Τι μας φέρνει το 2018; Οι ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις για τον χρόνο που έρχεται

  • Κυριακή, 31 Δεκέμβριος 2017 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Το 2018 είναι προ των πυλών και εμείς σας έχουμε αναλυτικά τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

Το 2018 φαίνεται να είναι μία χρονιά που τεστάρει την ικανότητα σου να εμπιστευτείς το δημιουργικό σου ταλέντο, τη δυνατότητα σου να αγαπάς με όλη την καρδιά σου, τη νοημοσύνη σου απέναντι στο κλείσιμο κύκλων και στην έναρξη νέων δεδομένων της ζωής σου. Με το Δία να παραμένει στο Σκορπιό και το Βόρειο Δεσμό στο Λέοντα μέχρι το Νοέμβριο του 2018 θα νιώσεις πάρα πολλά, θα πιεστείς ώστε να μείνεις σε καταστάσεις που απλά υπάρχουν και θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις ευτυχία σε κομμάτια ζωής που απαιτούν δύναμη ψυχής και μέταλλο καρδιάς. Αν συνεχίσεις να κρύβεσαι πίσω από αφηγήματα άλλων, κανόνες πεθαμένων συστημάτων και αόρατες σχέσεις, τότε προς το τέλος του έτους θα αντιληφθείς πως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Αν όμως εμπιστευτείς τον κύκλο της ζωής, τότε μπορείς να επανεφεύρεις τον εαυτό σου μέσα από το ανέβασμα μίας παράστασης που θα αρχίσει να χτίζεται προς το τέλος του 2018 με υλικά που θα αντέξουν σε βάθος χρόνου. Αρκεί, να τολμήσεις να πεις την αλήθεια σου ακόμα και όταν όλοι οι γνώριμοι γύρω σου επιμένουν πως είναι ένα ψέμα.

Κεφάλαιο Δίας

Ο Δίας θα παραμείνει στο Σκορπιό και 8ο Ηλιακό σου οίκο μέχρι τις 8 Νοεμβρίου οπότε και θα περάσει στο περισσότερο φιλικό προς εσένα ζώδιο του Τοξότη. Η παραμονή του Δία στο Σκορπιό θα προσπαθήσει να κάνει μεγαλύτερη την ανάγκη σου να δεθείς συναισθηματικά και ουσιαστικά σε μία σχέση, να εμπιστευτείς συνεργασίες που φαίνεται να κουβαλούν τον αέρα ανανέωσης στη ζωή σου αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να κάνει το απλό ενδιαφέρον σου για μεταφυσικά θέματα σε κάτι μεγαλύτερο.

Στον ερωτικό τομέα, η ταυτόχρονη παραμονή του Δία στο Σκορπιό και του άξονα των Δεσμών της Σελήνης σε Λέοντα/Υδροχόο φαίνεται να φουντώσει τα ερωτικά πάθη ή να κάνει περισσότερο γόνιμες υπάρχουσες σχέσεις μέσα από την απόκτηση παιδιού και την επαφή σου με την αίσθηση της γέννησης. Αν είσαι μόνος/η, τότε μία νέα γνωριμία μπορεί να κουβαλά το στοιχείο του ερωτικού φλερτ ή του σεξουαλικού πάθους, χωρίς όμως να μπορείς να ανακαλύψεις και τα δύο παραπάνω στοιχεία στο ίδιο άτομο. Το Φεβρουάριο αλλά και την περίοδο από το τέλος Ιουνίου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να ξεκαθαρίσεις μπερδέματα που φαίνεται να μεγαλώνουν, αφού αυτό που έχει σημασία είναι να έρθεις σε επαφή με τα αισθήματα σου και τις πραγματικές σου ανάγκες και να αποδράσεις από καλά στημένες παγίδες ανθρώπων που έχουν έρθει για να περάσουν το χρόνο τους.

Η είσοδος του Δία στον Τοξότη στις αρχές Νοεμβρίου θα σε βοηθήσει να βρεις νέο νόημα στη ζωή σου και να βγεις από σχέσεις και συνεργασίες που δοκίμασαν τις αντοχές σου στη στενή σύνδεση, κάτι που σημαίνει βέβαια πως μπορεί να αποφασίσεις να αποχωρήσεις από τέτοια σχήματα και να συνεχίσεις να αναζητάς την τύχη σου με γνώμονα τις προσωπικές σου επιλογές και μόνο.

Κεφάλαιο Κρόνος

Η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιο του Αιγόκερου για όλο το 2018 επηρεάζει κυρίως Κριούς του πρώτου δεκαημέρου σε ζώδιο/ωροσκόπο, αφού θα προσθέσει πίεση σε θέματα επαγγελματικού ή οικογενειακού περιεχομένου. Η εποχή της ενηλικίωσης μπροστά στις ευθύνες που ανοίγονται είναι ένα δύσκολο μάθημα, αφού η πίεση της διατήρησης της δημόσιας εικόνας ή της κίνησης μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια και κανόνες είναι δύο στοιχεία που δε βολεύουν. Η παραμονή σε ένα εργασιακό περιβάλλον που υπάρχει ένα αφεντικό που επιβάλει κάποια πράγματα, είναι ένα θέμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως δοκιμασία προσωπικότητας. Αν επιδιώκεις να αφήσεις το στίγμα σου, τότε έχεις μπροστά σου ένα άτομο που σε μαθαίνει, με δύσκολο τρόπο πολλές φορές, πώς να περνάς τις ιδέες και απόψεις σου με τρόπο που δείχνει πως κατέχεις όλα τα απαραίτητα βήματα για να φτιάξεις τη μεγάλη εικόνα και να φτάσεις στην κορυφή του βουνού. Αν όμως δεν αντέχεις να αναλάβεις μία τέτοια ευθύνη, αν δε σε απασχολεί να χαρακτηριστείς ως ο/η ηγέτης που φτάνει την προσπάθεια στο τέλος, τότε θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσεις πως δεν αντέχεις περισσότερο τις ευθύνες που σου έχουν φορτώσει ή πως χάνεις τον εαυτό σου σε ένα περιβάλλον που είναι φιλόδοξο αλλά και μακριά από τις αντοχές σου.

Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι δύο μήνες που φαίνεται να δίνεις εξετάσεις μπροστά στη μεγάλη πρόκληση, χωρίς αυτές όμως να μπορείς να τις περάσεις βασιζόμενος/η στο γεγονός πως θα λάβεις βοήθεια από τρίτα πρόσωπα ή θα κλέψεις. Αντίστοιχα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορεί να θεωρείς πως μένεις από δυνάμεις και αναζητάς τρόπο να χαλαρώσεις ή αντίθετα μπορεί να μετανιώνεις για επιλογές της Άνοιξης που εκείνη την περίοδο φάνταζαν ως η ιδανική λύση στα προβλήματα. Προσπάθησε λοιπόν να ξεκαθαρίσεις το τοπίο τον Οκτώβριο, τότε που μπορείς να γνωρίζεις περισσότερα για τις αντοχές σου και είσαι σε θέση να έχεις κατανοήσει αν βρίσκεσαι σε μία κατάσταση που οδηγεί στη γέννηση νέων στοιχείων ή απλά σε οδηγεί ολοένα και περισσότερα προς το βάλτωμα και την απαξίωση της προσωπικής σου αυτοεκτίμησης.

Κεφάλαιο εκλείψεις

Το πρώτο σετ εκλείψεων του 2018 ξεκινά νωρίς, την 31η Ιανουαρίου με μία Σεληνιακή έκλειψη στην 11η μοίρα του Λέοντα στον 5ο Ηλιακό σου οίκο. Πιθανότατα να βγαίνεις από μία περίοδο μερικών ημερών επαφής με το βάθος της ερωτικής σου ζωής και να κουβαλάς μαζί σου συγκρίσεις με το παρελθόν, δυσκολίες του παρόντος που οφείλονται σε μία επιλογή που έχεις κάνει και ίσως να μην είναι αυτό που φανταζόσουν ή επειδή έχεις βρεθεί σε μία σχέση που έχει προχωρήσει με τρόπο που μοιάζει να έχει αφήσει πίσω της εποχή του φλερτ και του ενθουσιασμού. Το ζητούμενο είναι να εξετάσεις κατά πόσο συμβαδίζει η σκέψη σου με αυτή του/ης συντρόφου και να σταματήσεις να ζεις σε μία παράλληλη ιστορία, γιατί με αυτό τον τρόπο είναι εύκολο να υπάρξει ένα τρίτο άτομο στη ζωή σου.

Αν έχεις οικογένεια, τότε μπορεί να χρειαστεί να στρέψεις το βλέμμα σου στο παιδί σου, γιατί μπορεί να έχει την ανάγκη σου για ένα θέμα που χρειάζεται καθοδήγηση. Σε μία τέτοια περίπτωση, στην Ηλιακή έκλειψη της 15ης Φεβρουαρίου στον Υδροχόο που ακολουθεί θα έχεις την ευκαιρία να προσφέρεις συμβουλές και γνώσεις που μοιάζουν σαν να την άκρη του νήματος σε κάποια άλλα άτομα. Εσύ πάλι έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο, να ξεκινήσεις μία νέα δραστηριότητα, να συμμετάσχεις σε μία ομαδική προσπάθεια που σε βοηθά να ξεφύγεις από ένα ερωτικό αδιέξοδο που σε ταλαιπώρησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Το παραπάνω σετ των εκλείψεων θα μπορούσε να σε βοηθήσει ώστε να δεις την πραγματικότητα πιο αποστασιοποιημένα από όσο σου δόθηκε το προηγούμενο διάστημα, ώστε να πάρεις ανάσες τις οποίες και έχεις μεγάλη ανάγκη.

Το επόμενο σετ εκλείψεων ξεκινά στις 13 Ιουλίου με την πρώτη Ηλιακή έκλειψη στην 20η μοίρα του Καρκίνου μεταφέροντας το πεδίο του ενδιαφέροντος στον άξονα σπίτι/δουλειά. Η ισορροπία σε αυτό τον τομέα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού πρέπει να έρθεις κοντά με άτομα της οικογένειας που μπορεί να σε χρειάζονται, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ξεκλέψεις χρόνο από την κοινωνική σου ζωή. Η επαφή σου με ένα γονιό μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις μία νέα οπτική απέναντι σε προβλήματα σχέσεων και συνεργασιών, αφού θα σου προσφέρει τη σοφία που αναζητάς ως μέθοδο προετοιμασίας της απάντησης σου. Αν πάλι γυρίζεις πίσω στις ρίζες σου, τότε να θυμάσαι πως αυτή δεν είναι μία πράξη ήττας, αλλά προσπάθειας να δυναμώσεις τον εαυτό σου μέσα σε ένα περιβάλλον που εμπεριέχει μνήμες και ζεστασιά, με στόχο να φορτιστείς με δύναμη για τις αποφάσεις που καλείσαι να λάβεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 27 Ιουλίου στην 4η μοίρα του Υδροχόου μπορεί πράγματι να συμβολίζει την αρχή του τέλους, την απόφαση να κλείσεις με απόλυτο τρόπο  μία πόρτα πίσω σου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως πραγματοποιείς μία απόδραση από μία ολόκληρη ζωή. Η σύγκρουση με γνώμες και ιδέες γνωστών και φίλων μπορεί να αποβεί  ιδιαίτερα χρήσιμη διαδικασία αφού σε βοηθά να ακούσεις ακόμα περισσότερο τη δική σου αλήθεια και να εμπιστευτείς τις αποφάσεις σου, αρκεί να μιλάς τη γλώσσα που αντιπροσωπεύει το μυαλό και την καρδιά σου. Οι σειρήνες για να στραφείς προς μία εύκολη και εύπεπτη κατεύθυνση είναι παρούσες, οπότε θα χρειαστεί να δώσεις μάχες με τη συνείδηση σου.

Η Ηλιακή έκλειψη στις 11 Αυγούστου στη 18η μοίρα του Λέοντα μπορεί να φέρει στο προσκήνιο ένα άτομο που φαίνεται να θέλει να σε πάρει από το χέρι για να βαδίσετε μαζί τη νέα διαδρομή που βρίσκεται μπροστά σας. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να εμπιστευτείς και να μαλακώσεις τον εγωισμό σου, αφού σε αυτή τη χρονική περίοδο δε χρειάζεσαι προσωπική αποφασιστικότητα, αλλά συντροφική κατανόηση.

Κεφάλαιο Βόρειος Δεσμός

Ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης θα παραμείνει στον άξονα Λέοντα/Υδροχόου μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου (Βόρειος Δεσμός στο Λέοντα και Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο), οπότε και θα περάσει στον άξονα Καρκίνου (Βόρειος Δεσμός) και Αιγόκερου (Νότιος Δεσμός) επηρεάζοντας πλέον με περισσότερο έντονο τρόπο το ζώδιο σου.

Μέχρι όμως τις αρχές Νοεμβρίου, έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις λόγους για να νιώθεις ερωτευμένος/η και παθιασμένος/η με τη ζωή, αφορμές για να βλέπεις τη ζωή σου αισιόδοξα και δημιουργικά και όχι να αισθάνεσαι πως απλά ανήκεις σε ένα κοινωνικό πλαίσιο. Η ερωτική σου ζωή θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αυτό σημαίνει πως μία νέα γνωριμία (ειδικά Ιανουάριο – Μάρτιο) μπορεί να οδηγήσει μακριά, αρκεί να ξεπεράσεις το καλοκαίρι που μπορεί να ανακατέψει και πάλι την τράπουλα. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση, τότε είναι πιθανό να αποκτήσεις ένα παιδί που θα ταρακουνήσει τις υφιστάμενες ισορροπίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στον επαγγελματικό τομέα, θα θελήσεις ή θα προσπαθήσεις να δημιουργήσεις κάτι δικό σου, αλλά μέσα στο καλοκαίρι θα καταλάβεις πως έχεις ανάγκη από στήριξη, γι αυτό μην παλεύεις αποκλειστικά μόνος/η απέναντι στις αντιξοότητες, αλλά διάλεξε προσεκτικά τα άτομα που θα σταθούν δίπλα σου.

Μετά το Νοέμβριο, ξεκινά μία νέα εποχή μεγάλων αλλαγών σε βάθος, αφού ανατρέπονται πολλά δεδομένα στη ζωή σου, με στόχο μέσα στην επόμενη διετία να έχεις αλλάξει ρόλο και πορεία ζωής. Αυτή όμως είναι μία ιστορία που θα αρχίσει να ξετυλίγεται από το 2019, οπότε παρέμεινε για την ώρα προσηλωμένος/η στην αποστολή σου να δημιουργήσεις κάτι που θα φέρει τη σφραγίδα της καρδιάς σου.

ΤΑΥΡΟΣ

Το 2018 φαίνεται να είναι μία εξαιρετική προκλητική χρονιά για εσένα, αφού μετά από κάποια χρόνια που διέλυσες καταστάσεις, που περιπλανήθηκες με στόχο να ανακαλύψεις κάτι νέο γύρω σου, που τόλμησες να κάνεις ακόμα και αυστηρή αυτοκριτική, έχει έρθει η ώρα να αποδεχτείς την ευτυχία στη ζωή σου, αρκεί να μπορείς να μοιραστείς.

Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό και του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου φαίνεται να σου κλείνουν το μάτι απέναντι σε πράξεις που θα μπορούσαν να περιέχουν τις έννοιες της συγκατοίκησης, της δέσμευσης, της απόκτησης οικογένειας ή της δημιουργίας του δικού σου επαγγελματικού πλαισίου διαβίωσης. Σε όλα τα παραπάνω βέβαια θα υπάρχει ένα αντίβαρο που ονομάζεται το αφεντικό πάνω από το κεφάλι σου, που δεν είναι άλλο από ένα άτομο που έχεις επιλέξει να βάλεις στη ζωή σου ακόμα και αν σε πιέζει ή ακόμα και το υπερεγώ σου που αρνείται να δεσμευτεί και να παραδεχτεί πως είναι ώρα για αλλαγή πορείας.

Το 2018 ξεκινά όμορφα ή τουλάχιστον γενναιόδωρα μαζί σου, συνεχίζει με τρόπο που θα σε μπερδέψει ή δοκιμάσει απέναντι σε τολμηρές αποφάσεις και θα μπορούσε να κλείσει με την ευκαιρία να βρεθείς σε ένα μέρος που στήνεις το ασφαλές σου καταφύγιο. Προσπάθησε να διατηρήσεις την παραπάνω σειρά των πράξεων, γιατί διαφορετικά μπορεί να βρεθείς σε ένα λαβύρινθο που δεν έχει οδηγίες εξόδου.

Κεφάλαιο Δίας

Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό, στον 7ο Ηλιακό σου οίκο, μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου φαίνεται να δημιουργεί ένα έντονο εύφορο έδαφος στην προσωπική σου ζωή, αφού θα προσφέρει την ευκαιρία για σχέσεις που κουβαλούν γερές βάσεις. Στον επαγγελματικό τομέα, έχεις την ευκαιρία να προχωρήσεις σε νέες συνεργασίες και συμμαχίες με άτομα που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν σημαντικά κέρδη, αρκεί να είσαι έτοιμος/η δώσεις εξετάσεις διαρκείας από το Μάιο και μέχρι το Νοέμβριο σε μία κούρσα αντοχής και όχι σπριντ. Από την άλλη όμως πλευρά, ειδικά την περίοδο του Ιουνίου μέχρι και τον Αύγουστο, μπορεί να συνειδητοποιήσεις πως έχεις κάνει μεγάλα ανοίγματα και θα θελήσεις να συμμαζέψεις λίγο την κατάσταση λόγω σωματικής και πνευματικής κούρασης. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο καλό θα ήταν να προσέχεις τις υποσχέσεις που μπορεί να θελήσεις να δώσεις, γιατί είναι δύσκολο να καταφέρεις να τις κάνεις και πράξη μετά το καλοκαίρι.

Στον ερωτικό τομέα, η παρουσία του Δία στο Σκορπιό υπόσχεται γνωριμίες με έντονη ερωτική χροιά και χημεία, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν πολύ μακριά. Αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να εκφραστεί συναισθηματικά, να ανοίξεις την καρδιά σου, να παραδεχτείς τις προσωπικές σου αδυναμίες και ανάγκες, τότε μπορεί να βρεις απέναντι σου ένα άτομο που είναι έτοιμο να σε βάλει σε μία σχέση που θα σου μείνει αξέχαστη. Να ξέρεις όμως πως κάθε προσπάθεια να βγεις από μία υπάρχουσα σχέση ή μία γνωριμία που θα προκύψει δε θα είναι μία εύκολη υπόθεση, καθώς το καλοκαίρι θα καταλάβεις πως βρίσκεσαι σε μία κατάσταση την οποία δεν μπορείς να ελέγξεις μόνο από τη δική σου πλευρά. Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό έχει ως στόχο να σε μάθει τη δύναμη της αγάπης και του πάθους, οπότε αν δεν είσαι έτοιμος/η για μία τέτοια παράσταση, τότε βγες από το σκηνικό το συντομότερο δυνατό.

Κεφάλαιο Κρόνος

Η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω για όλο το 2018 δημιουργεί μία ευνοϊκή συγκυρία όσον αφορά σπουδές, εκδόσεις και συγγραφή, αφού προσφέρει την ευκαιρία να αναγνωριστεί το έργο σου εφόσον είσαι διατεθειμένος/η να κοπιάσεις και να παλέψεις με τις αντοχές και τις δυνάμεις σου. Η ανάγκη σου να μεγαλώσεις τον κύκλο της επιρροής σου μπορεί να περνά μέσα από την ανάληψη νέων ρόλων και ευθυνών, να πρέπει να χτιστεί πάνω σε βάσεις ουσιαστικής απόκτησης γνώσης για ένα αντικείμενο που μετά από λίγα χρόνια θα μπορούσε να αποτελέσει το βασικό τομέα της επαγγελματικής σου ενασχόλησης. Φυσικά, σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να αισθανθείς πως λαμβάνεις αποστάσεις από πρόσωπα του συγγενικού και γνώριμου κύκλου, αφού θεωρείς πως έχεις την ανάγκη να συναναστραφείς με άγνωστο κόσμο. Ίσως πάλι να πρέπει να απομακρυνθείς χιλιομετρικά από αυτά τα πρόσωπα και αυτό να δημιουργεί κάποιες τάσεις ανασφάλειας και εσωτερικής αναζήτησης σχετικά με τις βάσεις που κουβαλάς και θα μπορούσαν να στηρίξουν τα όνειρα σου.

Στον προσωπικό τομέα, αν το 2018 πρέπει να βγεις από μία σχέση, τότε θα πρέπει να προσέξεις τις κινήσεις που γίνονται και εμπεριέχουν την έννοια του νόμου, αφού οι κυρώσεις μπορεί να είναι βαριές και να βρεθείς μπροστά σε κάποιες μακροχρόνιες διεκδικήσεις. Αν όμως πιστεύεις πως υπάρχει μία γενικότερη Θεία Δίκη, τότε καλά θα κάνεις να οπλιστείς με υπομονή και δύναμη, αφού ξεκινάς μία πορεία δικαίωσης που θα ολοκληρωθεί περίπου σε μία διετία από σήμερα. Το βασικό μάθημα της παρουσίας του Κρόνου στον Αιγόκερω είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να κατακτηθεί απλά, εύκολα και γρήγορα.

Κεφάλαιο εκλείψεις

Το πρώτο σετ εκλείψεων ξεκινά την 31η Ιανουαρίου με τη Σεληνιακή έκλειψη στην 11η μοίρα του Λέοντα επηρεάζοντας κυρίως του εκπροσώπους του τέλους του πρώτου και της αρχής του δευτέρου δεκαημέρου μέσα από θέματα που σχετίζονται με το δίπολο σπίτι-καριέρα. Η επαφή σου με το παρελθόν μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη λήψη μίας απόφασης, αφού θα πρέπει να συγκρίνεις με αντίστοιχες εικόνες που κουβαλάς από τους γονείς σου ή από περιστάσεις που αντιμετώπισες στον επαγγελματικό τομέα και είχες μπροστά σου ένα πρόσωπο που είναι έτοιμο να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του. Η αποχώρηση από ένα περιβάλλον που έκανε τον κύκλο του δεν μπορεί να είναι μία πράξη δειλίας και άμυνας, αλλά μία συνειδητή απόφαση μίας νέας έναρξης σε έναν τόπο που σου προσφέρει την ευκαιρία να θεωρήσεις πως έχεις μία δεύτερη ευκαιρία ζωής.

Η Ηλιακή έκλειψη στις 15 Φεβρουαρίου που ακολουθεί επηρεάζει κυρίως τους εκπροσώπους του τέλους του τρίτου δεκαημέρου και φαίνεται να λειτουργεί σαν την καταλυτική αντίδραση μίας σειράς από γεγονότα που έχουν ως στόχο να σε οδηγήσουν στη νέα σου Γη της Επαγγελίας στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις από τους γύρω σου, πως δεν μπορείς να αποφύγεις κάποια μορφή στιγματισμού για τις αποφάσεις που καλείσαι να λάβεις, αλλά στην ουσία αυτό που μετρά είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Ίσως όμως σε αυτή την έκλειψη να καταλάβεις πως εκτός από τον εαυτό σου, σε ενδιαφέρει και ακόμα ένα άτομο και αυτό να σημαίνει πως δεν αποφασίζεις πλέον μόνο με γνώμονα τον εαυτό σου, αλλά κουβαλάς και μία άλλη γνώμη μαζί σου.

