Το κρασί ως δώρο και πώς να το επιλέξετε

  • Σάββατο, 30 Δεκέμβριος 2017 09:17
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου είναι ένας μήνας γεμάτος γιορτές και αφορμές για καλέσματα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να προσφέρετε κρασί ή σαμπάνια για δώρο.

Η επιλογή μιας φιάλης κρασιού δεν είναι πάντα μια τόσο απλή υπόθεση ειδικά αν θέλετε πραγματικά να ευχαριστήσετε τον οικοδεσπότη. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και θα καταλάβετε…

* Αρχικά, προτιμήστε να αγοράζετε κρασιά από κάβα που διαθέτει ιδανικές συνθήκες φύλαξης -ειδικά όταν πρόκειται για ακριβό κρασί- και, φυσικά, έμπειρο προσωπικό.
* Επίσης, αν γνωρίζετε το γευστικό προφίλ του οικοδεσπότη, θα σας προτείνουν πιο εύκολα κάτι καινούριο ή σπάνιο που θα εντυπωσιάσει. Στην περίπτωση αυτή μη διστάσετε να πείτε τι πόσο διαθέτετε για το δώρο.
* Ακόμα, μπορούν να σας προτείνουν κρασιά που θα ταιριάζουν με το μενού αν το γνωρίζετε από πριν. Στην περίπτωση αυτή να θυμάστε ότι το κρασί σας ίσως να μην ανοιχτεί γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο οικοδεσπότης έχει ήδη μεριμνήσει.
* Αλλά η σημαντικότερη συμβουλή μου είναι να αποφεύγετε τις φλύαρες συσκευασίες (δίσκους, καλάθια κ.λπ.), που τις περισσότερες φορές είναι κιτς και επιβαρύνουν αρκετά το μπάτζετ σας. Επιλέξτε ένα απλό, λιτό κουτί και με τα χρήματα που εξοικονομείτε επιλέξτε καλύτερο κρασί. Μια φιάλη κρασί είναι από μόνη της σπουδαία και είναι ένα δώρο που έχει πίσω του μια τεράστια κουλτούρα, έτσι λοιπόν δεν χρειάζεται υπερβολές για να την προσφέρετε.

olivemagazine.gr