκεστε εκεί που ήταν κάποτε η καρδιά της μεγάλης έκρηξης. Έτσι, βρίσκεστε στο κέντρο του σύμπαντος. Εννοείται πως αυτό ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο σημείο στο σύμπαν.


5. Κινείστε με 370 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο
Το Σύμπαν είναι γεμάτο από μια θάλασσα μικροκυματικής ακτινοβολίας γνωστής ως Κοσμική Ακτινοβολία Υποβάθρου (ΚΑΥ). Πρόκειται για το θερμικό απομεινάρι της Μεγάλης Έκρηξης. Στις εξισώσεις του φαινομένου Doppler υπολογίζεται η ταχύτητα των 370 km/s.


6. Βομβαρδίζεστε από νετρίνα του Ενεργειακού φάσματος.
Αυτή τη στιγμή διέρχονται από κάθε τετραγωνικό εκατοστό του σώματός σας περίπου 100 δισεκατομμύρια ηλιακά νετρίνα. Την νύχτα διέρχονται μέσα από το σώμα σας αφού έχουν διασχίσει ολόκληρη τη Γη.


7. Είστε θερμότεροι από τον ήλιο
Ο ήλιος έχει πολύ περίπου 6000 βαθμοί Κελσίου – είναι πολύ μεγαλύτερη από την θερμοκρασία των 37 βαθμών Κελσίου του ανθρωπίνου σώματος. Αλλά ανά όγκο παράγετε περισσότερη θερμότητα από τον ήλιο.


8. Τα πάντα έλκονται από σας
κι εσείς έλκετε τη Γη με την ίδια δύναμη,τη δυναμη του βαρους σας.


9. Η αίσθηση που έχετε για τον χρόνο είναι μοναδική
Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, δεν υπάρχει κοσμικό ρολόι που να καθορίζει τον συμπαντικό χρόνο.Διαθέτετε ένα «τώρα» που είναι αποκλειστικά δικό σας.


10. Η ζωή σας θα μπορούσε να δώσει νόημα στο σύμπαν
Είστε μια συλλογή από σωματίδια που αποκτήσατε αυτεπίγνωση, και πολλοί από σας υπήρξατε τόσο καλότυχοι ώστε να έχετε την τροφή, την προστασία και τον ελεύθερο χρόνο που απαιτούνται για να θαυμάσετε, να στοχαστείτε, και να κατανοήσετε μέχρις ενός σημείου το σύμπαν που σας περιβάλλει. Αν όλοι οι άνθρωποι είχαν αυτές τις δυνατότητες, τότε θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να κατανοήσουμε πλήρως το σύμπαν.
Και τότε η ζωή μας θα έδινε νόημα στο σύμπαν.