Το δεύτερο σετ εκλείψεων ξεκινά στις 13 Ιουλίου με την Ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο που φαίνεται να δίνει μία πρώτη αίσθηση του τέλους που έρχεται σε θέματα που έχουν να κάνουν με σπουδές ή με μετακινήσεις. Θα χρειαστείς αντοχές σε αυτά τα τελευταία μέτρα και ίσως να θεωρήσεις πως έχεις προσπαθήσει πολύ έντονα για να μείνεις εντός πλαισίου κανόνων, γι αυτό και μπορεί να τα βάλεις με κάποια πρόσωπα που θέλουν να γίνουν ακόμα πιο αυταρχικά από όσο τα έχεις παρατηρήσει να είναι τον τελευταίο χρόνο. Θα πρέπει επίσης να προσέξεις την υγεία κοντινών προσώπων, αφού μπορεί να παρατηρήσεις πως κάποια άτομα έχουν μεγαλώσει και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αντιστραφεί πλέον.

Η Σεληνιακή έκλειψη στην 4η μοίρα του Υδροχόου που ακολουθεί στις 27 Ιουλίου μπορεί να αποτελεί μία μορφή ξαφνικού θανάτου σε μία κατάσταση που γνωρίζεις πως δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται αλλά ίσως να μην είσαι έτοιμος/η για τέτοιες παράτολμες αποφάσεις. Αν πάλι νιώθεις δυνατός/η, τότε προκάλεσε εσύ αυτή την αναταραχή μέσα από μία πίστη που κουβαλάς στον εαυτό σου και θέλοντας να αποδράσεις από ένα περιβάλλον που θεωρείς πως είναι σάπιο και έχει πάψει να σέβεται την προσωπικότητα σου.

Στην Ηλιακή έκλειψη που ακολουθεί στις 11 Αυγούστου στη 18η μοίρα του Λέοντα και επηρεάζει κατά κύριο λόγο τους εκπροσώπους του τέλους του δευτέρου δεκαημέρου, θα χρειαστεί να αποδείξεις πως είσαι βέβαιος/η για τον εαυτό σου και πως μπορείς να κάνεις άλλους να βασιστούν πάνω σου. Η αποφασιστικότητα σου να στήσεις το σκηνικό που σου ταιριάζει είναι μία πράξη βαθιάς εμπιστοσύνης στις προθέσεις σου και μία συνειδητή προσπάθεια να αλλάξεις την εικόνα μίας κατάστασης που αναγνωρίζεις πως δεν έχει οδηγηθεί προς την κατεύθυνση που θα ήθελες. Σε κάθε περίπτωση, η μετωπική σύγκρουση μπορεί να είναι η μόνη διέξοδος διαφυγής και η ευκαιρία σου να χτίσεις τη ζωή σου εκεί που θα ήθελες να βρεθεί.

Κεφάλαιο Βόρειος Δεσμός

Η παρουσία του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα και του Νότιου Δεσμού στον Υδροχόου μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου φαίνεται να σηματοδοτεί μεγάλες προκλήσεις στην ισορροπία ιδιωτικής/επαγγελματικής ζωής κυρίως μέσα από προσπάθειες να εξελίξεις και τους δύο τομείς χωρίς όμως αυτό να είναι δυνατό σε κάθε περίσταση. Η παρουσία του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα και 4ο Ηλιακό σου οίκο θα σου ζητήσει να εξετάσεις τις ρίζες σου, να γυρίσεις πίσω σε εποχές που χρειάστηκε να ζητήσεις τη στήριξη και βοήθεια ατόμων με μεγάλη επιρροή στη ζωή σου και να παρακολουθήσεις τον τρόπο που κάτι τέτοιο συνέβη. Η απομάκρυνση από ένα άτομο ή ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείσαι με το συγκεκριμένο άτομο μπορεί να είναι μία πράξη που την έχεις εξηγήσει και δικαιολογήσει μέσα στο μυαλό σου, αλλά υπάρχουν κομμάτια αυτής της πράξης που χτυπάνε την καρδιά σου.

Το δεύτερο μισό του 2018, και ειδικότερα την περίοδο από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο φαίνεται να δίνει μάχες με τον εαυτό σου σχετικά με την κίνηση που θα ήθελες να κάνεις αλλά σε εμποδίζει η ασφάλεια που νιώθεις να μπορείς να διατηρήσεις όσο παραμένεις σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Η σύγκρουση όμως φαίνεται να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού με την παρουσία του ανάδρομου Άρη στον Υδροχόο (κατά κύριο λόγο και λιγότερο στον Αιγόκερω) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα κάνει την παραμονή σε ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό ή οικογενειακό περιβάλλον τουλάχιστον αδιανόητη. Μη βιαστείς όμως να κάνεις κινήσεις που δείχνουν πως αναζητάς να αντικαταστήσεις την παρούσα κατάσταση με μία παρόμοια, αφού το μάθημα έχει να κάνει με την ικανότητα σου να δίνεις τέλος σε καταστάσεις όχι όταν ζορίζουν, αλλά όταν παύουν να προσφέρουν ηλεκτρισμό στην καρδιά σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το 2018 φαίνεται να είναι καταρχάς μία πιο βατή χρονιά σε σχέση με αυτό που έζησες την τελευταία τριετία. Η έξοδος του Κρόνου από τον Τοξότη στο τέλος του 2017 και η παραμονή στον Αιγόκερω δηλώνει πως οι διαπροσωπικές σου σχέσεις έχουν περάσει από την περίοδο των αναταράξεων και της πίεσης και είναι η ώρα που θα ζυγίσεις τι είναι αυτό που έχει παραμείνει στη ζωή σου. Μπορεί να βλέπεις πως δεν έχεις πλέον ένα μεγάλο κύκλο ανθρώπων που μπορείς να εμπιστευτείς, οπότε αυτό είναι μία καλή ευκαιρία να δημιουργήσεις πιο σταθερές σχέσεις στη ζωή σου με πρόσωπα που έρχονται για να λάβουν μία σημαντική θέση σε αυτή.

Μπορεί πάλι να ανακαλύπτεις πως δεν μπορείς να βασίζεις σε τρίτους για την επαγγελματική σου εικόνα, με αποτέλεσμα να στρέφεσαι προς ένα νέο κύκλο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ώστε να δυναμώσεις τον εαυτό σου μπροστά στις νέες εργασιακές προκλήσεις. Μπορεί πάλι να αποφασίζεις να αποδράσεις από το περιβάλλον που συνήθισες να ζεις τον τελευταίο καιρό και να βρίσκεσαι σε ένα νέο περιβάλλον στο οποίο θα πρέπει να γνωρίσεις από την αρχή ανθρώπους, ακόμα και αν χρειαστεί να μιλήσεις μία διαφορετική γλώσσα.

Το 2018 φαίνεται να δοκιμάζει την αντοχή σου στο άγνωστο και στην εκκίνηση από την αρχή, ώστε να σε οδηγήσει σε ένα τελευταίο δίμηνο κατά τη διάρκεια του οποίο θα έχεις την ευκαιρία να βρεις πολύ ενδιαφέρουσες συνδέσεις σε ερωτικό ή επαγγελματικό επίπεδο με νέα πρόσωπα. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα όμως θα πρέπει να εξασκήσεις μυαλό, καρδιά και σώμα ώστε να αντέξουν σε νέες συγκινήσεις, οπότε απέφυγε να λειτουργήσεις σαν ένα αθώο μικρό παιδί, αλλά σαν αθώος/α ενήλικας που κουβαλά εμπειρίες οι οποίες όμως δε σημαίνει πως έχουν κλείσει τις ευκαιρίες και για νέες παραστάσεις ζωής.

Κεφάλαιο Δίας

Η παρουσία και παραμονή του Δία στο Σκορπιό και 6ο Ηλιακό σου οίκο μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, οπότε και περνά στον Τοξότη, φαίνεται να λειτουργεί περισσότερο στον τομέα της καθημερινότητας σου, αφού καλείσαι να αλλάξεις το πατρόν της διαβίωσης σου. Στον εργασιακό σου χώρο, μπορεί να αυξηθεί ο τρόπος της επιρροής σου, να καταφέρεις να λειτουργήσεις κάπως πιο αρχηγικά σε σχέση με παλιότερα, αλλά χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο πως φαίνεσαι κιόλας. Ίσως πάλι να βρίσκεσαι σε ένα κομβικό σημείο της καριέρας σου και να χρειάζεται να γίνει μία επαγγελματική μεταμόρφωση, να αλλάξεις όχι μόνο εργασιακό περιβάλλον αλλά ακόμα και ρόλο. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι πως έχεις την ευκαιρία να απασχοληθείς σε έναν τομέα που απλά σου παρέχει τα προς το ζην ή να τολμήσεις να κάνεις μία μεγάλη στροφή στη ζωή σου και να μείνεις για κάποιο διάστημα μακριά από τον εργασιακό στίβο για να βρεις εκ νέου το ρόλο σου.

Ένας άλλος τομέας ο οποίος φαίνεται να σε επηρεάσει η παρουσία του Δία στο Σκορπιό είναι αυτός της υγείας σου, κυρίως μέσα από θέματα που έχουν να κάνουν με την ισορροπία της ψυχικής και σωματικής υγείας. Καλό θα ήταν να ψάξεις μέσα σου και να αναζητήσεις λόγους για τους οποίους μπορεί να μη χαίρεσαι τη ζωή σου, με αποτέλεσμα αυτό να βγαίνει στην εικόνα και το σώμα σου. Αν θεωρείς πως βρίσκεσαι σε ένα κομβικό σημείο της ζωής σου, τότε καλείσαι να αναθεωρήσεις κάποιες συνήθειες της καθημερινότητας σου ή να φροντίσεις να εντάξεις και νέες δραστηριότητες σε αυτή, με στόχο να βρεις νέες ισορροπίες. Και να θυμάσαι πως σε μία τέτοια προσπάθεια, μπορεί να έρθεις σε επαφή με κρυφά σου συναισθήματα που δεν επιτρέπεις να έρθουν στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να φορτώνεις το σώμα σου με περιττά βάρη.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να βρουν διέξοδο τους τελευταίους δύο μήνες του 2018, όταν ο Δίας θα περάσει στον Τοξότη και μπορεί να φέρει γνωριμίες, ευκαιρίες για νέες συνεργασίες αλλά και ένα νέο καθρέφτη μπροστά σου ώστε να βάλεις τις τελευταίες πινελιές στη νέα εικόνα που σχηματίζεται και είσαι έτοιμος/η να εμφανίσεις και στους γύρω σου.

Κεφάλαιο Κρόνος

Η έξοδος του Κρόνου από τον Τοξότη τις τελευταίες ημέρες του 2017 και η είσοδος του στον Αιγόκερω αποτελεί μία καλή είδηση για εσένα, αφού φαίνεται να διώχνει τα βάρη που κουβαλούσες τον τελευταίο καιρό στους ώμους σου. Ίσως λοιπόν να είσαι πλέον σε θέση να αρχίσεις να αποκρυσταλλώνεις το ρόλο ανθρώπων με τους οποίους διατηρείς άμεσες διαπροσωπικές σχέσεις και να αλλάζει η ισορροπία στη σχέση σας αφού η εμπιστοσύνη ανάμεσα σας έχει πλέον παγιωθεί ή οριστικά σπάσει. Ίσως πάλι να βγαίνεις από μία σχέση που δοκιμάστηκε και να αναγνωρίζεις πλέον ένα νέο δικό σου εαυτό, ένα άτομο που θέλει να βρει νέα στοιχεία μέσα από τις σχέσεις του και να αφήσεις πίσω σου παλιές συμπεριφορές και μοτίβα δράσης. Αυτό βέβαια μπορεί να μην είναι μία απλή πράξη, αφού είναι πιθανό να υπάρχουν διεκδικήσεις από την άλλη πλευρά, όχι μόνο σε υλικό επίπεδο αλλά και σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο πεδίο που μπορεί να σέρνει μαζί του και παιδιά.

Στον επαγγελματικό τομέα, είναι ώρα να αντιληφθείς πως έχοντας περάσει μέσα από μεγάλες δοκιμασίες, είσαι πλέον σε θέση να εμπιστευτείς τον εαυτό σου ώστε να αναλάβει ένα νέο ρόλο στον τομέα της δουλειάς σου. Αν όμως θέλεις να κρατήσεις στους ώμους σου όλα τα βάρη, τότε σύντομα θα καταλάβεις πως δεν παραμένει χρόνος για να περάσεις καλά, πως γίνεσαι έντονα συγκεντρωτικός/η σε καταστάσεις που καλείσαι να μοιράσεις ρόλους. Η αλήθεια είναι πως αναζητώντας τόσο καιρό ένα άτομο που θα μπορούσες να εμπιστευτείς, μπορεί να έχεις καταλήξει σε κάποιες προτάσεις, αλλά καλό θα ήταν να κουβαλούν μαζί τους τη δική σου συνειδητοποίηση πως δεν μπορείς πλέον να ελέγχεις όλους και όλα.

Η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω θα σε φέρει πλέον αντιμέτωπο/η με την αληθινή πλευρά της ζωής, εκείνη που λέει πως αν δεν μπορείς να μοιραστείς, να εμπιστευτείς και να ενωθείς ψυχικά, τότε επέρχεται το τέλος. Αν λοιπόν δε θέλεις να χάσεις κάποια πρόσωπα από τη ζωή σου, τότε αποφάσισε να μοιράσεις ρόλους και δώρα, γιατί μόνον έτσι θα καταλάβεις πόσο όμορφα μπορείς να νιώθεις όταν γεννιέται κάτι νέο πάνω σε ένα έδαφος που έμοιαζε άγονο και ξερό.

Κεφάλαιο εκλείψεις

Το πρώτο σετ εκλείψεων ξεκινά την 31η Ιανουαρίου με τη Σεληνιακή έκλειψη στην 11η μοίρα του Λέοντα που επηρεάζει κατά κύριο λόγο θέματα που έχουν να κάνουν με συγγενικά σου πρόσωπα ή μετακινήσεις. Ίσως να αναγνωρίζεις κάποια σημάδια κόπωσης σε συγγενείς και αδέλφια, να βλέπεις πως δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους ή να μην είσαι πλέον σε θέση να ακολουθήσεις τις βλέψεις και αποφάσεις τους. Θα χρειαστεί επίσης να λάβεις δραστικές αποφάσεις στον επαγγελματικό τομέα, ίσως και μέσα από μία σύγκρουση με ένα πρόσωπο που δεν αναμένει αυτή τη συμπεριφορά σου αφού είναι καιρός να κάνεις την προσωπική σου επανάσταση.

Η Ηλιακή έκλειψη που ακολουθεί στις 15 Φεβρουαρίου στην 27η μοίρα του Υδροχόου φαίνεται περισσότερο φιλική προς εσένα, αφού θα σου ανοίξει νέους δρόμους στον προσωπικό ή επαγγελματικό τομέα. Μία πρόταση για δουλειά στο εξωτερικό μπορεί να αλλάζει τα δεδομένα της ζωής σου και ίσως να μοιάζεις πλέον έτοιμος/η να κάνεις αυτό το βήμα, χωρίς όμως να είσαι πλήρως ικανοποιημένος/η από το οικονομικό κομμάτι. Ίσως πάλι ο δισταγμός να έχει να κάνει με την απόσταση που δημιουργείς από πρόσωπα του κοντινού σου περιβάλλοντος, αλλά η ευκαιρία για προσωπική δράση μοιάζει πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή μπροστά σε μία καθημερινότητα που σε καθηλώνει. Αν πάλι η συγκεκριμένη έκλειψη φέρνει θέματα δικαστηρίων στο προσκήνιο, τότε πρόσεξε την αναμέτρηση στην οποία θα κληθείς να μπεις, καθώς είναι πιθανό να έχεις απέναντι σου άτομα που θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να σε κερδίσουν σε μία διαμάχη που δεν είναι και τόσο αθώα όσο φαίνεται.

Το δεύτερο σετ εκλείψεων ξεκινά στις 13 Ιουλίου με την Ηλιακή έκλειψη στην 20η μοίρα του Καρκίνου που φαίνεται να θέλει να εντείνει το συναισθηματικό σου κόσμο και να σε βάλει στη διαδικασία να μετρήσεις αυτά που έχεις όχι ως προς τον υλικό τομέα, αλλά ως προς τα αισθήματα σου. Μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να επιστρέψεις σε άτομα που έχετε χαθεί ή να περάσεις περισσότερο χρόνο με πρόσωπα του συγγενικού κύκλου. Μπορεί πάλι να θελήσεις να περάσεις λίγο χρόνο σε ένα σπίτι από το οποίο έχεις αποδράσει, αλλά νιώθεις πως σε καλεί και πάλι πίσω κοντά του. Αυτό δε σημαίνει πως αποφασίζεις να μετακομίσεις, αλλά πως μετράς τις επιλογές που κουβαλάς και αφορούν τον τομέα της κατοικίας και ιδιοκτησίας, με στόχο να ζυγίσεις την προσωπική σου ελευθερία σε σχέση με το μοίρασμα ενός χώρου.

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 27 Ιουλίου στην 4η μοίρα του Υδροχόου που ακολουθεί μπορεί να μοιάζει με την αποφοίτηση της καρδιάς σου από μία παράσταση που γνωρίζεις πλέον πως δε σε χωρά, αφού δεν ταιριάζει με τη συχνότητα της ανάσας και του χτύπου της καρδιάς σου. Μπορεί να επιστρέφεις σε ένα μέρος που θεωρείς πως αποτελεί τον τόπο κατοικίας σου, κάτι βέβαια που σημαίνει πως είσαι σε θέση να αφήσεις πίσω σου μέρη, μνήμες και ανθρώπους. Στην Ηλιακή έκλειψη της 11ης Αυγούστου στη 18ημοίρα του Λέοντα φαίνεται να εκφράζεις τις αποφάσεις σου, να μιλάς ανοικτά για τις επιλογές και αποφάσεις σου, να κάνεις τις διακοπές που ονειρεύτηκες χωρίς να νιώθεις πως κουβαλάς μαζί σου άγκυρες που σου έχουν φορτώσει τρίτα πρόσωπα. Να ξέρεις πως μπορεί να λαμβάνεις τις τελικές σου αποφάσεις, τις οποίες όμως δε χρειάζεται να δημοσιοποιήσεις σε όλους, αφού σε λίγες ημέρες από αυτή την περίοδο θα μπορέσεις να τις φανερώσεις με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Κεφάλαιο Βόρειος Δεσμός

Η παρουσία και παραμονή του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα, και του Νότιου Δεσμού στον Υδροχόο μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, σηματοδοτεί κάποιες σημαντικές αλλαγές σε θέματα που έχουν  να κάνουν με τον τρόπο που διαβάζεις την πραγματικότητα. Η αποφασιστικότητα σου ώστε να γίνεις καλύτερος/η σε αυτό που κάνεις μπορεί να σε οδηγήσει πίσω στα θρανία για να ασχοληθείς με ένα αντικείμενο που έχεις αφήσει στο σκοτάδι τα τελευταία χρόνια. Η ανάγκη να ανακαλύψεις εκ νέου ρίζες στη ζωή σου, μπορεί να σε φέρει σε γνώριμα μέρη που ζουν συγγενείς σου, να σε φέρει σε επαφή με πρόσωπα που μοιράζεστε πέρα από δεσμούς αίματος και κάποιες ιδέες τις οποίες έχεις ανάγκη να ακούσεις και από μία άλλη πλευρά ώστε να πείσεις και τον εαυτό σου.

Ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού μπορεί να βρεθείς μπροστά σε μεγάλα διλήμματα που έχουν να κάνουν με τη ζυγαριά ανάμεσα στο μυαλό και την καρδιά, αφού μπορεί να μην είσαι έτοιμος/η να λάβεις αποφάσεις που θα στηριχθούν σε μονόπλευρες απόψεις. Θα προσπαθήσεις να ζήσεις στο μεταίχμιο μίας παιδικής αθωότητας και ηλικιακής ωρίμανσης, αλλά αυτό μοιάζει μάλλον απίθανο να μπορέσεις να το ισορροπήσεις χωρίς να υπάρξουν απώλειες σε έμψυχο δυναμικό αλλά και κομμάτια της παιδικής σου αθωότητας. Οι συχνές σου μετακινήσεις αυτή την περίοδο μπορεί να σε φέρουν μπροστά σε πρόσωπα που είναι σε θέση να σε σπρώξουν προς μία κατεύθυνση συνειδητοποίησης που δε θεωρούσες πως θα μπορούσες να επιτύχεις σε τέτοιες έντονα δύσκολες και απαιτητικές εποχές.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το 2018 φαίνεται να είναι η χρονιά της εισόδου σου σε μία τριετία που ολοκληρώνεται το 2020 και θα οδηγήσει τη ζωή σου στην επόμενη φάση της. Στην πρώτη χρονιά της τριετίας, μαθαίνεις να μιλάς με τα αισθήματα σου, αφού η παρουσία του Δία στο Σκορπιό θα ξυπνήσει συναισθήματα που κρύβεις ή καταπιέζεις. Στον ερωτικό τομέα, η υπάρχουσα σχέση θα περάσει δύσκολες στιγμές αν δε βασίζεται στην αλήθεια, αφού είναι αρκετά πιθανό να βρεις μπροστά σου ένα τρίτο πρόσωπο που δοκιμάζει τις αντοχές αυτής. Αν πάλι η σχέση σου έχει περάσει από δοκιμασίες, τότε έχει φτάσει η ώρα να δεσμευτείς σε κάτι ακόμα πιο σταθερό, που είναι πιθανό να εμπεριέχει και την έννοια της δημιουργίας οικογένειας. Αυτό όμως που φαίνεται να έχει μεγάλη ανάγκη είναι να βρεις όραμα για τα επόμενα χρόνια, οπότε ότι μοιάζει με συμβιβασμό θα περάσει δύσκολα τη νέα χρονιά.

Στον επαγγελματικό τομέα, θα δοκιμάσεις να κινηθείς μόνος/η λαμβάνοντας αποστάσεις από συναδέλφους και συνεργάτες που έχεις αρχίσει να θεωρείς πως είναι περισσότερο βάρος παρά στήριξη στα σχέδια σου. Η ανάγκη σου να έχεις τον έλεγχο των καταστάσεων μπορεί να γίνει και απαίτηση, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να βρεθείς μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση καριέρας που θα σε οδηγήσει σε νέα εδάφη. Μπορεί να νιώθεις ξένος/η και χωρίς στήριξη, αλλά μόνο μέσα από αυτή τη δοκιμασία θα καταφέρεις να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου.

Κεφάλαιο Δίας

Η παραμονή του Δία στο φιλικό σου ζώδιο του Σκορπιού μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου του 2018 θα σε βοηθήσει να φέρεις στην επιφάνεια κομμάτια της καρδιάς σου χωρίς να φοβάσαι μήπως στα κλέψουν, μήπως σε απορρίψουν, μήπως παγιδευτείς σε αδιέξοδα. Αυτό που έχει σημασία πλέον είναι να επιτρέψεις στον εαυτό σου να εκφραστείς αληθινά χωρίς να κάνεις επιλογές που γνωρίζεις πως θα σε δυσκολέψουν, θα σε στοιχειώσουν, θα λειτουργήσουν σαν άτομα που ορθώνουν τείχη μπροστά στα μάτια σου. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση, τότε η απόκτηση ενός παιδιού αρχίζει να γίνεται σχέδιο που αποκτά σάρκα και οστά, αφού η ανάγκη σου να γεννηθεί κάτι που θα φέρει και την προσωπική σου σφραγίδα είναι πλέον μεγάλη. Αν πάλι έχεις παιδιά, τότε καλό θα ήταν να αρχίσεις να ετοιμάζεσαι για να αλλάξει ο ρόλος σου απέναντι τους, αφού μπορεί να χρειαστεί να αποκτήσεις έναν περισσότερο συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο απέναντι στις συναισθηματικές του ανάγκες.

