Πάει ο παλιός...Ζήτω ο νέος χρόνος! Του Γιώργου Παπακωνσταντή

  • Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 19:24
  • Συντακτική Ομάδα
  • Editorial

Πάει λοιπόν και το 2017, μας τελείωσε . Ένας χρόνος, 365 ημέρες, που για τον καθένα από εμάς πρόσθεσε εμπειρίες, συναισθήματα, όμορφες και άσχημε στιγμές, στιγμές φόβου ή απογοήτευσης ή στιγμές απόλαυσης και ευτυχίας.

Όμως ο χρόνος είναι συνεχής. Δεν περιορίζεται. Ρέει και περνά όπως η ζωή σε μια συνέχεια, και μόνο εμείς οι άνθρωποι βάζουμε όρια, βάζουμε σημάδια στη ροή του, για να σηματοδοτούμε την ελπίδα μας, την προσδοκία μας για αλλαγή αλλά και για συνέχεια.

Το έτος δεν είναι παρά μια ανθρώπινη πνευματική κατασκευή για να μετρά το πέρασμα του χρόνου με συγκεκριμένη περιοδικότητα ανάλογα με την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο. Μας αρέσει λοιπόν κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια περιστροφή να ανοίγουμε μια νέα περίοδο στο χρόνο μας να προσδοκούμε και να ευχόμαστε καλή νέα χρονιά, αν και γνωρίζουμε ότι και αυτή τη χρονιά κάποιοι θα αρρωστήσουν κάποιοι θα ζήσουν δύσκολες στιγμές, κάποιοι θα φύγουν, άλλοι θα γεννηθούν και άλλοι θα αναγεννηθούν. Όπως ακριβώς έγινε το έτος που πέρασε, όπως θα γίνει και τα επόμενα που θα έρθουν μέχρι να πάψει να υπάρχει αυτός ο μικρός πλανήτης που λέγεται γη.

 Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου, αν και γνωρίζουμε ότι κάθε νέος χρόνος που έρχεται μας φέρνει πιο κοντά στο μοναδικό για τον καθένα μας  τέλος…Όμως  γιορτάζουμε ακριβώς γιατί γνωρίζουμε ότι στο βάθος είμαστε πεπερασμένοι, αλλά και γιατί ελπίζουμε ότι ο νέος χρόνος θα μας φέρει καλύτερες καταστάσεις από αυτές που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. Θα μας κάνει να νιώσουμε ακόμη καλύτερα συναισθήματα. Να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες να κατανοήσουμε, να αγαπήσουμε περισσότερο να αγαπηθούμε περισσότερο, να αποκτήσουμε περισσότερες εμπειρίες, να γίνουμε σοφότεροι και καλύτεροι άνθρωποι. Κάθε νέος χρόνος μπορεί να μας φέρνει κοντύτερα στο τέλος, αλλά  ταυτόχρονα μας δίνει την ευκαιρία και την αφορμή με την αλλαγή της χρονικής περιόδου, να δημιουργούμε ελπίδα για το καλύτερο και αυτή είναι η ύψιστη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο.  

Όπως ξέρουμε ότι κάθε μέρα είναι μια άλλη μέρα έτσι και κάθε νέο έτος είναι μια νέα περίοδος ζωής, που μπορούμε να την ζήσουμε καλύτερα από την προηγούμενη. Αυτή την ελπίδα γιορτάζουμε.

Ας είναι λοιπόν ο χρόνος που έρχεται ο καλύτερος από όσους έχουμε ζήσει μέχρι τώρα και ο λιγότερο καλός από εκείνους που ακολουθούν. Ας προσπαθήσουμε για αυτό, με δύναμη και αγάπη.  Καλή χρονιά!