Στον επαγγελματικό τομέα, καλό θα ήταν να κατανοήσεις πως ξεκινά μία τριετής περίοδος στην οποία θα σπείρεις μία ιδέα, ένα πλάνο, μία απόπειρα που θα κουβαλά το δικό σου DNA με στόχο να μετατραπεί σε ένα υγιές δέντρο. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ξεκινάς να ασχολείσαι με ένα αντικείμενο που ελάχιστοι γνωρίζουν, ακόμα και αν δε σου αποφέρει έσοδα προς το παρόν, με στόχο να μετατραπεί στο αφήγημα της ζωής σου μέσα στην επόμενη τριετία. Αν πάλι συνεχίζεις να εργάζεσαι πάνω στο αντικείμενο που έχεις εξειδικευτεί, τότε είναι καιρός να ζητήσεις έναν πιο ιδιαίτερο ρόλο, αφού αντιλαμβάνεσαι πως αλλάζει η ματιά σου απέναντι στα πράγματα.

Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό θα γεννήσει αισθήματα και δυναμικές που δεν έχεις βιώσει παλιότερα, γι αυτό καλό θα ήταν να είσαι προετοιμασμένος/η ώστε να βγάλεις τη μάσκα που φοράς και εμποδίζει να φανεί η αληθινή σου εικόνα. Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, καλό θα ήταν να αποφύγεις τις Σειρήνες των εύκολων λύσεων ή παροδικών απολαύσεων και να δοκιμάσεις να στερεώσεις ακόμα καλύτερα το οικοδόμημα που έχεις αρχίσει να δημιουργείς. Αν αυτή η πράξη εμπεριέχει και την έννοια του αποχωρισμού από κάποια άτομα που έχεις μάθει να έχεις γύρω σου, τότε φρόντισε να συνειδητοποιήσεις πως κάθε νέα γέννα κουβαλά μαζί της και το θάνατο του παλιού.

Κεφάλαιο Κρόνος

Η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω το 2018 επηρεάζει κατά κύριο τους εκπροσώπους του πρώτου δεκαημέρου του ζωδίου μέσα από σκληρές και επίπονες συνειδητοποιήσεις. Θα νιώσεις μία μορφή πίεσης στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, που μπορεί να σε θέσει αντιμέτωπο/η με αισθήματα που δεν έχεις ή δεν εκφράζεις ή με συντρόφους που δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες και απαιτήσεις σου. Μπορεί πάλι να ξεκινήσεις να κατανοείς πως εσύ ή ο/η σύντροφος μεγαλώνετε ηλικιακά και αυτό αποτελεί ένα καμπανάκι για τη σχέση σας, η οποία θα πρέπει να αλλάξει επίπεδο, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτα κατανοητό και από τις δύο πλευρές. Σε κάθε περίπτωση, θα βρεθείς μπροστά σε στιγμές απόφασης στον προσωπικό τομέα, οι οποίες όμως θα πρέπει να περπατήσουν πάνω σε λεπτά σκοινιά που κουβαλούν μνήμες και αναμνήσεις μίας εποχής που έχει αφήσει πληγές ή ερωτήματα που θα μπορούσαν να απαντηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στον επαγγελματικό τομέα, είναι πιθανό να βιώσεις δύσκολες στιγμές στην υπάρχουσα δουλειά σου από συνεργάτες και αφεντικά που θα αλλάξουν τη στάση τους απέναντι σου. Μπορεί πάλι να υποβαθμιστείς ή να χρειαστεί να αναζητήσεις και δεύτερη εργασία, αφού η παραμονή σου σε έναν τομέα εργασίας δε σε καλύπτει τουλάχιστον υλικά. Από την άλλη όμως πλευρά, θα πρέπει να καταλάβεις πως βρίσκεσαι σε μία φάση της ζωής σου που θα πρέπει να πιστέψεις πως μπορεί να αλλάξει ο ρόλος σου, κυρίως μέσα από την εμπιστοσύνη που θα πρέπει να δείξεις στον εαυτό σου. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως αποχωρείς από ένα επαγγελματικό περιβάλλον με στόχο να αρχίσεις να χτίζεις τη δική σου καριέρα, όχι απαραίτητα μέσα από συνεργασία, αλλά κυρίως μέσα από το ξεδίπλωμα ταλέντων και μαθημάτων που κουβαλάς και είναι σε θέση να ξεκινήσουν να αφηγούνται την ιστορία σου. Αν ετοιμάζεις ένα τέτοιο βήμα, τότε βάλε τις βάσεις την Άνοιξη του 2018 ώστε να ξεκινήσεις μετά το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.

Κεφάλαιο εκλείψεις

Το πρώτο σετ εκλείψεων ξεκινά την 31η Ιανουαρίου με τη Σεληνιακή έκλειψη στην 11η μοίρα του Λέοντα επηρεάζοντας κατά κύριο λόγο τα οικονομικά σου ή θέματα που έχουν να κάνουν με την αυτοεκτίμηση σου. Μπορεί να βρεθείς μπροστά σε νέα δεδομένα που αφορούν τη δουλειά σου, σε προτάσεις που μοιάζουν να αλλάζουν το στάτους των εσόδων σου, που εμπεριέχουν και στοιχεία που σε καλούν να αποδείξεις αν τολμάς να ρισκάρεις ή όχι. Το άγχος είναι  μεγαλύτερο αν έχεις απέναντι σου ένα άτομο που δε γνωρίζεις ή που δεν έχεις αντιμετωπίσεις μέχρι σήμερα στη ζωή σου, αφού μπορεί να προτείνονται πράγματα που μοιάζουν εξαιρετικά αλλά δεν είσαι σίγουρος/η αν απηχούν και την πραγματικότητα. Η σκέψη μήπως μπαίνεις σε περιπέτειες που θα σε οδηγήσουν σε πιθανές απώλειες μπορεί να μεγαλώνει και στην πορεία θα αντιληφθείς πως χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός ατόμου που γνωρίζει πως ακόμα και αν ρισκάρεις, δε φαίνεται να χάνεις τα πάντα από τη ζωή σου.

Στην Ηλιακή έκλειψη που ακολουθεί, στις 15 Φεβρουαρίου στην 27 μοίρα του Υδροχόου, η επιρροή του άλλου ατόμου στη ζωή σου είναι πλέον μεγάλη, κυρίως μέσα από το ηλεκτροσόκ που μπορεί να σου προκαλέσει. Στον οικονομικό τομέα, μοιάζεις έτοιμος/η να αποδεχτείς μία πρόταση που σε βγάζει έξω από το συνηθισμένο σου πλαίσιο και αυτό σε αγχώνει, αλλά ταυτόχρονα σε ιντριγκάρει ώστε να τολμήσεις κάτι τέτοιο. Στον προσωπικό τομέα, το σεξ φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο σε μία σχέση που δοκιμάζει τις αντοχές της ή προσπαθεί να καταλάβει ποιος έχει το πάνω χέρι. Η σεξουαλική έλξη είναι το μυστικό για να κάνεις το επόμενο βήμα, αφού αν δεν υπάρχει αυτή η χημεία, τότε η σύνδεση μοιάζει να είναι αδύνατη.

Το δεύτερο σετ εκλείψεων μοιάζει να μεταφέρει μεγαλύτερο βάρος στους ώμους σου, αφού εμπεριέχει και την πρώτη έκλειψη στον άξονα του ζωδίου σου. Η Ηλιακή έκλειψη στην 20η μοίρα του ζωδίου σου στις 13 Ιουλίου, επηρεάζει κυρίως τους εκπροσώπους του τέλους του δευτέρου και αρχές του τρίτου δεκαημέρου, φαίνεται να σου υπενθυμίζει πως όταν δεν αποφασίζεις να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, τότε επιτρέπεις σε εξωγενείς παράγοντας να αποφασίσουν για εσένα. Η προσωπική σου ζωή μπορεί να περάσει σε μία νέα φάση, αφού μοιάζεις έτοιμος/η να ξεκινήσεις μία νέα σχέση ή να προχωρήσεις στην επισημοποίηση της υπάρχουσας, έχοντας κατά νου πως η καρδιά σου ορίζει τα επόμενα βήματα.

Η συγκεκριμένη έκλειψη μοιάζει με τον τόνο της παράστασης της επόμενης τριετίας, που δεν είναι απαλός και αδιάφορος, αλλά έρχεται από το βάθος της ψυχής σου και αφήνει το αποτύπωμα σου σε ότι και αν κάνεις. Η ανάγκη να δώσεις τα χέρια με τον εαυτό σου, σε ωθεί σε σκέψεις που αργότερα θα γίνουν αποφάσεις, για αλλαγή του στάτους σου, με τρόπο που μπορεί να σημαίνει πως μπαίνεις σε μία νέα ζωή ή πως αφήνεσαι να παραδοθείς στην υπάρχουσα κατάσταση. Η Σεληνιακή έκλειψη που ακολουθεί στις 27 Ιουλίου στην 4η μοίρα του Υδροχόου θα αποτελέσει την ευκαιρία να ακούσεις και τη γνώμη της άλλης πλευράς σχετικά με τις ιδέες ή τις κινήσεις σου, να αντιδράσεις απέναντι στο άλλο άτομο που παίζει ρόλο στη ζωή σου. Μπορεί να είσαι έτοιμος/η να αποχωριστείς κάτι που σε βοηθά να ζεις, οπότε θα πρέπει να το επικοινωνήσεις και με το έτερο ήμισυ.

Ίσως πάλι να βλέπεις τις εξελίξεις να έρχονται, αφού κάποιοι θα αποφασίσουν να κατέβουν από το όχημα που βρίσκεσαι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται θέσεις για νέα μέλη. Η αστάθεια που θα νιώσεις σε αυτά που κατέχεις, σε όσα γνωρίζεις, σε καταστάσεις που ορίζουν την εκτίμηση στον εαυτό σου θα ενταθεί στην Ηλιακή έκλειψη που ακολουθεί στις 11 Αυγούστου στη 18η μοίρα του Λέοντα. Είναι καιρός να ορίσεις εκ νέου την αξία που έχουν άνθρωποι και πράγματα στη ζωή σου και να αποφανθείς κατά πόσο είσαι διατεθειμένος/η να προχωρήσεις σε νέες επενδύσεις στη ζωή σου. Η απάντηση σου απέναντι στις αιτιάσεις της άλλης πλευράς θα πρέπει να είναι βέβαιη και σίγουρη, καθώς θα πρέπει να νιώθεις έτοιμος/η να στηρίξεις τα όνειρα σου. Μία νέα επαγγελματική ή ερωτική εκκίνηση θα πρέπει να κουβαλά ελπίδα και όνειρα και να αφήνει πίσω της ανασφάλειες και διλήμματα που δηλητηριάζουν.

Κεφάλαιο Βόρειος Δεσμός

Η παρουσία του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα (και αντίστοιχα του Νότιου Δεσμού στον Υδροχόο) μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2018 δηλώνει πως βρίσκεσαι μπροστά σε μία ριζική αναθεώρηση των αξιών στη ζωή σου. Η ανάγκη σου να νιώθεις ασφάλεια είναι πάντα παρούσα, γι αυτό και θα ξεκινήσεις από την αύξηση της προσωπικής σου αξίας, πουλώντας ακριβά τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες σου. Μοιάζεις έτοιμος/η να πιστέψεις στον εαυτό σου και να αποδράσεις από ένα αβέβαιο επαγγελματικό περιβάλλον που στην πραγματικότητα φυλακίζει τη μοναδικότητα σου. Στον ερωτικό τομέα, θα θελήσεις να εκφραστείς χωρίς περιστροφές και ανασφάλεια για τα αισθήματα σου, με αποτέλεσμα να βρίσκεσαι πολύ κοντά πλέον στο να βρεθείς στη σχέση που γεμίζει την καρδιά σου και όχι σε μία σχέση που ξεκινά με εμπόδια και αδιέξοδα.

Η είσοδος του Βόρειου Δεσμού στο ζώδιο σου στις 6 Νοεμβρίου ανοίγει μία μεγάλης σημασίας περίοδο δύο περίπου ετών κατά τη διάρκεια της οποίας θα αλλάξεις εντελώς τη ζωή σου. Θα έχεις την ευκαιρία να πετάξεις από τη ζωή σου ανθρώπους που έκαναν τον κύκλο τους αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξουν και απώλειες που γνωρίζεις, αλλά δεν πίστευες πως είχε φτάσει η ώρα τους. Θα αναλάβεις μεγάλους ρόλους, που επιζητούν όμως και το έτερο ήμισυ στο πλάι σου, το οποίο όμως δεν μπορεί να κουβαλά την εικόνα του αφεντικού, του γονιού ή του δυνάστη πάνω από το κεφάλι σου. Αυτή όμως είναι μία ιστορία που θα αρχίζει να ξετυλίγεται έντονα το 2019.

ΛΕΩΝ

Το 2018 κουβαλά μεγάλες προσδοκίες για εσένα, αρκεί να είσαι έτοιμος/η να σπάσεις την εικόνα σου και να δείξεις την καρδιά σου που μπορεί να φοβάσαι να φέρεις στην επιφάνεια εδώ και αρκετό καιρό. Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό και του Βόρειου Δεσμού στο ζώδιο σου, τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο του 2018, σηματοδοτεί μία περίοδο που θα κοιμηθεί με το θάνατο και θα ξυπνήσει με τη γέννηση. Καλείσαι να φύγεις από περιβάλλοντα και καταστάσεις που φαίνεται να σε έχουν οδηγήσει σε μία επαναλήψιμη ρουτίνα και ροή, σε έναν ασφαλή αλλά μάταιο τρόπο ζωής, σε ένα pattern που μοιάζει να το έμαθες και να αρχίζει να μοιάζει με τέλμα. Την ίδια στιγμή, κάποιοι θα προσπαθήσουν να σε στρέψουν προς ευκαιρίες που μπορεί να κουβαλούν και κάτι από τα παλιά, προσφέροντας ίσως μία εύκολη διαφυγή, θέλοντας όμως την ίδια στιγμή να τεστάρουν την ικανότητα σου να ξεχνάς και να κοιτάζεις πάντα μπροστά.

Ο Φεβρουάριος αλλά και ο Μάιος είναι μήνες που θα μπορούσαν να στρέψουν το βλέμμα σου στο επόμενο βήμα της ζωής σου, μέσα από ενάρξεις και μία τόλμη να διεκδικήσεις αυτό που θεωρείς πως σου αξίζει. Αν μάλιστα κάνεις το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλειμμα για αναθεώρηση της πολεμικής σου τακτικής και επιτρέψεις στον εαυτό σου να λάβει τη θέση του θεατή, τότε μετά τον Αύγουστο ανοίγεται μπροστά σου μία νέα περίοδος ευτυχίας, αρκεί να μπορείς πλέον να ακούσεις την καρδιά σου και τίποτα άλλο.

Κεφάλαιο Δίας

Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό και 4ο Ηλιακό σου οίκο μέχρι τις 8 Νοεμβρίου φαίνεται να δυναμώνει την εσωτερική σου ένταση και να σε φέρνει σε κατάσταση μεγάλων αλλαγών που ξεκινούν όμως από την προσωπική σου ζωή. Η ανάγκη σου μεγαλώσεις τον κύκλο της επιρροής σου μπορεί να δηλώνει πως αναζητάς τον τρόπο να αποδράσεις από το πατρικό σου σπίτι για να βρεθείς εκεί που ανακαλύπτεις και πάλι λόγο να αισιοδοξείς για το μέλλον. Η επιθυμία σου να μοιραστείς συναισθηματικά αυτά που κουβαλάς μέσα σου θα σε φέρει κοντά σε ένα άτομο που φαίνεται να είστε σε θέση να μοιραστείτε καταστάσεις που θα μπορούσαν να συμπληρώνουν τα κενά σας κομμάτια. Μία συγκατοίκηση, ένας γάμος, το μεγάλωμα της οικογένειας είναι στοιχεία που δείχνουν πως αντιλαμβάνεσαι την προσωπική σου εξέλιξη μέσα από την ένωση σου με ένα πρόσωπο που κατανοεί και αξιολογεί το συναισθηματικό σου κόσμο.

Στον επαγγελματικό τομέα, βρίσκεσαι σε αναβρασμό αφού νιώθεις την ανάγκη να ανοίξεις τα φτερά σου, αλλά δεν είσαι ακόμα έτοιμος/η να το κάνεις και πράξη. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να αντέξεις το βάρος που κουβαλάς από το παρελθόν μαζί σου, γι αυτό καλό θα ήταν να αρχίσεις να πετάς από πάνω σου περιττά βάρη και να νιώσεις περισσότερο ελεύθερος/η για τις μεγάλες πτήσεις. Παράλληλα, μπορεί να κάνεις μία μεγάλη ανασκόπηση της καριέρας σου και να αντιληφθείς πως έχεις βρεθεί σε μονοπάτια που δεν είχες καμία διάθεση να περπατήσεις, έχοντας χάσει το όραμα της εικόνας που είχες για τον εαυτό σου. Σε μία τέτοια περίπτωση, φρόντισε να δουλέψεις στο σκοτάδι το μεγαλύτερο μέρος του 2018 προετοιμάζοντας το έδαφος για μία παράσταση που θα μπορούσε να μοιάζει με αυτή της ζωής σου, ώστε στο τέλος του 2018 να νιώσεις πως γίνεσαι και πάλι παιδί μπροστά σε προκλήσεις που μοιάζουν με διάλειμμα από μία ζωή που σε κούρασε. Η είσοδος του Δία στον Τοξότη στο τέλος του έτους υπόσχεται πολλά δώρα, εφόσον έχεις καταφέρει να εκφράσεις τον αληθινό σου εαυτό μέχρι εκείνη τη χρονική περίοδο.

Κεφάλαιο Κρόνος

Η παρουσία και παραμονή του Κρόνου στον Αιγόκερω και 6ο Ηλιακό σου οίκο μπορεί να φέρει δυσκολίες στον επαγγελματικό τομέα κυρίως μέσα από υποχρεώσεις που θα φορτωθείς στους ώμους και καλείσαι να τις διαχειριστείς τόσο ως οδηγός αλλά και συνοδηγός του ίδιου οχήματος. Η σχέση σου με άτομα στον εργασιακό χώρο μπορεί να περάσουν από δύσκολα μονοπάτια και να χρειαστεί να κοντραριστείς ή να αποχωρήσεις από ένα περιβάλλον που αρχίζει να γίνεται ασφυκτικό για τις αντοχές σου. Ίσως πάλι να πρέπει να αναλάβεις νέους ρόλους στη δουλειά που βρίσκεσαι, κάτι που όμως έχεις επίδραση στον τρόπο που κυλά η καθημερινότητα και αυτό επηρεάζει και κομμάτια της σωματικής και ψυχικής σου υγείας. Σε μία τέτοια περίπτωση, καλό θα ήταν να προσέξεις τη διατροφή σου και την έννοια της άσκησης, αφού αυτά τα κομμάτια φαίνεται να λαμβάνουν νέα διάσταση στη ζωή σου και να πρέπει να τα εντάξεις σε συμφωνία με τα καινούργια δεδομένα.

Αν από την άλλη πλευρά έχεις ξεκινήσει την επαγγελματική σου μεταμόρφωση, τότε φρόντισε να μην ανοίξεις και πολύ τα χαρτιά σου, αφού δε χρειάζεται να προσελκύσεις κοντά σου άτομα που θα ήθελαν να λάβουν μερίδιο από αυτό που ετοιμάζεις. Συνέχισε να χτίζεις με μικρά και ουσιαστικά βήματα το νέο σου αφήγημα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να δουλεύεις παραπάνω ώρες και να κουράζεσαι περισσότερο από όσο φανταζόσουν.

Το σημαντικό όμως κομμάτι της παρουσίας του Κρόνου στον Αιγόκερω έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα σου απέναντι στα έργα και όχι στα λόγια. Αυτό που διδάσκεσαι είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και να δημιουργείς το οικοδόμημα σου, εμπιστευόμενος/η κάποια πρόσωπα που γνωρίζεις πως δε θα σε προδώσουν και αποδεχόμενος/η τον ηγετικό ρόλο ανθρώπων που δε χρειάζεται να διώξεις από γύρω σου. Η ταπεινοφροσύνη σου απέναντι σε πρόσωπα που έχουν επιτύχει πολλά στη ζωή τους είναι ένα σημαντικό μυστικό ώστε να δημιουργήσεις τις σωστές συμμαχίες, που δεν κουβαλούν ζήλιες και πικρίες, παρά το γεγονός πως κάποια στιγμή μπορεί να νιώσεις κάτι τέτοιο. Την ίδια όμως στιγμή, θα ανακαλύψεις πως υπάρχουν κοντά σου άτομα που είναι τόσο γενναιόδωρα που δε ζητάνε τίποτα από εσένα, παρά μονάχα να στηρίξετε από κοινού μία προσπάθεια που δε χρειάζεται να έχεις ιεραρχία, αλλά σύμπραξη και σύμπνοια δυνάμεων που συνεργαζόμενες μπορούν να κάνουν θαύματα.

Κεφάλαιο εκλείψεις

Το πρώτο σετ εκλείψεων για το 2018 ξεκινά την 31η Ιανουαρίου με τη Σεληνιακή έκλειψη στην 11η μοίρα του Λέοντα, που επηρεάζει κατά κύριο τους εκπροσώπους των αρχών του δευτέρου δεκαημέρου. Η μάχη που δίνεις τον τελευταίο καιρό σχετικά με την εξέλιξη της προσωπικής σου ζωής μπορεί σε αυτό το χρονικό σημείο να μετατραπεί σε μία σύγκρουση δύο κόσμων, δύο ατόμων που έχουν μάθει να λειτουργούν διαφορετικά μέσα στις σχέσεις. Από τη μία πλευρά υπάρχει το άτομο που θα έδινε τα πάντα για αυτή τη σχέση και από την άλλη πλευρά το άτομο που λειτουργεί εγκεφαλικά και λογικά. Από τη μία πλευρά υπάρχει το άτομο που μπορεί να αφήσει το χρόνο να κυλήσει χωρίς άγχος και έννοιες και από την άλλη πλευρά υπάρχει το άτομο που φλέγεται για τη στιγμή, που παθιάζεται με το σήμερα, που σχεδόν αδιαφορεί για το αύριο.

Η σύγκρουση των δύο αυτών κόσμων μπορεί να οδηγήσει σε ρήξεις που θα γίνουν έντονα εμφανείς στην Ηλιακή έκλειψη της 15ης Φεβρουαρίου στην 27η μοίρα του Υδροχόου. Σε αυτό το χρονικό σημείο, θα δημιουργηθούν ηλεκτρικές εκκενώσεις, θα υπάρξει μία αναστάτωση που φαίνεται όμως να διαχωρίζει και τους δύο κόσμους σε αντίπαλα στρατόπεδα. Το ζητούμενο δεν είναι να εξελιχθεί ο πόλεμος, να υπάρξουν τακτικές και εκρηκτικές συγκρούσεις, αλλά να αποφευχθούν οι περιττές ενέργειες. Κοιτάζοντας καλύτερα αυτό που έχεις απέναντι σου, θα μπορέσεις να αντιληφθείς κατά πόσο είναι απαραίτητο να μπεις στη διαδικασία να καταναλώσεις την ενέργεια σου για κάτι που σε φθείρει και όχι να εστιάσεις σε ένα άτομο, σε μία ευκαιρία, σε ένα περιβάλλον που σε βοηθά να γεννιέσαι εκ νέου.

Το δεύτερο σετ εκλείψεων ξεκινά με μία δύσκολη Ηλιακή έκλειψη στις 13 Ιουλίου στην 20η μοίρα του Καρκίνου, θέτοντας μπροστά στα μάτια σου την έννοια του αδιεξόδου και της διαφυγής από αυτό. Σε μία σχέση ή συνεργασία που σε οδηγεί στο συμβιβασμό και την παράδοση, θα πρέπει να βρεις το σθένος να αντιτάξεις την ανάγκη σου να ζήσεις και να δημιουργήσεις. Μπορεί να βρεις μπροστά σου ανθρώπους που σε κουράζουν, καταστάσεις που σε εγκλωβίζουν, δραστηριότητες που σε εξουθενώνουν, συνήθειες που σε αρρωσταίνουν και να πρέπει να μιλήσεις για όλα τα παραπάνω με στόχο να διαχωρίσεις τη θέση σου. Ίσως πάλι να βρεθείς μπροστά σε πρόσωπα που σου λένε πως δε χωράς στα πλάνα τους, με αποτέλεσμα να νιώσεις πως αδικείσαι αφού απομακρύνεσαι από ένα περιβάλλον που μπορεί να μην έχεις εκφράσει τον αληθινό σου εαυτό.

Σε μία τέτοια περίπτωση, καλείσαι στη Σεληνιακή έκλειψη της 27ης Ιουλίου στην 4η μοίρα του Υδροχόου να πετάξεις από πάνω σου κομμάτια του εαυτού σου που κούρασαν και σε γέρασαν και να δοκιμάσεις να ανακαλύψεις εκ νέου λόγους για να αισιοδοξείς. Η επαφή σου με το παρελθόν που είχες βιώσει κάτι αντίστοιχο θα σε βοηθήσει, οπότε ίσως να χρειάζεται να απομονωθείς από τον πολύ κόσμο και να ασχοληθείς με τις δικές σου αγκυλώσεις. Στην Ηλιακή έκλειψη της 11ης Αυγούστου στη 18η μοίρα του Λέοντα που θα ακολουθήσει, θα πρέπει να βγεις με δυναμική και αυτοπεποίθηση και να μιλήσεις για τις αποφάσεις σου. Στο μονοπάτι που θα ακολουθήσεις δε χωρούν πολλοί άνθρωποι, οπότε φρόντισε να κάνεις σωστές επιλογές συνοδοιπόρων, αφού έχεις γύρω σου άτομα που απλά σε βγάζουν από το στόχο σου. Η πλήρης αποδοχή από όλους είναι αδύνατη, οπότε φρόντισε να κοιτάξεις στα μάτια το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, αδιαφορώντας για βλέμματα άλλων που κάτω από άλλες περιστάσεις μπορεί και να αποτελούσαν ένα βαρόμετρο για την επιλογή σου.

Κεφάλαιο Βόρειος Δεσμός

Η παρουσία του Βόρειου Δεσμού στο ζώδιου σου (και κατ επέκταση του Νότιου Δεσμού στον Υδροχόο) μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου φαίνεται να φέρνει ειδικά του εκπροσώπους του πρώτου μισού του ζωδίου αντιμέτωπους με καρμικές αποστολές στη ζωή τους. Η ανάγκη να δημιουργήσεις και να εκφραστείς, να νιώσεις μοναδικός/η και να φανείς, να δώσεις και να λάβεις αγάπη θα γίνει τεράστια αποστολή για τη ζωή σου και μπορεί να ξεκινήσεις σχέσεις και συνεργασίες που θα φέρουν στην επιφάνεια βαθιά σου συναισθήματα. Η απαίτηση κάποιων άλλων να λειτουργήσεις ηγετικά θα σε ιντριγκάρει και θα σε εξιτάρει, αλλά την ίδια στιγμή καλείσαι να σκεφτείς κατά πόσο κάνεις κάτι που θέλουν οι άλλοι ή κάνεις αυτό που θέλεις εσύ ο/η ίδιος/α και έχεις μαζί σου άτομα που αγαπάς να βρίσκονται δίπλα σου.

Ειδικά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Μαΐου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, με την παράλληλη παρουσία του Άρη στον Υδροχόο μέσα και από την ανάδρομη πορεία του, θα νιώσεις σαν να έχεις αναλάβει μία εξαιρετικά απαιτητική αποστολή που κουβαλά μαζί της ενθουσιασμό και απογοήτευση, αισιοδοξία και αδιέξοδα, έρωτα και αδιαφορία, θέρμη και αποστασιοποίηση. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι πιθανό να ξεκινάς αρκετά πράγματα, τα οποία όμως στην πορεία θα καταλάβεις πως δεν έχουν μαζί τους και τη συντροφιά που θα ήθελες να σε ακολουθεί, με αποτέλεσμα να αναγκαστείς να κάνεις κάποιο βήμα προς τα πίσω πριν αρχίσεις να τρέχεις. Την ίδια όμως στιγμή, θα βρίσκεσαι μπροστά σε μία νέα πόρτα που δεν είσαι βέβαιος/η αν οδηγεί κάπου, αλλά μοιάζει σχεδόν αδύνατο να αποφύγεις να την ανοίξεις.

Αυτό που έχει σημασία να καταλάβεις είναι πως έχεις την ευκαιρία να παίξεις με τα όρια του ενθουσιασμού και της απογοήτευσης, του θανάτου και της νέας γέννησης, με στόχο να μεγαλώσεις την ακτίνα της δράσης σου και να μάθεις ακόμα καλύτερα να εκφράζεις τα βαθιά σου συναισθήματα. Επιπλέον, έχεις την ευκαιρία να βρεις το άλλο σου μισό, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να βουτήξεις σε συναισθήματα ανεπάρκειας και αβεβαιότητας πριν δεσμευτείς σε μία σχέση ή συνεργασία που μοιάζει να ανοίγει την πόρτα για το παρακάτω βήμα στη ζωή σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το 2018 φαίνεται να είναι μία πιο χαλαρή χρονιά σε σχέση με την τελευταία τριετία, αφού θα μπεις στη διαδικασία να χωνέψεις αυτά που συνέβησαν και να προετοιμάσεις το έδαφος για τα επόμενα χρόνια. Καταρχάς, θα κληθείς να αντιμετωπίσεις κάποιες απώλειες γύρω σου, με στόχο να αποδεχτείς τον κύκλο των πραγμάτων και να μάθεις να αποχωρίζεσαι χωρίς αυτό να αποτελεί τροχοπέδη. Θα χρειαστεί να ασχοληθείς με την υγεία σου ως έναν τρόπο για να καταλάβεις πως μεγαλώνεις σωματικά και συναισθηματικά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να αλλάξεις συνήθειες και αντιλήψεις. Επίσης, θα μπεις στη διαδικασία εκπαίδευσης σχετικά με νέα δεδομένα, με στόχο να οδηγηθείς σε μία αλλαγή επαγγελματικού περιβάλλοντος ή για να έρθεις σε αρμονία με νέα δεδομένα στην προσωπική σου ζωή.

Το 2018 όμως αποτελεί και μία χρονιά παρατήρησης των γύρω σου, αφού έχεις την ευκαιρία να δεις ανθρώπους που προχωρούν τη ζωή σου, με στόχο να πάρεις τα απαραίτητα μαθήματα και να αξιολογήσεις καταστάσεις που καλείσαι να διαχειριστείς διαφορετικά. Μη φοβηθείς λοιπόν να στραφείς προς τη βοήθεια που μπορούν να σου προσφέρουν άτομα με εμπειρίες και γνώσεις πάνω στον ψυχικό τομέα, αφού φαίνεται να αναζητάς απαντήσεις που κρύβονται βαθιά μέσα σου και δεν μπορείς να ανακαλύψεις χωρίς την αρωγή ειδικών προσώπων.

Κεφάλαιο Δίας

Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό και 3ο Ηλιακό σου οίκο μέχρι τις 8 Νοεμβρίου οπότε και περνά στον Τοξότη, αποτελεί μία καλή ευκαιρία να προσπαθήσεις να ανοίξεις τον κύκλο των γνωριμιών σου, να ταξιδέψεις και να προσπαθήσεις να φέρεις εις πέρας σπουδές που έχει ξεκινήσει ή τις σχεδιάζεις μέσα στο μυαλό σου. Μετά από μία χρονιά που φαίνεται να άλλαξαν πολλά σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, έχει φτάσει η ώρα να αρχίσεις να εξασκείς τη νέα γλώσσα που μιλάς ή να βγεις από καβούκι σου και να προσπαθήσεις να δεις και πέρα από τον οπτικό σου ορίζοντα. Επίσης, θα έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις σε μέρη που θα γνωρίσεις κόσμο που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις την έννοια της οικογένειας ή της καριέρας. Καλείσαι να χαλαρώσεις μετά από μία περίοδο πίεσης και άγχους, να προσπαθήσεις να ζήσεις χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να σχεδιάζεις κάθε επόμενο βήμα και να φροντίσεις να έρθεις πιο κοντά με τα νέα δεδομένα της εποχής σου.

Από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό να βλέπεις πως γίνονται αλλαγές σε κοντινά σου πρόσωπα, σε αδέρφια για παράδειγμα, με αποτέλεσμα να πρέπει να αναλάβεις το ρόλο της συμβουλής και του μαθήματος, ή να παρατηρήσεις τις πράξεις τους για να πάρεις μάθημα για εσένα. Ίσως πάλι να χρειαστεί να πάρεις αποστάσεις από συγγενικά πρόσωπα και τη γειτονιά που ζεις, με αποτέλεσμα να αποφασίσεις να μετακομίσεις κάπου πιο μακριά.

Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος του Δία στον Τοξότη στις 8 Νοεμβρίου φαίνεται να ενεργοποιεί την ολοκλήρωση του στόχου της μετακόμισης, της απόκτησης πτυχίου ή του να συστηθείς εκ νέου στον κόσμο που σε περιβάλλει, αφού τότε θα έχεις την απαραίτητη αυτοπεποίθηση να πατήσεις χωρίς ανασφάλεια πάνω στο νέο έδαφος που θα βρεθείς.

Κεφάλαιο Κρόνος

Η παρουσία και παραμονή του Κρόνου στον Αιγόκερω για όλο το 2018 αποτελεί μία καλή είδηση για εσένα, αφού σου παρέχεται η δυνατότητα να θέσεις θεμέλια στον ερωτικό ή επαγγελματικό τομέα. Η απαίτηση σου να βρεις κάτι σταθερό στη ζωή σου μπορεί να σημαίνει πως χάνεται ο έντονος ερωτισμός, πως δεν ανακαλύπτεις ενθουσιασμό στις νέες γνωριμίες, αλλά αυτά είναι στοιχεία που μάλλον προσπαθείς να αποφύγεις στη ζωή σου. Αυτό λοιπόν που προσπαθείς να βρεις είναι ένα άτομο με το οποίο μπορείς να συνεννοηθείς, να μοιραστείς τις σκέψεις σου για το πατρόν των ερωτικών σχέσεων, να μπορέσεις να βασιστείς αλλά και να βασιστεί η άλλη πλευρά πάνω σου.

Η επιλογή λοιπόν ατόμων με τα οποία μπορεί να έχεις διαφορά ηλικίας είναι και μία ένδειξη πως αναζητάς την έννοια της σχέσης που διδάσκει ταυτόχρονα και όχι της σχέσης που ξεκινά μέσα από έντονο πάθος και ενθουσιασμό. Από την άλλη πλευρά, αν έχεις μία σχέση τότε μπορεί να αποφασίζεις να προχωρήσεις στην απόκτηση ενός παιδιού, μία πράξη βέβαια που περνά πρώτα μέσα από το μυαλό σου. Η απόκτηση ενός παιδιού δεν είναι κάτι που θα προκύψει χωρίς να το έχεις ζυγίσει και υπολογίσει στη ζωή σου, αφού με αυτό τον τρόπο μοιάζει να θέλεις να αποδείξεις πως η υπάρχουσα σχέση σου μπορεί να αντέξει στο χρόνο και να οδηγήσει στη γέννηση νέων πραγμάτων. Αν πάλι έχεις παιδιά, τότε θα περάσεις αρκετό χρόνο μαζί τους, αφού οι ανάγκες τους αλλάζουν και πρέπει να σταθείς δίπλα τους, όχι μόνο για να τους λύσεις απορίες, αλλά για να γίνεις και εσύ αυτός/η που μαθαίνει πράγματα μέσα από αυτά.

Στον επαγγελματικό τομέα θα βρεθείς μπροστά στην προοπτική του να χτίσεις κάτι που φέρει την προσωπική σου σφραγίδα, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να λάβεις αποστάσεις από τις συνεργασίες και ομαδικές εργασίες. Ίσως να αναγνωρίζεις πως έχει φτάσει η ώρα να εκφράσεις τις κλίσεις και δεξιότητες σου, ακόμα και μέσα από την ενασχόληση σου σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο το οποίο καταπλακώνει κάθε έννοια ενθουσιασμού που θα μπορούσες να κουβαλούσες μαζί σου. Αν πάλι δεν έχεις σταθερή εργασία, τότε είναι μάλλον η ώρα που θα σκάψεις μέσα σου για να ανακαλύψεις λόγους για τους οποίους θεωρείς πως θα μπορούσες να αφήσεις το αποτύπωμα σου, κάτι που σημαίνει πως ξεβολεύεσαι από έναν τρόπο ζωής που θα μοιάζει σαν να ζούσες σαν παιδί σε σώμα ενήλικα, σε λίγο καιρό από σήμερα.

Κεφάλαιο εκλείψεις

Η πρώτη έκλειψη του νέου έτους είναι η Σεληνιακή έκλειψη στην 11η μοίρα του Λέοντα την 31η Ιανουαρίου, φέρνοντας στο προσκήνιο παρασκηνιακά θέματα επαγγελματικής φύσεως ή θέλοντας να σου υπενθυμίσει πως πρέπει να κοιτάξεις θέματα της υγείας σου. Στον επαγγελματικό τομέα προσπάθησε να αποφύγεις να παρασυρθείς από τα λεγόμενα και τις υποσχέσεις ατόμων που έχουν την ικανότητα να πείθουν με τη φυσικότητα ή τη θεατρικότητα που τους διακρίνει, γιατί είναι πιθανό να είσαι μπροστά σε πρόσωπα που θα κοιτάξουν μόνο τον εαυτό τους.

Αν πάλι ετοιμάζεσαι για μία αλλαγή, τότε φρόντισε να μην ανοίξεις τα χαρτιά σου και να αποφύγεις να μιλήσεις με άτομα που μπορούν να μεταφέρουν το μυστικό σου. Στον τομέα της υγείας, αναζήτησε ένα νέο τρόπο ζωής με στόχο να βελτιώσεις την εικόνα και το σώμα σου, αφού διαφορετικά μπορεί να θέτεις σε κίνδυνο τον εαυτό σου χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος για κάτι τέτοιο. Στην επόμενη έκλειψη, την Ηλιακή της 15ης Φεβρουαρίου στην 27η μοίρα του Υδροχόου, θα πρέπει να αντέξεις τη δύναμη της άλλης πλευράς μέσα από την επιρροή της πάνω σου. Αυτή η επιρροή μπορεί να είναι ερωτική και σεξουαλική ή να είναι οικονομική αφού το άλλο άτομο μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροσόκ στη ζωή σου μέσα από τις αποφάσεις του.

Ίσως να πρέπει να προχωρήσεις σύμφωνα με το ρυθμό που σου δίνει, αφού διαφορετικά θα χάσεις την ευκαιρία να πάρεις μέρος σε μία παράσταση που δεν είναι βέβαιο πως γνωρίζεις αν σου ταιριάζει από την αρχή της. Αν πάλι μία σχέση σου δεν προχωρά ικανοποιητικά, τότε ένα ξαφνικό τέλος μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη ευκαιρία για να τεστάρεις τις αντοχές σας σε μία κατάσταση που αρχίζει να βαλτώνει και αναζητά την τεχνητή αναπνοή.

Το επόμενο σετ εκλείψεων ξεκινά τη 13η Ιουλίου με την Ηλιακή έκλειψη στην 20η μοίρα του Καρκίνου που φαίνεται να φέρνει εξελίξεις στον τομέα της δημιουργικότητας σου. Η συμμετοχή σου σε μία ομαδική επαγγελματική δραστηριότητα μπορεί να χρειάζεται να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να προσμετρήσεις εκτός από το οικονομικό κομμάτι, και την ασφάλεια που αισθάνεσαι μέσα στο συγκεκριμένο χώρο. Ίσως πάλι να υπάρχουν εξελίξεις στην προσωπική σου ζωή και να έρχεται ένα παιδί στη ζωή σου, κάτι που αλλάζει όλα τα δεδομένα και θα σε βάλει στη διαδικασία να δεις τα πράγματα μέσα από μία νέα σκοπιά.

Η επόμενη Σεληνιακή έκλειψη στις 27 Ιουλίου στην 4η μοίρα του Υδροχόου μπορεί να αλλάξει δεδομένα στον επαγγελματικό τομέα και θα πρέπει να προσέξεις μήπως παρασυρθείς από βιαστικές κινήσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν και μία πρόταση για φυγή. Οι εξελίξεις στον τομέα της καθημερινότητας μπορεί να επηρεάσουν και τη διάθεση σου με αποτέλεσμα να μπορεί να θέτεις σε κίνδυνο την προσωπική σου υγεία χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για κάτι τέτοιο. Η Ηλιακή έκλειψη που ακολουθεί στις 11 Αυγούστου στη 18η μοίρα του Λέοντα θα σου υπενθυμίσει πως πάντα θα έχεις κοντά σου άτομα που είναι σε θέση να ορίζουν τις αποφάσεις σου, που καταφέρνουν να πιάνουν το τιμόνι στα  χέρια τους ακόμα και όταν εσύ θεωρείς πως μπορείς να έχεις τον έλεγχο των καταστάσεων. Σε αυτή την έκλειψη καλό θα ήταν να βάλεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα αν θέλεις να παραμείνεις σε ένα περιβάλλον που νιώθεις όμορφα, αλλά βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής. Διαφορετικά, η πόρτα της εξόδου ανοίγει πολύ εύκολα, και μάλιστα μπορεί να έχει και ήδη ανοίξει.

Κεφάλαιο Βόρειος Δεσμός

Η παραμονή του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα (και αντίστοιχα του Νότιου Δεσμού στον Υδροχόο) μέχρι τις 6 Νοεμβρίου δηλώνει πως το 2018 είναι μία χρονιά ουσιαστικής εκκαθάρισης της ζωής σου από ανθρώπους και αντικείμενα που δε σου επιτρέπουν να έχεις τον απαραίτητο ζωτικό χώρο. Η παραμονή σου σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον μπορεί να γίνει στη βάση της απόφασης πως έχεις ανάγκη από τα χρήματα για να ζεις, με αποτέλεσμα να αρχίσεις να αναζητάς τον τομέα που εκφράζει τις κλίσεις και τα ταλέντα σου για να κάνεις τη μετάβαση μετά από λίγους μήνες.

Η παραμονή σου σε μία σχέση-φυλακή δεν έχει κανένα νόημα, με αποτέλεσμα να πρέπει να παραμείνεις μόνος/η ώστε να ανακαλύψεις τι είδους σχέση αναζητάς και όχι να περνάς από τη μία σχέση στην επόμενη χωρίς να ακούς την καρδιά σου. Τέλος, είναι πιθανό να έρθεις κοντά με πρόσωπα που έχετε κοινές ρίζες με στόχο να ανακαλύψεις κομμάτια του DNA σου που θεωρείς σημαντικά πλέον ώστε να διαμορφώσεις τη μεγάλη εικόνα της προσωπικότητας σου. Η επαφή σου με άτομα που ήταν αυτοδημιούργητα θα σου δώσει απαντήσεις στην τάση σου να εμπλέκεσαι σε σχέσεις και δουλειές που δεν έχεις  το τιμόνι στα χέρια σου, αφού αναζητάς το λόγο για τον οποίο δε χωράς όπου και αν βρίσκεσαι τον τελευταίο καιρό. Αυτό το τελευταίο μπορεί να γίνει και από τη συμμετοχή σου σε κινήματα ή ομάδες στις οποίες παρέχεις υπηρεσία, βλέποντας όμως πως ο ρόλος σου είναι ορατός και διακριτός και δε χάνεται μέσα σε ένα γενικότερο σύνολο που πνίγει την ατομική πρωτοβουλία.

Η μετάβαση του Βόρειου Δεσμούς στον Καρκίνο στις 6 Νοεμβρίου (και αντίστοιχα του Νότιου Δεσμού στον Αιγόκερω) αποτελεί μία καλύτερη θέση για εσένα, αφού θα καταφέρεις να βγεις από την περίοδο εσωστρέφειας και εσωτερικής αναζήτησης και να ασχοληθείς με άλλα θέματα που κουβαλούν την έννοια της κοινωνικής συμμετοχής και της δημιουργικής προσπάθειας. Μέχρι τότε όμως, καλείσαι να σκάψεις μέσα σου και να δώσεις απαντήσεις σε ερωτήματα που αρνείσαι να φέρεις στην επιφάνεια ώστε να ακούσουν και οι γύρω σου.

ΖΥΓΟΣ

Το 2018 μοιάζει με τη χρονιά που αποφάσισε να δοκιμάσει την αξία αυτών που απέκτησες τα προηγούμενα χρόνια, να τεστάρει κατά πόσο έχεις συμβιβαστεί με δεδομένα ή θα τολμούσες να πετάξεις από το παράθυρο της ζωής σου ότι μοιάζει με λαθρεπιβάτη με πληρωμένο από εσένα εισιτήριο. Η ανάγκη σου να βρίσκεσαι ανάμεσα σε πρόσωπα που νιώθεις πως υπάρχει ερωτισμός μεταξύ σας είναι το ένα στοιχείο της χρονιάς, οπότε μπορεί να βρεθείς μπροστά στη διαδικασία να αποβάλεις κάποια πράγματα που σε εμποδίζουν. Η απαίτηση όμως να στερεώσεις ακόμα καλύτερα το οικοδόμημα της ζωής σου μπορεί να σε φέρει μπροστά σε συμβιβασμούς γιατί αγχώνεσαι αν σκεφτείς πως αποβάλεις θεμέλια που μάτωσες για να καταφέρεις να εισχωρήσουν στο έδαφος που πατάς.

Η εποχή του Μαρτίου μέχρι και τον Αύγουστο μπορεί να αποτελέσει μία σημαντική χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας θα κληθείς να αποδομήσεις κάποιες σκέψεις σου, να ξεριζώσεις ελπίδες αλλά και να τολμήσεις να μιλήσεις για όνειρα που δεν έθεσες ποτέ σε εφαρμογή. Σε αυτή τη χρονική περίοδο καλό θα ήταν να θυμάσαι από πού έρχεσαι και να διατηρείς κοντά σου πρόσωπα που σε φέρνουν σε επαφή με την πραγματικότητα, γιατί είναι εύκολο να κάνεις αναστροφή χωρίς να το καταλάβεις.

Κεφάλαιο Δίας

Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό και 2ο Ηλιακό σου οίκο μέχρι τις 8 Νοεμβρίου αποτελεί μία καλή ένδειξη για τα οικονομικά σου, κυρίως όσον αφορά το θέμα των επενδύσεων και της συλλογής χρημάτων για πιο δύσκολες εποχές. Η πιθανότητα να δεχτείς μία αύξηση αποδοχών φαίνεται να μεγαλώνει τη νέα χρονιά, αρκεί να είσαι σε θέση να πουλήσεις τη δουλειά σου πιο ακριβά από όσο έχουν συνηθίσει οι γύρω σου. Η ικανότητα σου να αντέχεις στην πίεση και να υπάρχει ορατό αποτέλεσμα στις προσπάθειες σου θα πρέπει να είναι οι στόχοι σου αν θέλεις να πείσεις για τις ικανότητες σου που θα φέρουν και περισσότερα έσοδα. Είναι επίσης πιθανό να αναζητήσεις μία νέα εργασία και να το πετύχεις, αρκεί να είσαι έτοιμος/η να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου στο να προσφέρεις λύσεις εκεί που άλλοι βλέπουν εμπόδια και αδιέξοδα.

Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό όμως θα σε βοηθήσει να αναζητήσεις και νέα προσωπικά σου ταλέντα, κάποια κομμάτια της προσωπικότητας σου που δεν έχεις εκμεταλλευτεί μέχρι σήμερα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν χρήσιμα εφόδια στο δρόμο σου. Ασχολήσου με τα οικονομικά των άλλων, φρόντισε να δώσεις συμβουλές σε ανθρώπους που αναζητούν νέους πόρους και δείξει πως μπορείς να λειτουργήσεις και καταλυτικά στις ψυχολογικές διακυμάνσεις των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω σου. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σου και παράλληλα θα καταφέρεις να πουλήσεις ακριβά τις υπηρεσίες σου.

Η είσοδος του Δία στον Τοξότη στις 8 Νοεμβρίου ανοίγει μία πιο ευχάριστη και εξωστρεφή περίοδο στη ζωή σου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ενδιαφερθείς για ταξίδια και απόκτηση νέων γνώσεων. Φρόντισε να ανοίξεις το μυαλό και τους ορίζοντες σου, να βρεθείς κοντά σε πρόσωπα που δε μιλάτε την ίδια γλώσσα και να επενδύσεις στις γνώσεις, ώστε να νιώσεις πως ανοίγεις ένα νέο παράθυρο στο μέλλον.

Κεφάλαιο Κρόνος

Η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω για όλο το 2018 επηρεάζει κυρίως τους εκπροσώπους του πρώτου δεκαημέρου μέσα από αργές αλλά σημαντικές εξελίξεις στον οικογενειακό ή επαγγελματικό τομέα. Ο Κρόνος στη βάση του χάρτη σου, στον 4ο Ηλιακό σου οίκο, αναλαμβάνει δράση ώστε να ρίξει φως στα άγονα χωράφια της ζωής σου, να σκάψει το έδαφος που είναι σκληρό και αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις, να σε φέρει σε επαφή με πρόσωπα που κουβαλάτε το ίδιο αίμα αλλά διατηρείτε πάντα μία απόσταση ανάμεσα σας.

Η εικόνα της πατρικής ή μητρικής φιγούρας θα σε απασχολήσει μέσα στη συγκεκριμένη χρονιά, αφού θα χρειαστεί να αντιπαρατεθείς μαζί της, όχι απαραίτητα σε μία μάχη που πρέπει να έχει νικητή και ηττημένο, αλλά σε ένα στοίχημα που έχει ως στόχο να συστηθείτε εκ νέου μεταξύ σας. Η απώλεια ενός γονιού, ως γεγονός που έχει λάβει χώρα ή ως πιθανότητα που θα λάβει χώρα κάποια στιγμή, είναι ένα γεγονός που μπορεί να αλλάξει την οπτική σου απέναντι στα πράγματα. Μπορεί να θελήσεις να επιστρέψεις κοντά στους γονείς σου ή να αποφασίσεις πως είναι καιρός να ανοίξεις τα φτερά σου και να δημιουργήσεις το δικό σου χώρο μακριά από το πατρικό σου. Και στις δύο παραπάνω περιστάσεις, η αναμέτρηση με τις δικές σου δυνάμεις ώστε να σταθείς στα πόδια σου είναι ο κινητήριος μοχλός για να κινηθείς προς τις δύο κατευθύνσεις.

Η απόφαση σου όμως θα πρέπει να στηρίζεται στη βεβαιότητα που κουβαλάς μέσα σου ώστε να μπορείς να θέσεις τα θεμέλια της προσωπικής σου ζωής και όχι στην εύκολη λύση της στήριξης που θα λάβεις από άλλα άτομα που πιθανότατα να διαθέτουν τη δύναμη και την αντοχή να σε στηρίξουν.

Στον επαγγελματικό τομέα, θα αναμετρηθείς με άτομα εξουσίας που αποφασίζουν να θέσουν τους κανόνες του παιχνιδιού και αυτό αρχίζει να σε ενοχλεί. Μία τέτοια προοπτική, καλό θα ήταν να αντιμετωπιστεί στη βάση της δικής σου σύγκρουσης με ένα γονιό στο παρελθόν, στη βάση της εικόνας που έχεις για πρόσωπα που είναι σε θέση να ορίζουν κανόνες και νόμους στη ζωή σου. Δεν είναι απαραίτητα κακό να μαθητεύσεις δίπλα σε επαγγελματίες με πείρα και ικανότητες, αρκεί να έχεις συνειδητοποιήσει το ρόλο που θα ήθελες να κρατήσουν αυτά τα πρόσωπα στην καριέρα σου.

Αν είσαι έτοιμος/η να αφήσεις το δικό σου επαγγελματικό αποτύπωμα, τότε δεν έχει νόημα να παλεύεις να αντιπαρατεθείς με άτομα εξουσίας, αφού το μόνο που επιτυγχάνεις είναι να αντιλαμβάνεσαι ολοένα και περισσότερο πως δε χωράς μέσα στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Η γέννηση όμως της νέας σου ταυτότητας δεν είναι μία απλή διαδικασία, γι αυτό φρόντισε να έχεις τεστάρει τις εσωτερικές σου πηγές ενέργειας που θα χρειαστείς να φέρεις εις πέρας το νέο οικοδόμημα που αρχίζεις να χτίζεις.

Η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω θα γκρεμίσει υπάρχουσες δομές της ζωής σου και θα σε κάνει να νιώσεις πως χάνεις κομμάτια της ιστορίας σου. Την ίδια όμως στιγμή, δημιουργείται χώρος για γεννήσεις που τόσο καιρό εμποδίζονταν λόγω απουσίας οξυγόνου που κατανάλωναν άνθρωποι, μνήμες, καταστάσεις και αντικείμενα που είχαν πεθάνει αλλά βρίσκονταν στη ζωή σου με μηχανική υποστήριξη.

Κεφάλαιο εκλείψεις

Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς είναι η Σεληνιακή έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου στην 11η μοίρα του Λέοντα που φαίνεται να παίζει με τη διάθεση σου να εξερευνήσεις νέα μονοπάτια στη ζωή σου. Η παραμονή σε ένα συγκεκριμένο τρόπο διαβίωσης (σχέση, εργασία και φιλικό περιβάλλον) μπορεί να μοιάζει πλέον με φυλακή, με αποτέλεσμα να αναζητάς διεξόδους. Η αναζήτηση ανθρώπων και δραστηριοτήτων μπορεί να είναι μία λύση, αλλά να θυμάσαι πως στην πραγματικότητα αναζητάς τον τρόπο να αλλάξεις την προσωπική σου ταυτότητα, πως εξερευνάς το μονοπάτι μέσα από το οποίο θα μπορούσες να ανακαλύψεις εκ νέου τη δημιουργικότητα σου. Στον προσωπικό τομέα, ένα φλερτ που δεν εξελίσσεται όπως θα περίμενες ή η αδυναμία να προχωρήσεις στη δημιουργία οικογένειας είναι στοιχεία που θα παίξουν με τη διάθεση σου. Καλό θα ήταν να αναζητήσεις τα αίτια μέσα σου και όχι απαραίτητα στην άλλη πλευρά.

Η Ηλιακή έκλειψη που ακολουθεί στην 27η μοίρα του Υδροχόου στις 15 Φεβρουαρίου μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό αισιοδοξίας που αναζητάς. Προκάλεσε ένα σοκ στη ζωή σου και τόλμησε να μιλήσεις ανοικτά για αυτά που σκέφτεσαι και επιθυμείς, ακόμα και αν κάτι τέτοιο γνωρίζεις πως θα μπορούσε να προκαλέσει τριγμούς σε υπάρχουσες ισορροπίες. Επίσης, καλό θα ήταν να τολμήσεις να κάνεις την αλλαγή που σχεδιάζεις και να ξεκινήσεις κάτι που σε ευχαριστεί ή που μοιάζει με επιλογή που θα αλλάξει το επίπεδο της ζωής σου.

Η επόμενη Ηλιακή έκλειψη στις 13 Ιουλίου στην 20η μοίρα του Καρκίνου φαίνεται να ξυπνά τις έντονες αλλαγές που συμβαίνουν στην ισορροπία ιδιωτικού/δημόσιου βίου αφού θα σε φέρει μπροστά σε προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσεις πρώτα μέσα σου και μετά ως εμπόδια στο εξωτερικό σου περιβάλλον. Το νομοτελειακό τέλος μίας κατάστασης είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις και θα πρέπει να αντιληφθείς πως ξεβολεύεσαι για να κάνεις τα επόμενα βήματα της ζωής σου.

Επειδή οι στιγμές είναι δύσκολες και έντονες, η Σεληνιακή έκλειψη της 27ηςΙουλίου στην 4η μοίρα του Υδροχόου θα σε ωθήσει προς ανθρώπους που είναι σε θέση να υποστηρίξουν τις σκέψεις και αποφάσεις σου. Μπορεί βέβαια να νιώθεις πως προκαλείσαι να κάνεις κάτι που μοιάζει με άλμα στο κενό, αλλά αυτή τη στιγμή το κενό μοιάζει με τον πιο ασφαλή τόπο διαβίωσης, αφού κάθε στέρεος έδαφος μοιάζει να ταρακουνιέται από την επήρεια των σεισμικών δονήσεων. Κάτι νέο που ξεκινά στη ζωή σου φαίνεται να είναι ακόμα ασαφές, εκτός και αν μοιάζει έτοιμος/η να αφήσεις πίσω σου ιστορίες που έχεις γράψει τα τελευταία χρόνια.

Η τελική απόφαση καλό θα είναι να ληφθεί μετά και την επόμενη Ηλιακή έκλειψη της 11ης Αυγούστου στη 18η μοίρα του Λέοντα, τότε που αναζητάς το άτομο που θα σε πάρει από το χέρι για να οδηγήσει στην έξοδο από το αδιέξοδο. Το θέμα όμως πλέον δεν είναι να βρεις το άτομο, αλλά να έχεις σχηματοποιήσει μπροστά στα μάτια του το νέο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα βρεθείς, αφού με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να ανακαλύψεις και τους ανθρώπους που θα σε αγκαλιάσουν. Κάτι νέο ξεκινά και τόλμησε να ζητήσεις ότι σου αξίζει, γιατί δεν αντέχεις να κάνεις περισσότερους συμβιβασμούς.

Κεφάλαιο Βόρειος Δεσμός

Η παρουσία και παραμονή του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα μέχρι τις 6 Νοεμβρίου αποτελεί σαφώς μία ένδειξη πως έχεις την ευκαιρία να βρεις εκ νέου φωτεινή πορεία σε μία εποχή κατά τη διάρκεια της οποίας παλεύεις να ξεμπερδέψεις από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η αναζήτηση νέων δραστηριοτήτων που σε εμπνέουν και φέρνουν στην επιφάνεια τα δημιουργικά σου ταλέντα θα πρέπει να περάσει μέσα και από καλλιτεχνικά δρώμενα, μέσα από συμμετοχή σε ομαδικές προσπάθειες που μοιάζουν να μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά μίας κοινωνίας που αναζητά βηματισμό.

Ο έρωτας είναι ένα στοιχείο που μπορεί να σου δώσει νέα πνοή, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως βάζεις φωτιά σε σταθερές αλλά παγιωμένες (ή μήπως παγωμένες;) καταστάσεις, οι οποίες παύουν να αποτελούν δικαιολογίες για χτυπητές ατολμίες της καρδιάς σου. Από την άλλη βέβαια πλευρά, μπορεί να επιλέξεις να δοκιμάσεις τις αντοχές μίας υπάρχουσας κατάστασης απέναντι στο άνοιγμα της προς το μέλλον, απέναντι σε προοπτικές να φέρει στην επιφάνεια κάτι νέο, ξεκινώντας όμως μέσα από ένα ηλεκτροσόκ ολκής.

Το μάθημα της συγκεκριμένης παρουσίας του άξονα των Δεσμών της Σελήνης σε Λέοντα/Υδροχόο είναι να καταφέρεις να αποκτήσεις προσωπική ανάγκη, να εκφράσεις τις δημιουργικές σου ανησυχίες και να παθιαστείς χωρίς να περιμένεις να κάνει το πρώτο βήμα η άλλη πλευρά. Αν τολμάς κάτι τέτοιο, τότε μετά το καλοκαίρι του 2018 μπορεί να έχεις πλέον δίπλα σου ένα άτομο που ήρθε για να βαδίσετε μαζί τα βήματα προς το μέλλον σας, είτε αυτό περνά μέσα από τον ερωτικό είτε τον επαγγελματικό τομέα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το 2018 είναι μία χρονιά που φαίνεται να έχει αποφασίσει να καθορίσει τη ζωή σου αφού βρίσκεσαι στην κεντρική σκηνή των μεγάλων αποφάσεων χωρίς να μπορείς να κρυφτείς από τις ευθύνες σου. Με το Δία στο ζώδιο σου και τις εκλείψεις στον άξονα Λέοντα/Υδροχόου (κατά κύριο λόγο) θα κληθείς να σηκώσεις στους ώμους σου νέους ρόλους, με απαιτήσεις και καρμικές αποστολές, που όμως δεν είναι καθόλου εύκολο να αποφύγεις ακόμα και αν λοξοκοιτάξεις. Ο συμβιβασμός με αυτά που έχεις επιτύχει ή κατακτήσει αποτελεί μία επιλογή, η οποία όμως θα χάσει τη δυναμική της κατά τη διάρκεια του έτους, αφού η έξαψη του να κάνεις κάτι που ακουμπά την καρδιά σου δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο/η.

Περνώντας τις Συμπληγάδες του ανάδρομου Άρη το διάστημα από 26 Ιουνίου μέχρι 27 Αυγούστου, θα φτάσεις στο τέλος του έτους με μία νέα ταυτότητα στα χέρια σου. Φρόντισε να λέει το όνομα που ακούς, γιατί διαφορετικά θα μοιάζεις με ένα άτομο που αποφάσισε να φορέσει ρούχα εκτός σεζόν σε μία κοινωνία που ήδη ετοιμάζεται να περάσει στο επόμενο στάδιο της εξέλιξης της.

Κεφάλαιο Δίας

Η παρουσία του Δία στο ζώδιο σου μέχρι τις 8 Νοεμβρίου σηματοδοτεί μία περίοδο δέκα μηνών που θα έχεις την ευκαιρία να μεγαλώσεις το ζωτικό σου χώρο και να πιστέψεις πως υπάρχει καλύτερη συνέχεια στο παρακάτω της ζωής σου. Έχεις την ευκαιρία να κάνεις ένα άλμα στον επαγγελματικό τομέα, κυρίως μέσα από τη βελτίωση των οικονομικών δεδομένων, κάτι που άλλωστε αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα για εσένα. Μία αύξηση στην υπάρχουσα δουλειά σου, μία μεταγραφή σε μία καλύτερα αμειβόμενη θέση εργασίας είναι πιθανότητες που καλό θα ήταν να πραγματοποιηθούν πριν το Μάιο του 2018. Αν πάλι δεν προλαβαίνεις ένα τέτοιο χρονικό πλαίσιο, τότε εκμεταλλεύσου το διάστημα του καλοκαιριού, αφού μετά το Σεπτέμβριο έχεις την ευκαιρία να κάνεις την κίνηση που θα βελτιώσει τα δεδομένα της ζωής σου.

Στον προσωπικό  τομέα, αυτό που καλό θα ήταν να θυμάσαι είναι πως έχεις την ευκαιρία να εξελίξεις ένα βήμα παρακάτω την υπάρχουσα σχέση σου, μέσα από σχέδια συγκατοίκησης ή απόκτησης παιδιών. Μπορεί να χρειαστεί να αρχίσεις να αναζητάς το επόμενο σπίτι σου και αυτή η προσπάθεια να γίνει εντονότερη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε οπλίσου με υπομονή και αντοχές, γιατί διαφορετικά μπορεί να κάνεις επιλογές που είναι βιαστικές και δε θα σε ικανοποιούν πλήρως. Μπορεί όμως πάλι να προκύψουν νέες ερωτικές συγκινήσεις στη ζωή σου, οι οποίες όμως δεν είναι και μία τόσο απλή κατάσταση, αφού κουβαλούν μαζί τους ένα παρελθόν που δεν είναι εύκολο να διώξετε από πάνω σας. Αν επενδύσεις σε κάτι τέτοιο, τότε να θυμάσαι πως το καλοκαίρι μπορεί να βρεθείς σε μία δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση, σε μία ισορροπία τρόμου που μπορεί να περιλαμβάνει αρκετές ανατροπές και απρόσμενες συγκυρίες.

Το 2018 φαίνεται να ενισχύει την αυτοπεποίθηση σου και να σε ωθεί να δοκιμάσεις να κυριαρχήσεις απέναντι σε γενναίες προκλήσεις που αντιμετωπίζεις, αρκεί να μπορείς να διαχειριστείς τις συγκρούσεις που θα προκύψουν. Και να θυμάσαι πως σε αυτές τις συγκρούσεις, σημασία δεν έχει να κερδίσεις τις εντυπώσεις και να στοχεύσεις το εύκολο κέρδος, αλλά να αναγνωρίσεις το τρόπαιο που θα έρθει προς το τέλος του έτους.

Κεφάλαιο Κρόνος

Η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω και τρίτο Ηλιακό σου οίκο για όλο το 2018 αποτελεί μία σοβαρή ένδειξη πως καλείσαι να αλλάξεις τον τρόπο που επικοινωνείς, πως αποκτάς ένα νέο ρόλο που σε αναγκάζει να χρησιμοποιείς ένα διαφορετικό λεξιλόγιο. Ο ρόλος σου σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο μπορεί να πρέπει να περάσει μέσα από Συμπληγάδες, αφού θα πρέπει να γίνεις το άτομο που προσφέρει σιγουριά και μοιράζει εμπιστοσύνη σε πρόσωπα που δοκιμάζουν τις αντοχές τους απέναντι σε νέες περιστάσεις. Αυτό λοιπόν μπορεί να σημαίνει πως αποκτάς ένα ρόλο μέντορα, πως καλείσαι να χτίσεις τον τρόπο σκέψης των άλλων, με τρόπο όμως που δε φυλακίζει τις ιδέες και απόψεις τους, αλλά μέσα από την ισχυροποίηση του πλαισίου της φιλοσοφίας τους. Η παραπάνω αποστολή μπορεί να γίνει περισσότερο έντονη αν εφαρμοστεί σε άτομα του συγγενικού σου πλαισίου, αν αναλάβεις το ρόλο καθοδήγησης σε αδέρφια ή ξαδέρφια που έχουν χάσει το βηματισμό τους και αναζητούν πυξίδα ή το φως μέσα στο τούνελ.

Στον εκπαιδευτικό τομέα, είναι καιρός να αποφασίσεις να θέσεις σε εφαρμογή την πιστοποίηση της γνώσης που κατακτάς, να κάνεις ένα βήμα προς την επαγγελματική κατάκτηση του στόχου σου, ξεκινώντας να επικοινωνείς αυτά που έχεις στο μυαλό σου, προσπαθώντας να εξηγήσεις τη νέα σου ιδιότητα. Αν αυτή η προσπάθεια χρειάζεται και κάποια ακόμα βήματα για την ολοκλήρωση της, τότε φρόντισε να τολμήσεις να ζητήσεις κάτι τέτοιο, ακόμα και αν αυτή η πράξη σημαίνει πως θα έρθεις σε αντιπαράθεση με κοντινά σου πρόσωπα, ακόμα και αν κάτι τέτοιο σημαίνει πως τολμάς να διεκδικήσεις κάτι περισσότερο από αυτά που έχουν συνηθίσει να ζητάς οι γύρω σου. Αν πάλι βασικός σου στόχος είναι να προχωρήσεις ένα βήμα παραπάνω την καριέρα σου, τότε μπορεί να χρειαστείς να μπεις σε μία διαδικασία επαγγελματικών ταξιδιών για να ανοίξεις ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας με πρόσωπα που θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στα σχέδια που αρχίζεις να διαμορφώνεις καταρχάς στο μυαλό σου και στη συνέχεια πάνω στο χαρτί.

 

Κεφάλαιο εκλείψεις

Η πρώτη έκλειψη του 2018 είναι η Σεληνιακή έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου στην 11η μοίρα του Λέοντα, η οποία επηρεάζει κατά κύριο λόγο τους/ις εκπροσώπους των αρχών του δευτέρου δεκαημέρου, μέσα από θέματα που αφορούν την ισορροπία ιδιωτικής/δημόσιας ζωής. Μία πρόκληση στον επαγγελματικό ή προσωπικό τομέα φαίνεται να κινητοποιεί αλλαγές και εξελίξεις που κουβαλούν μαζί τους την απαίτηση να εκφράσεις τον εαυτό σου, την ευκαιρία να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο που περνά όμως μέσα από τη δική σου προσωπικότητα και όχι τη μάχη με την άλλη πλευρά του ρινγκ.

Αν θεωρείς πως έχεις δίπλα σου ένα πρόσωπο που μπορεί να καλύψει τις συναισθηματικές σου ανάγκες και δημιουργικές ανησυχίες, τότε σταμάτα να παίζεις κρυφτό μαζί του και φρόντισε να εκφράσεις αυτό που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι χωρίς παρερμηνείες και προστριβές. Αν όμως πιστεύεις πως η παρούσα κατάσταση σε εγκλωβίζει, τότε δε χρειάζεσαι περισσότερες αφορμές για να σκεφτείς πως είναι ώρα να φύγεις. Στην Ηλιακή έκλειψη της 15ης Φεβρουαρίου που ακολουθεί, καλείσαι να τολμήσεις να κάνεις την κίνηση που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και μπορεί να ρισκάρει τα πάντα σε μία και μόνο ζαριά. Αν πάλι παραμένεις ατάραχος/η, τότε μία κίνηση που γίνεται στον οικογενειακό ή επαγγελματικό τομέα φαίνεται να σε ξεβολεύει και να καλείσαι να αντιδράσεις.

Αυτή την εποχή, οι πολλαπλές επιλογές στη ζωή σου θα φέρουν αναστάτωση, γι αυτό προσπάθησε να κάνεις μία σοφή διαχείριση των δυνάμεων σου με στόχο να εστιάσεις εκεί που υπάρχει ουσία και όχι σε καταστάσεις που απλά καταναλώνουν χρόνο και συναισθήματα σου.

Η επόμενη Ηλιακή έκλειψη στις 13 Ιουλίου στην 20η μοίρα του Καρκίνου φαίνεται να ανοίγει το χορό των αποκαλύψεων σχετικά με το επόμενη βήμα της ζωής σου, που περνά μέσα από το κλείσιμο μίας πόρτας που έχει παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ανοικτή. Αυτό που καλείσαι να διαχειριστείς είναι ο τρόπος που θα εκπληρώσεις τα όνειρα σου, είναι η πορεία που θα ακολουθήσεις ώστε να αποφύγεις τη μετωπική σύγκρουση, αφού σημασία έχει να βλέπεις ορίζοντα και μετά από το εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά σου. Η φυγή μοιάζει να είναι η εύκολη λύση και ο σύντομος δρόμος, αλλά στο τέλος του καλοκαιριού θα πρέπει να επιστρέψεις και να συνεχίσεις μία κουβέντα που θα έχει μείνει στη μέση.

Η Σεληνιακή έκλειψη που ακολουθεί στις 27 Ιουλίου στην 4ημοίρα του Υδροχόου φαίνεται να σε αναγκάζει να κοιτάξεις προς τα πίσω, να σε βάζει στη διαδικασία να γεμίσεις με αμφιβολία σχετικά με το επόμενο βήμα σου, αφού υπάρχουν κομμάτια σου που αφήνεις πίσω και δεν μπορείς να τα ξεχάσεις. Η επαφή σου με γονείς ή με το άτομο που πρέπει να συζητήσετε στενά τον τρόπο που θα προχωρήσετε παρακάτω είναι σημάδια πως δεν έχεις ακόμα ξεμπερδέψει και δεν μπορείς να πιστεύεις πως οι άλλοι θα δώσουν τη λύση. Αν πάλι αυτή την εποχή βρίσκεσαι σε ένα μεγάλο δίλημμα, τότε πρόσεχε τα ίχνη που αφήνεις, γιατί είναι εύκολο να σε αναγνωρίσουν ακόμα και μέσα στο σκοτάδι.

Η τελευταία Ηλιακή έκλειψη του έτους, στις 11 Αυγούστου στη 18η μοίρα του Λέοντα φαίνεται να ρίχνει φως σε όσα πέρασες τον τελευταίο μήνα και να σου δείχνει το δρόμο της προσωπικής ευχαρίστησης και ικανοποίησης. Φρόντισε να αποδεχτείς πως είσαι πλέον ένα άτομο που καλείσαι να αφήσεις το στίγμα σου σε αυτό που αποφασίζεις να πράξεις, πως κάνεις μία επιλογή για την οποία δεν μπορείς να κάνεις δεύτερες σκέψεις ή να ντρέπεσαι, πως μπορείς να διεκδικήσεις το μερίδιο της ευτυχίας που αναζητάς αρκεί να είσαι ο εαυτός σου. Έχεις την ευκαιρία να χαμογελάσεις, αρκεί να βγεις από διλήμματα και παροδικές απολαύσεις και να επενδύσεις στο άτομο ή τον τομέα απασχόλησης που εκφράζει την καρδιά σου και μόνο.

Κεφάλαιο Βόρειος Δεσμός

Η παρουσία του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα (και του Νότιου Δεσμού στον Υδροχόο) μέχρι τις 6 Νοεμβρίου σηματοδοτεί μία περίοδο δέκα περίπου μηνών κατά τη διάρκεια της οποίας θα νιώσεις πως εκπληρώνεις καρμικές αποστολές απέναντι στην ικανότητα σου να φέρεις στο φως κάτι που φέρει την προσωπική σου σφραγίδα. Η κατάκτηση μίας κορυφής είναι ένας βασικός στόχος και μπορεί να έρθει μέσα από την επαγγελματική σου καταξίωση, η οποία όμως θα περάσει από κύματα και εντάσεις.

Θα πρέπει να κονταροχτυπηθείς, όχι απαραίτητα με άλλα άτομα για να διεκδικήσεις τη δόξα ή το θρόνο, αλλά κυρίως με τον εαυτό σου και την έμπνευση που μπορείς να προσφέρεις στους γύρω σου όταν ηγείσαι και διοικείς. Θα χρειαστεί να δουλέψεις κάτω από το φως και όχι πίσω από τις κουρτίνες, και αυτό αποτελεί ένα τεράστιο προσωπικό στοίχημα, αφού θα βρίσκεσαι εκτεθειμένος/η σε ανθρώπους που μπορούν να σε κρίνουν. Στον προσωπικό τομέα, μπορεί να ρίξεις βόμβα στα θεμέλια μίας σχέσης που βλέπεις πως δε σε κάνει χαρούμενο/η και να ακολουθήσεις ένα νέο μονοπάτι που το λέει η καρδιά σου, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να το υποστηρίξεις μπροστά σε βλέμματα που σε κοιτούν καχύποπτα. Αυτό που θα μάθεις μέσα στο 2018 είναι πως έχεις την αποστολή να λάμψεις σε αυτό που αποφασίζεις να κάνεις, οπότε κοίταξε να αφήσεις στην άκρη τις αναστολές και ανασφάλειες.

Ότι και αν αποφασίσεις, αν δεν είσαι εσύ καλά εσύ με την επιλογή σου, αυτό θα φανεί και στους γύρω σου, ειδικά το χρονικό διάστημα του καλοκαιριού, οπότε τότε είτε θα πρέπει να διορθώσεις την επιλογή σου ή να σηκώσεις τα χέρια ψηλά και να παραδεχτείς πως έσφαλες. Και στις δύο περιπτώσεις, απέφυγε να συμβιβαστείς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το 2018 φαίνεται να είναι η πρώτη χρονιά μετά από μία δύσκολη τριετία, η οποία αποφασίζει να σου συμπεριφερθεί καλύτερα και να σε βοηθήσει να κάνεις επόμενα βήματα, τη στιγμή που θεωρούσες πως σου έχουν κλείσει μονοπάτια, δρόμους και λεωφόρους. Η έξοδος του Κρόνου από το ζώδιο σου και η παραμονή του στον Αιγόκερω, δηλώνει πως πλέον το βασικό σου θέμα είναι να επαναπροσδιορίσεις την αξία σου, αφού μπορεί να θεωρείς πως δεν αμείβεσαι όσο θα έπρεπε, πως δε βρίσκεσαι στο επιθυμητό εργασιακό περιβάλλον, πως νιώθεις σαν να σε υποσκελίζουν άτομα που δεν μπορείς να αποδεχτείς. Από την άλλη όμως πλευρά, η παραμονή του Δία στο Σκορπιό, έχει ως στόχο να μεγαλώσει την εσωτερική σου αξία, να σε βάλει στη διαδικασία να καλλιεργήσεις συναισθήματα και κρυφά ταλέντα, ώστε να προσθέσεις λάμψη στην προσωπικότητα σου από μέσα προς τα έξω.

Καθώς λοιπόν θα καλείσαι να ενταχθείς και πάλι σε νέα περιβάλλον διαβίωσης, θα αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να μιλήσεις μία νέα γλώσσα, πως καλείσαι να εκφραστείς με τρόπο που δεν έχεις συνηθίσει ακόμα και εσύ ο/η ίδιος/α, κάτι που σημαίνει πως θα αρχίσει να αλλάζει και το ακροατήριο σου. Αυτό σημαίνει πως η ανάγκη σου για ταξίδια μεγαλώνει, αφού θα ήθελες να βρεθείς μπροστά σε ανθρώπους που σε ιντριγκάρουν αλλά και αρέσεις, σε πρόσωπα που κουβαλούν μία νέα φιλοσοφία ζωής την οποία έχεις αρχίσει να προσεγγίζεις. Αν λοιπόν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ξεκινήσεις να ετοιμάζεις τη μετακόμιση σου, τότε φρόντισε να μην αφήσεις ανοικτούς λογαριασμούς πίσω σου. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να φροντίσεις μέχρι και το Νοέμβριο, αφού με την είσοδο του Δία στο ζώδιο σου, οι κλειστές πόρτες είναι πλέον μικρό εμπόδιο μπροστά στα τολμηρά σου σχέδια.

Κεφάλαιο Δίας

Η παραμονή του κυβερνήτη σου Δία στο Σκορπιό μέχρι τις 8 Νοεμβρίου δείχνει πως βιώνεις μία έντονα μεταμορφωτική χρονιά από την οποία καλείσαι να βγεις αλώβητος/η στηριζόμενος/η κατά κύριο λόγο στη διάθεση σου να εκτεθείς συναισθηματικά ή να αποδράσεις από ένα περιβάλλον που δε σε χωράει πλέον. Στον επαγγελματικό τομέα θα κληθείς να αναλάβεις ρόλους που σε ταλαιπωρούν ή θυμώνουν, αφού μπορεί να βλέπεις πως δε σε υπολογίζουν όσο θα έπρεπε ή θα πρέπει να εργάζεσαι στο παρασκήνιο χωρίς να είσαι σε θέση να κερδίσεις τα εύσημα για όσα προσφέρεις.

Από την άλλη όμως πλευρά, έχεις την ευκαιρία να βρεθείς στο σκοτάδι και να παρατηρήσεις τον τρόπο που λειτουργούν επιτυχημένοι άνθρωποι, με στόχο να καταγράψεις κάποια στοιχεία που χρειάζεται να εφαρμόσεις στη ζωή σου ώστε να γίνει καλύτερη. Στον προσωπικό τομέα, μπορεί να περνάς από την περίοδο της αμφιβολίας σχετικά με τη σχέση σου ή να επιλέγεις να απομονωθείς για να τα βρεις καταρχάς με τον εαυτό σου και στη συνέχεια με το έτερο ήμισυ. Αυτό που μπορεί να επιλέξεις να κάνεις είναι να στηρίξεις ένα άτομο που έχει ανάγκη τη συντροφιά σου, αφού μπορείς να δώσεις απαντήσεις σε αγωνιώδη ερωτήματα, λόγω της ικανότητας σου να βλέπεις φως ακόμα και μέσα στο σκοτάδι.

Το σημαντικό όμως μάθημα της παρουσίας του Δία στο Σκορπιό έχει να κάνει με την απαίτηση να ανοίξεις τον εσωτερικό σου κόσμο και να μη φοβηθείς να παραδεχτείς τις φοβίες σου. Μπορεί να τρέμεις στην ιδέα της μοναξιάς ή της επαγγελματικής αποτυχίας, να μην μπορείς να διαχειριστείς τους ανθρώπους που είναι σε θέση να σου μιλήσουν συναισθηματικά, να ενοχλείσαι από καταστάσεις στις οποίες νιώθεις να πως χάνεις την προσωπική σου ελευθερία. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρεις τις ρίζες των παραπάνω φόβων σου, να σκάψεις για να ανακαλύψεις λόγους για τους οποίους κρύβεις στοιχεία της προσωπικότητας σου με αποτέλεσμα να νιώθεις ατελής.

Μία τέτοια διαδικασία βέβαια περνά μέσα από την ενδοσκόπηση και το διάλογο με άτομα που είναι σε θέση να σε συμβουλέψουν και όχι να σου απαντήσουν επιφανειακά, αλλά στο τέλος του έτους θα σου προσφέρει την ευκαιρία να συστηθείς εκ νέου στη ζωή σου. Η είσοδος του Δία στο ζώδιο σου στις 8 Νοεμβρίου ανοίγει πόρτες σε φωτεινά μέρη, αρκεί όμως να έχεις μάθει πως και στο σκοτάδι μπορείς να βρεις ευτυχία και τύχη.

Κεφάλαιο Κρόνος

Η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω και 2ο Ηλιακό σου οίκο για όλο το 2017 αποτελεί μία ένδειξη πως θα ζοριστείς στον οικονομικό τομέα, αν επιμένεις να βασίζεσαι στην τύχη σου και στις ευκαιρίες που δημιουργούν άλλοι για εσένα. Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να μοχθήσεις για να καταφέρεις να αποδείξεις την αξία σου, πως μπορεί να πρέπει να εργαστείς πιο σκληρά από όσο έχεις συνηθίσει για να μπορέσεις να βγάλεις τα χρήματα που σου χρειάζονται. Μπορεί πάλι να βρεθείς σε ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο θα υπάρξουν περικοπές χρημάτων ή χρόνου εργασίας, με αποτέλεσμα να κληθείς να αναρωτηθείς μήπως δεν έχεις ασχοληθεί με το δυναμικό που κουβαλάς και βρίσκεσαι σε δουλειές που απλά σε βοηθούν να επιβιώσεις. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει πως έχεις την ευκαιρία να αναζητήσεις τις κλίσεις και τα ταλέντα σου και να ξεκινήσεις να εκπαιδεύεσαι πάνω σε τρόπους που θα καταφέρεις να τα μετατρέψεις σε μονοπάτια καριέρας και όχι απλά σε μεθόδους ώστε να κερδίσεις τα προς το ζην.

Από την άλλη πλευρά, η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω μπορεί να σε βάλει στη διαδικασία να ασχοληθείς με την αξία της ύλης στη ζωή σου και να θελήσεις να κάνεις μία προσωπική ανασκόπηση σχετικά με τον τρόπο που έχεις διαχειριστεί το χρήμα αλλά και τον πλούτο γενικότερα. Μπορεί να θελήσεις να διώξεις από πάνω σου ακίνητα και κομμάτια Γης, να εκποιήσεις κάποια αντικείμενα, να περιοριστείς σε πιο μικρό σπίτι, να συμμαζέψεις τα προσωπικά σου έξοδα ώστε να δημιουργήσεις χώρο για να καλλιεργήσεις το συναισθηματικό σου κόσμο. Μπορεί πάλι να αποφασίσεις να στραφείς προς τα μέσα σου μέσα από μία ενδοσκόπηση που ξεκινάς και μπορεί να προέρχεται από την αφορμή μίας δύσκολης εξέλιξης στον επαγγελματικό τομέα. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω έχει ως στόχο να σε μάθει την πραγματική αξία των πραγμάτων και να σε βάλει στη διαδικασία να αναθεωρήσεις την έννοια του πλούτου που έχεις διαμορφώσει μέσα στο μυαλό σου αλλά και έχεις εφαρμόσει στη ζωή σου.

Κεφάλαιο εκλείψεις

Η πρώτη έκλειψη του 2018 είναι η Σεληνιακή έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου του 2018 στην 11η μοίρα του Λέοντα που φαίνεται να κινητοποιεί θέματα προσωπικής αντίληψης απέναντι στα νέα δεδομένα της ζωής σου όπως έχουν διαμορφωθεί την τελευταία τριετία. Μπορεί να χρειαστεί να θέσεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα μπροστά στις ανάγκες κοντινών σου ατόμων και να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι πως δημιουργείς χώρο κίνησης σε άτομα που το έχουν πλέον μεγάλη ανάγκη. Μπορεί πάλι να αποφασίζεις να αλλάξεις την κατεύθυνση των σπουδών σου με στόχο να ανοίξεις την πόρτα για μία απόδραση σε ένα μέρος που μπορεί να ταιριάζει περισσότερο με την ιδιοσυγκρασία σου. Ίσως πάλι να υπάρξουν εξελίξεις σε θέματα νομικού περιεχομένου που σε βάζουν στη διαδικασία διεκδίκησης χρημάτων και άλλων αντικειμένων απέναντι από άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος.

Η επόμενη Ηλιακή έκλειψη της 15ης Φεβρουαρίου στην 27η μοίρα του Υδροχόου φαίνεται να ξεκλειδώνει τις σκέψεις σου και να είναι σε θέση να σου προσφέρει την απαραίτητη ώθηση ώστε να ακολουθήσεις τις επιλογές σου. Μπορεί να θέλεις να τρέξεις και να προκαλέσεις ένα ηλεκτροσόκ σε κοντινά σου πρόσωπα, γνωρίζοντας πως διαθέτεις πλέον την ικανότητα να μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας και να ξεγλιστράς από παγίδες που θέτουν άτομα που φοβούνται μήπως σε χάσουν. Μία μετακίνηση που πραγματοποιείς ή προγραμματίζεις μπορεί να φέρει σημαντικές εξελίξεις στον προσωπικό τομέα και αυτό είναι κάτι που όμως θα καταφέρεις να δεις μπροστά σου μετά από μερικούς μήνες, όταν θα έχεις αποκρυσταλλώσει τις ενδείξεις που έχεις αρχίσει να αντιλαμβάνεσαι πως διαμορφώνονται μπροστά στα μάτια σου.

Η επόμενη Ηλιακή έκλειψη στις 13 Ιουλίου στην 20η μοίρα του Καρκίνου φαίνεται να ανακινεί θέματα συναισθηματικού περιεχομένου μέσα από την επαφή ή την έλλειψη επαφής με ένα πρόσωπο που σου θυμίζει έντονα παρελθόν και ρίζες, που σε κάνει να αισθάνεσαι πως μπορείς να μοιραστείς χωρίς να φοβάσαι μήπως βγεις χαμένος/η. Καλά θα κάνεις να διαφυλάξεις τις σχέσεις σου που βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και να αγκαλιάσεις ακόμα πιο σφιχτά πρόσωπα που αντιλαμβάνεσαι πως κουβαλάτε τις ίδιες εμπειρίες και μπορείτε να προσφέρετε ασφάλεια μεταξύ σας. Ίσως πάλι να προκύπτουν θέματα κληρονομιάς και οικονομικού περιεχομένου που θα σε φέρουν μπροστά σε σχέσεις με συγγενικά άτομα και που θα ήθελες να αποφύγεις, αλλά αυτό μοιάζει αδύνατο αυτή τη χρονική στιγμή.

Αν κάτι τελειώνει σε αυτή την έκλειψη, τότε στη Σεληνιακή έκλειψη της 27ηςΙουλίου στην 4η μοίρα του Υδροχόου φρόντισε να ανοίξεις τη ματιά σου απέναντι στα πράγματα και να βρεις εκ νέου ανοικτό ορίζοντα μπροστά σου. Ένα ταξίδι που έχεις κατά νου δε χρειάζεται να ματαιωθεί, αλλά να προχωρήσει με πιο προσεκτική επιλογή της παρέας, ενώ το κλείσιμο ενός κύκλου σχέσεων με άτομα του συγγενικού πλαισίου δεν μπορεί να κουβαλά μόνο βάρος μαζί του, αλλά και την ελπίδα μίας νέας αρχής. Στην τελευταία Ηλιακή έκλειψη του έτους, στις 11 Αυγούστου στη 18η μοίρα του Λέοντα, έχεις την ευκαιρία να θέσεις νέους στόχους και να λάβεις αποφάσεις σπουδών ή ενός καινούργιου ξεκινήματος σε ένα μέρος μακριά από τα γνώριμα εδάφη.

Ξεκίνα να μαζεύεις αυτά που θα πάρεις μαζί σου αφού σε λίγο καιρό φαίνεται να ανοίγεις πανιά, έχοντας όλο τον προηγούμενο μήνα αποφασίσει τι είναι αυτό που αφήνεις πίσω σου και αρνείσαι να του δώσεις τη σημασία που ζητά. Η επιλογή της μοναχικής πορείας σε αυτή την έκλειψη, σημαίνει πως εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και το μέλλον, καθώς γνωρίζεις πως κάθε πιθανός συμβιβασμός αυτή την περίοδο θα μοιάζει με περιοριστικούς όρους μετά από μία εποχή εγκλωβισμού και τιμωρίας σε ένα περιβάλλον που σε στέγνωσε.

Κεφάλαιο Βόρειος Δεσμός

Η παραμονή του άξονα των Δεσμών της Σελήνης σε Λέοντα/Υδροχόο (Βόρειος Δεσμός στο Λέοντα και Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο) μέχρι τις 6 Νοεμβρίου φαίνεται να σου προσφέρει την ευκαιρία να αποδράσεις από μία πραγματικότητα που μπορεί να σε παιδεύει, να σκληραίνει ή να έχει ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις από εσένα. Η επαφή σου με ανθρώπους από το εξωτερικό μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν απαντώνται τόσο εύκολο στηριζόμενος/η σε γνώριμες απόψεις και επαφή με γνωστά σου πρόσωπα. Η ευκαιρία σου να πραγματοποιήσεις κάποια ταξίδια θα σου προσφέρει το δώρο των επιλογών σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο και είναι πολύ πιθανό να τονώσεις τη ζωή σου με εμπειρίες που δεν είναι απαραίτητο να κουβαλούν μαζί τους την έννοια της διάρκειας.

Η ανάγκη σου να κάνεις ένα βήμα μακριά από συγγενικά πρόσωπα θα πρέπει να εκφραστεί με τρόπο που δείχνει πως δεν υπάρχουν εγωιστικές τάσεις και συμπεριφορές, αλλά πως γνωρίζεις πολύ καλά το λόγο για τον οποίο θα ήθελες να προχωρήσεις σε μία τέτοια πράξη.

Από την άλλη πλευρά, είναι μάλλον η ώρα που θα δώσεις και τις τελικές σου εξετάσεις μετά από μία τριετία μαθημάτων και σκληρής εκπαίδευσης, που θα κριθείς σχετικά με το κατά πόσο μπορείς να διαμορφώσεις ένα συγκεκριμένο πλαίσιο σκέψης που ενώνει την προσωπικότητα σου με τις ανάγκες της ζωής από τις οποίες δεν μπορείς να αποδράσεις. Μπορεί να αποφασίζεις να αφήσεις στη μέση μία προσπάθεια εκπαίδευσης σε ένα αντικείμενο που φαίνεται να μην ταιριάζει με το χαρακτήρα σου ή επειδή αισθάνεσαι πως αφοσιώνεσαι σε κάτι που δε θα συνεισφέρει στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλεις ώστε να διαμορφώσεις την κουλτούρα σου. Μπορεί όμως να πεισμώσεις και να αφοσιωθείς σε έναν τομέα που θέλεις να γίνει το πεδίο πάνω στο οποίο θα λάμψεις, με αποτέλεσμα να ετοιμάζεσαι για τις τελικές σου εξετάσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το 2018 είναι μία σημαντική χρονιά για εσένα αφού ξεκινά ένας τριετής κύκλος μεγάλων αλλαγών που θα σε οδηγήσουν στο νέο σκηνικό της ζωής σου. Η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιο σου, επηρεάζει κατά κύριο λόγο τους εκπροσώπους του πρώτου δεκαημέρου, δηλώνει πως έχει φτάσει η ώρα να κάνεις ταμείο και να επενδύσεις σε ανθρώπους και καταστάσεις που κουμπώνουν στην προσωπική σου ταυτότητα. Θα χρειαστεί να δουλέψεις σκληρά για να αποδείξεις την αξία σου στον επαγγελματικό τομέα, αλλά αυτό είναι κάτι που δε σε φοβίζει. Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να αποδείξεις πως μπορείς να συνεργαστείς, κάτι που σημαίνει όμως πως καλείσαι να αναδείξεις και την ηγετική σου πλευρά για να αναλάβεις στα χέρια σου  το τιμόνι της προσπάθειας όταν συνειδητοποιείς πως κάποιοι οδηγούν το όχημα στα βράχια.

Θα πρέπει πάλι να τολμήσεις να μιλήσεις για τις συναισθηματικές σου ανάγκες, παραδεχόμενος/η πως είσαι ερωτευμένος/η και παθιασμένος/η, μπροστά σε ένα πρόσωπο που μπορεί να σε δει να ξεγυμνώνεσαι χωρίς να πρέπει να τρέμεις στην ιδέα. Μία σχέση που βαθαίνει μπορεί να σε τρομάζει και μόνο στην ιδέα, αλλά στην πραγματικότητα είναι αυτό που βαθιά μέσα σου εύχεσαι να συμβεί. Αν όμως βρίσκεσαι σε μία συμβατική σχέση, τότε είναι καιρός να ζητήσεις να αποδράσεις από αυτή, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως χαρίζεις κομμάτια από το χρόνο που επένδυσες σε αυτή όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Το 2018 θα πρέπει να σε οδηγήσει σε νέα εδάφη, ακόμα και αν αυτά σου φαντάζουν άγνωστα στο ξεκίνημα της χρονιάς. Μετά το πρώτο δίμηνο του έτους θα καταλάβεις πως το κουκούλι μέσα στο οποίο βρίσκεσαι δε σε χωρά πλέον, αφού το οξυγόνο μειώνεται, ο θόρυβος αυξάνει και νιώθεις πως δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Βγες από εκεί μέσα, τόλμησε να μιλήσεις ειλικρινά σχετικά με αυτό που αναζητάς και μέσα στο καλοκαίρι μπορεί να ανακαλύπτεις λόγους να αισιοδοξείς και πάλι για τη ζωή σου.

Κεφάλαιο Δίας

Η παραμονή του Δία στο Σκορπιό μέχρι τις 8 Νοεμβρίου φαίνεται να σου προσφέρει την ευκαιρία να τονώσεις την κοινωνική σου ζωή ακόμα και μέσα από την ενεργοποίηση σου σε σχήματα και ομάδες που θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τα δεδομένα της εποχής μας. Μπορεί να προκληθείς ώστε να γίνεις αυτός/η που θα σχηματίσει μία νέα οργάνωση, που θα ηγηθεί μίας προσπάθειας να δημιουργηθούν νέα δεδομένα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, με στόχο να εκφράσεις σκέψεις, ιδέες και ευχές ανθρώπων που καταπνίγονται εδώ και πολύ καιρό. Μπορεί πάλι απλά να θελήσεις να αλλάξεις το φιλικό σου κύκλο και να τολμήσεις να κάνεις μία στροφή στο ύφος των ανθρώπων που αναζητάς ώστε να τους θεωρήσεις φίλους σου, με αποτέλεσμα να αρχίσεις να απομακρύνεσαι από γνώριμα πρόσωπα της ζωής σου.

Ταυτόχρονα όμως, θα αρχίσεις να κατανοείς πως το συναισθηματικό σου βάθος αρχίζει να μιλά και να φωνάζει, πως ξυπνά και σου εκφράζει κάποιες επιθυμίες που δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν με τη σκληρή και απόλυτη εικόνα που διαθέτεις, αφού αισθάνεσαι έτοιμος/η να ανοίξεις την καρδιά και την ψυχή σου. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα να βρεθείς μπροστά στο ενδεχόμενο της απόκτησης ενός παιδιού, κάτι που φυσικά θα αλλάξει τις προτεραιότητες σου και θα μετασχηματίσει και την εικόνα που δίνεις προς τα έξω, με τρόπο που μοιάζει με σε μεταμορφώνει από μέσα προς τα έξω. Αν πάλι βρίσκεσαι σε μία σχέση που μοιάζει αδιέξοδη, τότε το τέλος μπορεί να είναι δύσκολο και βασανιστικό, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνεις το βήμα της εξόδου, αφού κάπου πιο κάτω βρίσκεται ένα άτομο που μοιάζει έτοιμο να κουμπώσει στις νέες σου συναισθηματικές ανάγκες που έχουν ξυπνήσει και εκφράζονται με τρόπο που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Η είσοδος του Δία στον Τοξότη στις 8 Νοεμβρίου θα εκκινήσει μία περισσότερο εσωστρεφή περίοδο της ζωής σου, με στόχο να ξεκαθαρίσεις στόχους και πλάνα που έχουν γεννηθεί  το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αυτή όμως είναι μία διαδικασία που δε θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018, αλλά το 2019 που φαίνεται σαν μία χρονιά-ορόσημο στη ζωή σου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αισθανθείς πως ξεκινάς πλέον  να ζεις.

Κεφάλαιο Κρόνος

Ο Κρόνος, ο κυβερνήτης σου με άλλα λόγια, θα βρεθεί στο ζώδιο σου για όλο το 2017, κάτι που βέβαια δε θα πρέπει να σε τρομάζει αλλά να σε γεμίζει με αποφασιστικότητα ώστε να χτίσεις τη ζωή σου πάνω σε νέες βάσεις που θα της επιτρέψουν να μακροημερεύσει. Η παραμονή του Κρόνου στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου επηρεάζει βέβαια κατά κύριο λόγο τους/ις γεννημένους/ες σε αυτό το δεκαήμερο, θέτοντας δοκιμασίες που μοιάζουν με προκλήσεις για κάποιους αλλά και δύσκολες αποστολές ταυτόχρονα. Θα νιώσεις την ανάγκη να αναθεωρήσεις το σκηνικό πάνω στο οποίο έχεις χτίσει το παρόν σου και αυτό μπορεί να σημαίνει πως θα λάβεις αποστάσεις από πρόσωπα που συνήθισαν να σε έχουν κοντά τους, πως θα αναγνωρίσεις μία μορφή παγωμάρας ανάμεσα σας. Αυτή η αίσθηση δεν είναι απαραίτητο να κουβαλά μαζί της μία κόντρα ή σύγκρουση, δε χρειάζεται να προέλθει μέσα από έναν καυγά, αλλά είναι πιθανό το αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης πως δεν έχεις περαιτέρω κοινά με αυτά τα πρόσωπα, αφού οι δρόμοι σας τραβούν διαφορετικές πλέον κατευθύνσεις.

Είναι επίσης πιθανό να βιώσεις απώλειες φυσικών προσώπων ή αντικειμένων που σε κρατούν ασφαλή σε μία γνώριμη κατάσταση, αφού είναι πλέον η ώρα να σταθείς στα πόδια σου και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ανοίξεις πόρτες και να βγεις από μέρη που συνήθισες να βρίσκεσαι. Ασφαλώς και μία τέτοια προσέγγιση δεν είναι και πολύ ανώδυνη, αφού είναι σαφές πως μία απώλεια θα σε βάλει στη διαδικασία να βουτήξεις σε ένα παρελθόν που θα ήθελες να συνεχίσει να υφίσταται αλλά αυτό δεν είναι πλέον εφικτό. Η δυναμική όμως που έχεις συσσωρεύσει μέσα σου είναι καιρός να βγεις και προς τα έξω, λειτουργώντας ως καταλύτης προσωπικής σου εξέλιξης και δίνοντας σου την ευκαιρία να ταξιδέψεις σε νέα μέρη, να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους και να συστηθείς εξ αρχής με νέα ιδιότητα. Η ανάγκη σου να δημιουργήσεις την ιστορία της ζωής σου είναι πλέον εμφανής και αυτό σημαίνει πως διατηρώντας τον εαυτό σου μέσα στη γυάλα που σου κληροδότησαν, απλά συμβιβάζεσαι με την ιδέα του βαλτώματος και της σήψης και παύεις να κάνεις όνειρα που μπορείς να πραγματοποιήσεις.

Κεφάλαιο εκλείψεις

Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς, η Σεληνιακή έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου στην 11η μοίρα του Λέοντα, φαίνεται να χτυπά στην καρδιά της σχέσης ή της συνεργασίας σου και να προσπαθείς να διαμορφώσεις νέες ισορροπίες σε μία κατάσταση που αναζητά τα πατήματα της. Μία φυγή της άλλης πλευράς μπορεί να σε πληγώσει και να σε κάνει να αισθανθείς αδικημένος/η, αλλά την ίδια στιγμή καλείσαι να εκλογικεύσεις κάποια πράγματα και να εξετάσεις κατά πόσο χάνεις ένα άτομο που πρόσθεσε στη ζωή σου ή απλά πέρασε κάποιο χρόνο μαζί σου. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως μπορείς πλέον να σταθείς στα πόδια σου, πως είσαι σε θέση να χτίσεις τα επόμενα βήματα πάνω σε εσένα και να μη μένεις κολλημένος/η στο παρελθόν. Αν αντίθετα βρίσκεσαι στο σημείο εκείνο που συνειδητοποιείς την επιρροή του ατόμου στη ζωή σου, τότε μπορεί να βρίσκεσαι μπροστά σε μία επισημοποίηση που έχει τα εχέγγυα να κρατήσει χρόνια αφού έχεις απέναντι σου ένα άτομο που ήρθε για να κουμπώσει στις δικές σου ανάγκες και ικανότητες.

Η Ηλιακή έκλειψη που ακολουθεί, στις 15 Φεβρουαρίου στην 27η μοίρα του Υδροχόου, φαίνεται να επηρεάζει τον τομέα των οικονομικών σου καθώς θα πρέπει να μπεις σε μία διαδικασία αναθεώρησης των δεδομένων, ακόμα και μέσα από ξαφνικές αναταράξεις. Μία απρόσμενη είδηση μπορεί να σε ταράξει, αλλά την ίδια στιγμή θα σου προσφέρει χρόνο και χώρο ώστε να αναζητήσεις νέους τρόπους εργασίας ή αύξησης της αμοιβής σου. Ίσως πάλι να αντιλαμβάνεσαι πως θα πρέπει να επενδύσεις τα χρήματα που κατέχεις σε έναν άλλο τομέα ή να πιστέψεις ακόμα περισσότερο στην προσωπική σου αξία και να ζητήσεις αυτό που θεωρείς πως σου ταιριάζει. Στον προσωπικό τομέα, μία απομάκρυνση από την άλλη πλευρά δε σημαίνει απαραίτητα το τέλος, αλλά μία ευκαιρία να οριοθετηθεί εκ νέου η μεταξύ σας σχέση.

Το δεύτερο σετ εκλείψεων ξεκινά στις 13 Ιουλίου με την Ηλιακή έκλειψη στην 20η μοίρα του Καρκίνου να σου φωνάζει πως έχει φτάσει ο καιρός να γίνει το επόμενο βήμα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Η αποφασιστικότητα της άλλης πλευράς ώστε να κινήσει τα νήματα δεν μπορεί να σε αφήσει ανεπηρέαστο/η, αφού καλείσαι να αντιδράσεις βγαίνοντας από το καβούκι σου. Είναι σημαντικό να έχεις εξασφαλίσει την προσωπική σου ασφάλεια και σιγουριά, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να τολμήσεις να κάνεις και κάτι που θα σε βοηθήσει να μη χάσεις από τη ζωή σου ένα άτομο, μία κατάσταση ή μία προοπτική που θεωρείς πως δεν μπορείς να κοιτάζεις να απομακρύνεται. Αν βέβαια η κατάσταση που βρίσκεται κάτω από κρίση είναι κάτι που μοιάζει να έχει κάνει τον κύκλο της, τότε ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι δύο μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων κλείνεις αυτό κεφάλαιο και προχωράς σε δομική ανακαίνιση του εαυτού σου ώστε να παρουσιάσεις τη νέα σου ταυτότητα.

Η Σεληνιακή έκλειψη της 27ης Ιουλίου στην 4η μοίρα του Υδροχόου που ακολουθεί μπορεί να σε τρομάζει αφού εστιάζει στα νέα οικονομικά δεδομένα της ζωής σου. Καλείσαι να διαχειριστείς με σοβαρότητα τα έσοδα σου, να αναγνωρίσεις πως θα πρέπει να μάθεις να ζεις θέτοντας νέες προτεραιότητες στη ζωή σου, αφού η ιεραρχία αυτών έχει πλέον αλλάξει. Αν όμως προκύπτει μία κίνηση έκπληξη από την άλλη πλευρά, τότε δε χρειάζεται να πανικοβληθείς, αλλά να ετοιμαστείς ώστε να στηριχθείς στα πόδια σου και να πιστέψεις στην αξία σου. Μία νέα επαγγελματική πρόταση σε αυτή τη χρονική στιγμή σε ξαφνιάζει, οπότε δε χρειάζεται να αντιδράσεις άμεσα.

Στην Ηλιακή έκλειψη της 11ης Αυγούστου στη 18η μοίρα του Λέοντα όμως θα πρέπει να βρίσκεσαι στο σημείο εκείνο που έχεις λάβει τις αποφάσεις σου και κάνεις το επόμενο βήμα. Η δέσμευση σε μία σχέση ή συνεργασία σημαίνει πως πέφτουν οι μάσκες του εγωισμού, ενώ το τελείωμα μίας υπάρχουσας σχέσης ή συνεργασίας σημαίνει πως βγαίνεις από αυτές χωρίς να κουβαλάς μαζί σου εγωισμούς και πικρίες. Το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου σε μαθαίνει να αντιμετωπίζεις τις απώλειες σαν μία φυσική εξέλιξη της ζωής και όχι σαν το σεισμό που χτυπά και γκρεμίζει αυτό που θεωρούσες πως θα έμενε όρθιο για πάντα. Άλλωστε, η λέξη για πάντα εμπεριέχει έναν τεράστιο βαθμό ασάφειας, που δεν είσαι σε θέση να ορίσεις a priori, παρά μόνο όταν κατανοήσεις πως κάθε κλείσιμο κύκλου οδηγεί σε έναν επόμενο.

Κεφάλαιο Βόρειος Δεσμός

Η παραμονή του άξονα των Δεσμών της Σελήνης σε Λέοντα/Υδροχόο (Βόρειος Δεσμός στο Λέοντα και Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο) μέχρι τις 6 Νοεμβρίου σηματοδοτεί μία περίοδο κατά την οποία θα μάθεις την ισορροπία ανάμεσα στα δικά σου και σε αυτά που μοιράζεσαι με άλλους. Η ευκολία σου να στηριχθείς στα πόδια σου θα γίνει μεγαλύτερη και μπορείς να δημιουργήσεις ένα στυλ ζωής που βασίζεται στην κάλυψη των προσωπικών σου αναγκών χωρίς να εμπλέκονται άλλοι. Είναι πιθανό να θελήσεις να δημιουργήσεις τη δική σου δουλειά, να εργαστείς μόνος/η ή να παλέψεις ώστε να αυξήσεις τη δική σου  αμοιβή χωρίς να ασχολείσαι με το κέρδος άλλων ανθρώπων.

Την ίδια όμως στιγμή θα έχεις κοντά σου άτομα που θα μπορούσατε να δημιουργήσετε από κοινού μία σχέση ή συνεργασία που θα σε κάνει να λάμψεις, κάτι που βέβαια μπορεί να αναγνωρίζεις αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο πως μπορείς και να παραδεχτείς. Τολμώντας να μοιραστείς, ρισκάροντας να επενδύσεις σε τέτοιες σχέσεις, επιλέγοντας να δεθείς συναισθηματικά και να αναγνωρίσεις την προσωπικότητα της άλλης πλευράς, έχεις την ευκαιρία να βιώσεις συναισθήματα που πιθανότατα να μην περίμενες πως μπορείς και να κουβαλάς.

Επενδύοντας σε κάτι τέτοιο, θα φτάσεις προς το τέλος του έτους έτοιμος/η να δεσμευτείς σε καταστάσεις που ολοκληρώνουν την προσωπικότητα σου, αφού η είσοδος του Βόρειου Δεσμού στον Καρκίνο στις 6 Νοεμβρίου ανοίγει μία περίοδο δύο περίπου ετών που έχεις την ευκαιρία να βρεις το ιδανικό σου έτερο ήμισυ. Αν κάτι λοιπόν σε μαθαίνει ο Βόρειος Δεσμός το 2018 είναι να τολμάς να συνδέεσαι και να μοιράζεσαι χωρίς να τρέμεις στην ιδέα μήπως εκτεθείς σε οικονομικό ή συναισθηματικό κίνδυνο, αφού διαθέτεις απόθεμα πλούτου μέσα σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το 2018 είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά, αφού συνεχίζει ένα 2017 που έχει θέσει τις βάσεις για τη μετάβαση σου σε ένα νέο ρόλο που καλείσαι ή επιλέγεις να υποστηρίξεις. Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό και του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα το μεγαλύτερο μέρος του 2018 δείχνουν πως βρίσκεσαι μπροστά σε κομβικές στιγμές στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή, καλώντας σε να τολμήσεις να ακούσεις την καρδιά και την ψυχή σου και όχι να συνεχίσεις να λειτουργείς με μία εγκεφαλική ασφάλεια-συνήθεια. Είναι η ώρα που θα ακούσεις την άλλη πλευρά, που θα αναλάβεις ρόλους συνεργασίας και ισότιμης σχέσης, που θα χρειαστεί να φύγεις από μία κατάσταση που έχει γεράσει και μοιάζει να φτάνει σε συνθήκες αποσύνθεσης.

Ταυτόχρονα, η παρουσία του Άρη στο ζώδιο σου για μεγάλο χρονικό διάστημα (χονδρικά από το Μάιο μέχρι το Νοέμβριο, με το διάστημα 26 Ιουνίου – 27 Αυγούστου να κινείται σε ανάδρομη τροχιά) σηματοδοτεί την εποχή της προσωπικής σου έκφρασης, μέσα από προσκλήσεις-προκλήσεις λειτουργίας σε σχέσεις και συνεργασίες. Θα χρειαστεί να κάνεις το πρώτο βήμα σε μία έναρξη, αλλά την ίδια στιγμή θα αναμένεις να δεις ανταπόκριση από την άλλη πλευρά ή στήριξη τις εποχές που αμφιβάλεις σχετικά με τις δυνάμεις σου. Θα κυνηγήσεις το όνειρο σου με όποιο τίμημα, αλλά αυτό δε θα πρέπει να θέτει σε κίνδυνο μία σχέση-ζωής, την οποία όμως δεν είναι βέβαιο πως έχεις ακόμα προσδιορίσει, αλλά αντιλαμβάνεσαι μέσα από αυτή τη δοκιμασία. Με λίγα λόγια, το 2018 μπορεί να βάλει τη ζωή σου σε νέα τροχιά, αν τολμήσεις να μιλήσεις με το καινούργιο εμείς και όχι το εγωιστικό εγώ. Το θέμα όμως είναι πόσο εύκολο είναι να πετάξεις τα παλιά σου ρούχα από πάνω σου και να παρουσιαστείς γυμνός/η στη σκηνή χωρίς να φοβάσαι την έκθεση στο κοινό.

Κεφάλαιο Δίας

Η παραμονή του Δία στο Σκορπιό μέχρι τις 8 Νοεμβρίου φαίνεται να σου προσφέρει την απαραίτητη ώθηση στην επαγγελματική σου εικόνα μέσα από προκλήσεις ώστε να κάνεις το επόμενο βήμα. Μπορεί να αναλάβεις ένα νέο ρόλο που κουβαλά ευθύνες και υποχρεώσεις, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει μεγαλύτερη οικονομική ανταπόδοση. Αν πάλι αυτός ο ρόλος σε βάζει σε ομάδες με ισχυρά πρόσωπα, τότε καλά θα κάνεις να προσέξεις τις συναναστροφές σου και να αποφύγεις να ανοίξεις τα χαρτιά σου από την αρχή, αφού είναι πιθανό να έχεις απέναντι σου άτομα που έχουν μάθει να μάχονται για να ανέβουν ακόμα ψηλότερα. Αν πάλι φτάνεις σε ένα σημείο της καριέρας σου που θεωρείς πως αποτελεί ταβάνι για εσένα, τότε θα μπεις σε μία διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης του επόμενου επαγγελματικού σκηνικού σου, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως αναζητάς την επόμενη δουλειά σου. Μπορεί να πιστεύεις πως έχει έρθει η ώρα να κάνεις μία μεγαλύτερη στροφή στη ζωή σου και να ασχοληθείς με ένα αντικείμενο που σε εκφράζει χωρίς να το ξέρουν οι γύρω σου, αφού θα ασχοληθείς με θέματα που κουβαλούν μαζί τους και προσωπικά σου βιώματα, τα οποία πιστεύεις πως είναι ώρα να έρθουν στην επιφάνεια.

Στον οικογενειακό τομέα, θα υπάρξουν αλλαγές στη δομή της ζωής σου, αφού μπορεί να αναλάβεις ένα νέο ρόλο μέσα στην οικογένεια, φέρνοντας στην επιφάνεια ένα δυναμικό που κουβαλάς και κρυβόταν πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Η απώλεια ανθρώπων είναι ένα ζήτημα που μπορεί να σε απασχολήσει σε μεταφυσικό επίπεδο, αφού σε αναγκάζει να αντιληφθείς πως η ζωή κάνει κύκλους και είναι μάλλον η ώρα να αναζητήσεις καινούργιους χώρους μέσα στους οποίους θα κινηθείς και θα εκφράσεις τον εαυτό σου. Επειδή κουβαλάς την αύρα του/ης ηγέτη/ιδας, να θυμάσαι πως θα δεχτείς πόλεμο για αυτά που εκφράζεις και αποφασίζεις να κυνηγήσεις, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν βλέπεις πως είσαι μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις τις οποίες δεν μπορείς να αφήσεις να περάσουν ανεκμετάλλευτες. Ειδικά την περίοδο της παρουσίας του Άρη στο ζώδιο σου (16 Μαΐου – 15 Νοεμβρίου, σε ανάδρομη τροχιά το διάστημα 26 Ιουνίου – 27 Αυγούστου), καλείσαι να διαχειριστείς με σύνεση τις δυναμικές προκλήσεις που θα θέσεις σε εφαρμογή γιατί μπορεί να σε απομακρύνουν από δομές που έχεις χτίσει ή να σε φέρνουν αντίπαλο με εμπόδια που καλείσαι να ξεπεράσεις χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να τα γκρεμίσεις απαραίτητα.

Κεφάλαιο Κρόνος

Η παραμονή του Κρόνου στον Αιγόκερω για όλο το 2018 αποτελεί μία ευκαιρία για εσένα ώστε να βάλεις σε τάξη τα επαγγελματικά σου με στόχο να διώξεις από πάνω σου έννοιες που δεν είναι δικές σου αλλά στις έχουν φορτώσει. Μπορεί να βρεθείς σε ένα εργασιακό περιβάλλον που αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχουν παρασκηνιακά παιχνίδια εξουσίας και ισχύος και να αναρωτηθείς αν θα ήθελες να λάβεις μέρος ή απλά να παρακολουθήσεις τις εξελίξεις. Είναι πάλι πιθανό να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με ένα αντικείμενο που δε γνωρίζουν πολλοί, που μπορεί να μοιάζει με μεγάλη πρόκληση για εσένα αφού θα κληθείς να φέρεις στην επιφάνεια κομμάτια του εαυτού σου που κρύβονται, με στόχο να προχωρήσεις σε μία στροφή της καριέρας σου μερικά χρόνια. Ίσως πάλι όμως να βιώνεις την περίοδο της απόλυτης απαξίωσης της καριέρας σου και να συνεχίζεις να δουλεύεις σε ένα αντικείμενο απλά και μόνο επειδή καταφέρνει να σου προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια ώστε να ζεις, γνωρίζοντας όμως πως συνεχίζοντας να κάνεις κάτι τέτοιο θα μοιάζει σαν να γερνάς πριν την ώρα σου.

Η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω έχει όμως και μία άλλη σημασία που έχει να κάνει με την επαφή με τον κόσμο των ενστίκτων σου, με την αναζήτηση απαντήσεων που δεν περνούν μέσα από τη λογική επεξεργασία. Θα αναρωτηθείς κατά πόσο μπορείς να βασίζεσαι στη διαίσθηση σου, κατά πόσο είναι εφικτό να χτίσεις τη ζωή σου πάνω σε τυχαία γεγονότα ή στην απουσία προγράμματος και πλάνου. Αυτό δεν είναι ένα φιλοσοφικό ερώτημα, αλλά έχει να κάνει και με την παρατήρηση πως κάποιοι άνθρωποι που χτίζουν πολύ λογικά τη ζωή τους, φτάνουν κάποια στιγμή στο σημείο να την γκρεμίσουν ή μπροστά σε αδιέξοδα και τότε μοιάζουν σαν να πρέπει να ακούσουν σε ανώτερους συμπαντικούς νόμους τους οποίους δεν μπορούν να ελέγξουν. Ο έλεγχος λοιπόν του νου και του σώματος είναι δύο στοιχεία που θα σε απασχολήσουν, στη βάση βέβαια του κατά πόσο αυτό μπορεί να μπλοκάρει την αβίαστη συναισθηματική έκφραση του εαυτού σου.

Κεφάλαιο εκλείψεις

Η πρώτη έκλειψη του έτους λαμβάνει χώρα την 31η Ιανουαρίου στην 11η μοίρα του Λέοντα και είναι μία Σεληνιακή έκλειψη που επηρεάζει κατά κύριο λόγο τους εκπροσώπους του τέλους του πρώτου και αρχών του δευτέρου δεκαημέρου. Αν βρίσκεσαι σε ανακατατάξεις στον ερωτικό τομέα, τότε είναι πιθανό να πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου την άλλη πλευρά και να προσπαθήσεις να κατανοήσεις το λόγο για τον οποίο έχεις απέναντι σου ένα άτομο που έχει βαλθεί να σου μιλήσει για κάποια πράγματα που επιμένεις να αγνοείς. Ίσως πάλι να αναγνωρίζεις τη διάθεση για συγκρούσεις, για μία πάλη ανάμεσα σε δύο άτομα που δεν έχουν να χωρίσουν κάτι, αλλά αντιθέτως αναζητάτε τρόπους να γεφυρώσετε ένα χάσμα που έχει δημιουργηθεί.

Η ευκαιρία για να δημιουργηθεί αυτή η γέφυρα μπορεί να έρθει στην Ηλιακή έκλειψη της 15ης Φεβρουαρίου στην 27η μοίρα του ζώδιου σου που φαίνεται να λειτουργεί σαν την εκπυρσοκρότηση αυτών που έχεις να δηλώσεις. Θα πρέπει να κινηθείς με ταχύτητα και σιγουριά ώστε να κατακτήσεις το στόχο σου ή να θέσεις σε εφαρμογή ένα σχέδιο ηλεκτροσόκ που φαίνεται να μοιάζει με την καλύτερη απάντηση σε αιτιάσεις της άλλης πλευράς που φαίνεται να σε έχουν κουράσει. Η αλήθεια είναι πως θα διχαστείς ανάμεσα στην ανάληψη προσωπικής πρωτοβουλίας που ανατρέπει δεδομένα και στη συνέχιση-συμβιβασμό μίας κατάστασης, κάτι που όμως δε φαίνεται να μπορείς να ξεδιαλύνεις άμεσα. Η συγκεκριμένη έκλειψη θα σε απασχολήσει για όλο το επόμενο εξάμηνο, οπότε ετοιμάσου για μία διαδρομή αντοχής και όχι απαραίτητα ένα σπριντ εντυπώσεων.

Η επόμενη Ηλιακή έκλειψη στις 13 Ιουλίου στην 20η μοίρα του Καρκίνου θα σε φέρει αντιμέτωπο/η με αρρωστημένες καταστάσεις, με σχέσεις και πρόσωπα που αντιμετωπίζουν κάποια θέματα υγείας και ισορροπίας, θέλοντας να σου τονίσει την ανάγκη ουσιαστικής εκκαθάρισης της ζωής σου. Το οριστικό τέλος σε μία κατάσταση μπορεί να περνά και μέσα από την αντίληψη της ταφής, η οποία όμως εμπεριέχει έννοιες όπως η θλίψη και ο πόνος, η οργή και ο θυμός, αλλά στο τέλος θα φέρει τη λύτρωση και την απόφαση για εκκίνηση εκ νέου μέσα από μία βαθιά συνειδητοποίηση του κύκλου της ζωής. Μη βιαστείς να πληγώσεις την άλλη πλευρά, μη θεωρήσεις πως σε πληγώνουν χωρίς λόγο, μη θελήσεις να αποφύγεις την επαφή με συναισθήματα σου  που φοβάσαι, αλλά θεώρησε πως βρίσκεσαι μπροστά σε μία περίσταση δύο περίπου μηνών που αλλάζει η ζωή σου.

Η Σεληνιακή έκλειψη της 27ης Ιουλίου στην 4η μοίρα του ζωδίου σου, που επηρεάζει κατά κύριο λόγο τους εκπροσώπους του πρώτου δεκαημέρου, μοιάζει με τη στιγμή της συνειδητοποίησης πως βρίσκεσαι κάτω από μία διαδικασία ηλεκτροσόκ, η οποία θα σε σκοτώσει ή θα σε επαναφέρει στη ζωή. Μη μένεις μόνο στην δική σου οπτική αλλά φρόντισε να αντιληφθείς πως βιώνεις μία γενικότερη κατάσταση τέλους γύρω σου, οπότε σκέψου πως έχεις την ευκαιρία να είσαι από αυτούς/ες που θα διαμορφώσουν τις νέες ενάρξεις. Τόλμησε να δείξεις πως κουβαλάς κουράγιο και αντοχή για μία νέα αρχή, κάτι που θα συμπαρασύρει στο χορό που σχεδιάζεις και τα άτομα που είναι διατεθειμένα να έρθουν μαζί σου στο επόμενο σκηνικό.

Στην Ηλιακή έκλειψη που ακολουθεί, στις 11 Αυγούστου στη 18η μοίρα του Λέοντα που επηρεάζει κατά κύριο λόγο τους εκπροσώπους του τέλους του δευτέρου δεκαημέρου, ένα χέρι βοηθείας από την άλλη πλευρά μπορεί να απλωθεί προς την πλευρά σου και να αποτελέσει την αφορμή για να δεις και πάλι τη δημιουργική πλευρά της ζωής. Αν χρειάζεται να γεφυρωθεί μία κατάσταση, τότε άφησε τον εγωισμό στην άκρη και προσπάθησε να χτίσεις αυτή τη γέφυρα με πολύ ανθεκτικά υλικά, αφού πλέον γνωρίζεις πως είναι τρωτή στο χρόνο και την εγκατάλειψη. Η καρδιά σου θα σου πει πάρα πολλά σχετικά με την απόφαση που καλείσαι να λάβεις, γι αυτό μη μένεις στο μυαλό και την ψυχρή λογική, αφού σε αυτή την περίσταση πρέπει να έχεις καυτό αίμα για να κάνεις το παρακάτω βήμα.

Κεφάλαιο Βόρειος Δεσμός

Η παρουσία του άξονα των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα του ζωδίου σου (Βόρειος Δεσμός στο Λέοντα και Νότιος Δεσμός στο ζώδιο σου) μέχρι τις 6 Νοεμβρίου υποδεικνύει πως το 2018 αποκτά μία καρμική χροιά για τη ζωή σου, ειδικά αν ανήκεις στο πρώτο μισό του ζωδίου. Με το Βόρειο Δεσμό απέναντι σου, το μάθημα που καλείσαι να λάβεις είναι να σχετιστείς, να τολμήσεις να ενωθείς με ένα πρόσωπο που μπορεί να κουβαλά λάμψη και γενναιοδωρία, αλλά ταυτόχρονα έχει μία ισχυρή προσωπική ταυτότητα και αρκετό εγωισμό. Μία τέτοια γνωριμία θα μπορούσε να φέρει στην επιφάνεια τα άγρια ένστικτα σου, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να ξυπνά και τον ερωτισμό σου, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι πως δεν είναι εύκολο να έχεις τον απόλυτο έλεγχο αυτής της σχέσης. Στον επαγγελματικό τομέα, θα χρειαστεί να συνεργαστείς και να εμπιστευτείς πρόσωπα που διαθέτουν ηγετική φιγούρα, ακόμα και αν αυτό σε φοβίζει επειδή μπορεί να αποτελεί απειλή για τη διάθεση σου για προσωπική ελευθερία και ευχέρεια κινήσεων.

Η περίοδος που ο Άρης από το ζώδιο σου θα βρεθεί σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό (16 Μαΐου – αρχές Οκτωβρίου, με ένα μικρό διάλειμμα από  13 Αυγούστου μέχρι 11 Σεπτεμβρίου που θα βρεθεί στον Αιγόκερω) αποτελεί μία εξαιρετικά καθοριστική εποχή για τη ζωή σου. Θα βρεθείς μπροστά σε εκκινήσεις που εμπεριέχουν την έννοια της ευφυίας σε συνδυασμό με ασκήσεις υπομονής και αντοχής, ενώ στην πορεία σου μπορεί να εμπλακούν και πρόσωπα ή καταστάσεις που σου φωνάζουν να επιστρέψεις σε ένα παλιό πατρόν διαβίωσης που δεν είναι βέβαιο πως μπορείς να αγνοήσεις. Θα διασχίσεις περιόδους αμφιβολίας και ταλάντευσης, θα νιώσεις πως χάνεις το μυαλό σου, θα προσπαθήσεις να κλείσεις μάτια και αυτιά στις προσκλήσεις που δέχεσαι, με στόχο στο τέλος της πορείας να είσαι σε θέση να υποστηρίξεις το νέο τρόπο διαβίωσης που έχεις επιλέξει.

ΙΧΘΥΕΣ

Το 2018 φαίνεται να είναι μία χρονιά που επιτέλους κουβαλά μερικές καλές ειδήσεις μαζί του για να σε εξιλεώσει για μία προηγούμενη τριετία που δεν πέρασες και πολύ ανέμελα. Για πρώτη φορά θα αποχωρήσει ο Χείρωνας από το ζώδιο σου, έστω και δοκιμαστικά για το διάστημα Μάιος-Σεπτέμβριος 2018, επιτρέποντας κυρίως στους εκπροσώπους του τρίτου δεκαημέρου να σταματήσουν να ασχολούνται με πληγές και τραύματα και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν και όμορφες στιγμές. Επίσης, ο Κρόνος έχει πλέον αποχωρήσει από τον Τοξότη, οπότε δεν υφίσταται αυτό το έντονο bullying από άτομα εξουσίας και μπορείς να νιώσεις πως είσαι πλέον σε θέση να αναλάβεις πρωτοβουλίες χωρίς να σε παρακολουθούν ή πως μπορείς να απομακρυνθείς από άτομα και περιβάλλοντα που επιμένουν να λειτουργούν προστατευτικά, αλλά ταυτόχρονα εγκλωβιστικά για τη ζωή σου. Τέλος, η παρουσία του Δία στο Σκορπιό δηλώνει πως έχεις την ευκαιρία να ανοίξεις τους ορίζοντες σου, να ταξιδέψεις και να συνδιαλλαγείς με ανθρώπους που φέρουν νέα δεδομένα στη ζωή σου, ή να βρεις το χρόνο να σκαλίσεις το χαμένο νόημα της ζωής σου που αναζητάς.

Όλα τα παραπάνω βέβαια καλύπτονται από μία απαίτηση να φροντίσεις την υγεία σου αφού έχεις βγει από μία τριετία που έχει αφήσει ουλές και σημάδια στο σώμα και την καρδιά σου, με αποτέλεσμα να καλείσαι να αγαπήσεις και πάλι τον εαυτό σου. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει πως αλλάζεις τη διατροφή σου, πως φροντίζεις το σώμα σου, πως αγαπάς περισσότερο την καρδιά σου. Αυτή η εξωτερική και εσωτερική προετοιμασία έχει ως στόχο να σε οδηγήσει σε ένα τέλος του 2018 κατά το οποίο μπορείς να κάνεις τομές στην προσωπική σου ζωή, ανακαλύπτοντας λόγους να είσαι και πάλι ευτυχισμένος/η.

Κεφάλαιο Δίας

Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό και η παραμονή του μέχρι τις 8 Νοεμβρίου σηματοδοτεί ένα 2018 που μπορεί να σου προσφέρει μεγάλες δόσεις γνώσης και συνειδητοποίησης δεδομένων που αφορούν τις δυνατότητες σου και έχεις ξεχάσει να υπολογίζεις τον τελευταίο καιρό. Η ευκαιρία που έχεις ώστε να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου, να θέσεις σε εφαρμογή τις γνώσεις που έχεις αποκτήσει ώστε να ετοιμάσεις το έδαφος του επόμενου επαγγελματικού βήματος ή να φύγεις από ένα περιβάλλον που μυρίζει σήψη είναι κάποιες από τις πιθανότητες που δε θα πρέπει να αφήσεις να πάνε χαμένες. Μετά από μία μεγάλη περίοδο δοκιμασίας σε κάθε τομέα των διαπροσωπικών σου σχέσεων, έχει πλέον φτάσει η ώρα να ανοίξεις και πάλι τους ορίζοντες σου θέλοντας να γνωρίσεις κόσμο και να ανταλλάξεις πληροφορίες που κουβαλάς αλλά θεωρείς πως δεν μπορείς να επικοινωνήσεις στο υπάρχον περιβάλλον σου. Αν υπάρχουν ανοικτά μέτωπα στον τομέα της επίλυσης σχέσεων, τότε ακόμα και αν αυτά περνούν μέσα από δικαστήρια, φρόντισε να λειτουργήσεις με διάθεση να μην αφήσεις εκκρεμότητες ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως δε διεκδικείς όλα όσα θα μπορούσες να κερδίσεις.

Στον επαγγελματικό τομέα, έχει μεγάλη σημασία να φροντίσεις να προσεγγίσεις άτομα με δύναμη και ισχύ, πρόσωπα που αναγνωρίζουν τη στροφή που λαμβάνει η κοινωνία και την κατεύθυνση προς την οποία προχωρούν, αφού μέσα από αυτό τον τρόπο μπορείς να κάνεις άλματα ανόδου. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει πως επιτρέπεις σε άλλους να αναλάβουν αρχηγικό ρόλο και εσύ παρακολουθείς με μία συμπαντική σοφία την ιεραρχία όπως θα έπρεπε να είναι, χωρίς να επιδιώκεις να διαταράξεις ισορροπίες που δε χρειάζεται να σπάσουν. Αν πάλι όλο το παραπάνω σκηνικό αποτελεί μία μορφή εκπαίδευσης για εσένα, τότε τόλμησε να καθίσεις και πάλι στα θρανία ώστε να αποκτήσεις γνώσεις που θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στο επόμενο βήμα της καριέρας σου.

Στον προσωπικό τομέα, η επαφή σου με νέο κόσμο μπορεί να σου φανεί μία δύσκολη διαδικασία, αφού φαίνεται να μη μιλάτε την ίδια γλώσσα. Το ζητούμενο όμως είναι να ανακαλύψεις ανθρώπους που αισθάνεστε τα ίδια και είστε σε θέση να συνεννοηθείτε χωρίς να πρέπει να εξηγήσετε κάποια πράγματα που είναι για εσάς δεδομένα.

Κεφάλαιο Κρόνος

Η παρουσία και παραμονή του Κρόνου στον Αιγόκερω για όλο το 2018 αποτελεί μία καλή είδηση για εσένα αφού θα σε βοηθήσει να βάλεις σε τάξη στόχους και όνειρα, να διαμορφώσεις το κοινωνικό σου πλαίσιο και να κάνεις μία ουσιαστική εκκαθάριση στον τομέα των φίλων σου. Η επαφή σου με πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας ή περισσοτέρων εμπειριών θα σε βοηθήσει να σταθείς καλύτερα στα πόδια σου μετά από μία μακρά περίοδο κατά την οποία χρειάστηκε να ξεκόψεις δεσμούς που θεωρούσες πως θα έμεναν στη ζωή σου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι εξετάσεις που έδωσες στον επαγγελματικό τομέα μπορεί να φέρνουν ένα νέο ρόλο για εσένα, που είναι πιθανό να κουβαλά μία ηγετική εικόνα στην προσπάθεια να χτίσεις με θεμέλια την ιδέα που πρεσβεύεις και θέλεις να έχει αντίκτυπο σε μεγαλύτερο ακροατήριο. Από την άλλη βέβαια πλευρά, ο νέος σου ρόλος θα σε απομακρύνει από γνωστούς και φίλους που συνήθισες να έχεις γύρω σου, κάτι που σημαίνει βέβαια πως κάποιοι αποχωρισμοί μπορεί να πληγώνουν αλλά στην πορεία θα καταλάβεις πως είναι απαραίτητοι ώστε να διαμορφώσεις ένα πολύ πιο σταθερό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείσαι.

Στον προσωπικό τομέα, είναι μάλλον ώρα να αναρωτηθείς μήπως βαδίζεις χωρίς πυξίδα και αυτό σημαίνει πως δεν αποφασίζεις προς τα πού θα πας, αλλά άγεσαι και φέρεσαι σύμφωνα με διαθέσεις άλλων. Σε περίπτωση που αυτός είναι ο τρόπος που θέλεις να σχετίζεσαι, τότε σταμάτα να κλαίγεσαι και συμβιβάσου με την ιδέα πως δεν μπορείς να θέτεις το σχέδιο και να τραβάς και τη γραμμή που θα σε οδηγήσει. Σε διαφορετική όμως περίπτωση, τόλμησε να ζήσεις για λίγο διάστημα μόνος/η προσπαθώντας να αναρωτηθείς ποιος είναι ο ρόλος σου όταν δε συνοδεύεσαι και από άλλο άτομο, αναζητώντας μία νέα ταυτότητα μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο που είναι φιλικό προς τους μεγάλους και πολλές φορές εχθρικό για αθώες παιδικές ψυχές.

Κεφάλαιο εκλείψεις

Η πρώτη έκλειψη του 2018 είναι η Σεληνιακή έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου στην 11η μοίρα του Λέοντα που φαίνεται να ταρακουνά θέματα εργασιακού περιεχομένου που θα μπορούσαν να έχουν επιρροή και στην υγεία σου. Η επαφή σου με ένα πρόσωπο εξουσίας και δυναμικής μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άβολα, αφού θα χρειαστεί να πειθαρχήσεις σε καταστάσεις που δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο. Ίσως πάλι να πιεστείς, να αισθανθείς πως κάνεις κακό στην υγεία σου, πως εμποδίσεις τον αληθινό σου εαυτό να εκφραστεί και να έρθει στην επιφάνεια, κάτι που μπορεί να έχει αντίκτυπο στην εικόνα σου.

Στον επαγγελματικό τομέα, μπορεί να ξεκινά μία περίοδος έντονου παρασκηνίου, μία εποχή κατά την οποία θα χρειαστεί να δείξεις πως διαθέτεις αντοχές σε χτυπήματα κάτω από τη μέση ή πως αντέχεις να παραμείνεις μακριά από ένα επαγγελματικό περιβάλλον χωρίς να πιέζονται τα οικονομικά σου. Η Ηλιακή έκλειψη που ακολουθεί στις 15 Φεβρουαρίου στην 27η μοίρα του Υδροχόου μοιάζει να προκαλεί ηλεκτροσόκ και να σε αναγκάζει να παραδεχτείς πως δεν έχεις τον έλεγχο καταστάσεων. Αν αυτό σημαίνει πως ακολουθείς πιστά εντολές άλλων, τότε φρόντισε να γίνεις χρήσιμος/η μέσα στην ομάδα που βρίσκεσαι και να αποφύγεις τις έντονες προσωπικές εκρήξεις. Αν όμως νιώθεις πως έχει φτάσει η ώρα να κάνεις την προσωπική σου προσπάθεια ώστε να δημιουργήσεις το περιβάλλον που ονειρεύεσαι να δημιουργήσεις, τότε ξεκίνα να δουλεύεις σιωπηλά και δείξε εμπιστοσύνη στο χρόνο. Να θυμάσαι όμως πως ο χρόνος μεταβάλει τον άνθρωπο και αυτό σημαίνει πως οι σωματικές και ψυχικές σου αντοχές δεν είναι οι ίδιες με αυτές που είχες πριν από μερικά χρόνια.

Το δεύτερο σετ εκλείψεων του έτους ξεκινά στις 13 Ιουλίου με την πρώτη Ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο, στην 20ημοίρα, που φαίνεται να προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψεις λόγους για οποίους αξίζει να ονειρεύεσαι πως υπάρχουν πρόσωπα που δημιουργούν τις ιδανικές σχέσεις. Μία νέα γνωριμία μπορεί να μοιάζε με δώρο από τον ουρανό, μπορεί να ξεκλειδώσει την καρδιά σου και να αρχίσεις και πάλι να αισιοδοξείς πως μπορείς να αισθανθείς πολλά όμορφα συναισθήματα χωρίς να φοβάσαι αν θα καταφέρεις να τα εκφράσεις. Η εξέλιξη στην υπάρχουσα σχέση σου μπορεί να περνά μέσα από την απόκτηση ενός παιδιού, κάτι που προσφέρει νέο νόημα στη ζωή σου και σε βοηθά να πάρεις και να δώσεις αγάπη. Στον επαγγελματικό τομέα, καλείσαι να δοκιμάσεις να εμπιστευτείς τον εαυτό σου και τα ταλέντα σου και να αποδράσεις από μία πραγματικότητα που σε εγκλωβίζει και σε θέτει στη διαδικασία να πρέπει να αποδεικνύεις πως μπορείς να λειτουργήσεις κάτω από συνθήκες που ορίζουν πάντα οι άλλοι.

Η Σεληνιακή έκλειψη της 27ης Ιουλίου στην 4η μοίρα του Υδροχόου μπορεί να αποτελεί μία σοβαρή ένδειξη αδυναμίας διαύγειας απέναντι σε καταστάσεις που λειτουργούν προκλητικά. Χρειάζεσαι κοντά σου πρόσωπα που μπορούν να κοιτάξουν την αλήθεια και να σου μιλήσουν για την υγεία σου, να σε προειδοποιήσουν για επαγγελματικές κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο και μπορούν να σε βλάψουν, για παγίδες που στήνει το μυαλό σου και δεν μπορείς να διαχωρίσεις από την πραγματικότητα. Φρόντισε τον εαυτό σου και συνέχισε να αναζητάς μία ιατρική διάγνωση που σε προβληματίζει, αποφεύγοντας να προχωρήσεις σε σπασμωδικές κινήσεις για την ώρα.

Η Ηλιακή έκλειψη της 11ης Αυγούστου στη 18η μοίρα του Λέοντα κλείνει τον κύκλο των εκλείψεων του έτους, προσφέροντας μία βοήθεια ώστε να λύσεις θέματα που αφορούν την καθημερινότητα σου. Αποφάσισε να λειτουργήσεις με ειλικρίνεια στον επαγγελματικό χώρο, αλλά μην προχωρήσεις σε αυτή την κίνηση για την ώρα, αφού πρέπει πρώτα να σχεδιάσεις αυτά που θα πεις και θα υποσχεθείς. Αντιμετώπισε με θάρρος τα θέματα που αφορούν την υγεία σου, αποφεύγοντας να κλείσεις τα μάτια μπροστά στην αλήθεια και θέτοντας σαφείς στόχους αλλαγής της διατροφής και τρόπου αντίληψης σου ώστε να βελτιώσεις τη σωματική και ψυχική σου υγεία.

Κεφάλαιο Βόρειος Δεσμός

Η παρουσία και παραμονή του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα (και αντίστοιχα του Νότιου Δεσμού στον Υδροχόο) μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου δηλώνουν πως μπορεί να βρίσκεσαι μπροστά σε συνειδητοποιήσεις που πρέπει να τις εξηγήσεις στη βάση των επιθυμιών της καρδιάς σου και όχι απαραίτητα επιτρέποντας στην τύχη να παίξει το παιχνίδι της. Στον επαγγελματικό τομέα θα αλλάξουν πολλά, αφού θα βρεθείς σε περιβάλλοντα που δεν είναι καθόλου όπως υπολόγιζες πως θα είναι και αυτό θα σου δημιουργήσει μία θλίψη, ειδικά την εποχή της Άνοιξης και Καλοκαιριού.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, δε χρειάζεται να παρατήσεις την προσπάθεια, αλλά να επιμείνεις ώστε να διαμορφώσεις με τέτοιο τρόπο την προσωπικότητα σου ώστε να χωρέσεις μέσα στα νέα δεδομένα, ώστε να επιτρέψεις στον εαυτό σου να δοκιμαστεί απέναντι στις δυσκολίες και να φροντίσεις να μαθητεύσεις δίπλα σε πρόσωπα που κουβαλούν μία έντονη προσωπικότητα. Η ευκαιρία που μπορεί να σου δοθεί ώστε να επιστρέψεις σε μία παλιότερη καθημερινότητα, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να λειτουργήσει σαν έξοδο διαφυγής από τη δύσκολη πραγματικότητα, αλλά σαν ένα διάλειμμα που θα σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο ώστε να συνειδητοποιήσεις πως είσαι έτοιμος/η να αλλάξεις επίπεδο στην καριέρα σου.

Το δεύτερο κομμάτι της ζωής σου που επηρεάζεται είναι η υγεία σου, με την οποία δεν πρέπει να παίζεις. Οι αντοχές σου θα αλλάξουν και αυτό είναι κάτι για το οποίο σε προειδοποιεί κυρίως η καρδιά σου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να διαμορφώσεις ένα νέο σύστημα διαβίωσης που λαμβάνει υπόψη του τις σωματικές και συναισθηματικές σου αντοχές. Η απώλεια ανθρώπων γύρω σου είναι ένα ακόμα καμπανάκι πως ο κύκλος της ζωής λειτουργεί ακόμα και αν πιστεύεις πως μπορείς να έχεις έλεγχο πάνω του, αφού η δύναμη του κάθε ανθρώπου να αντιμετωπίσει την ασθένεια είναι προσωπική υπόθεση και δεν μπορείς να την ελέγξεις κάθε φορά. Αυτό που θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς τις δικές σου ανάγκες και αντοχές, μπορεί να είναι η επαφή σου με κατοικίδια ζώα, που σε μαθαίνουν να αντιληφθείς πως η ζωή δεν ακούει κανόνες των ανθρώπων, αλλά πως κάθε έμβιο ον θα πρέπει να ακούει το νόμο του σύμπαντος απέναντι στην έναρξη και το τέλος κάθε κατάστασης.

signingstars.gr