Πρώην μεταφράστια του FBI παντεύτηκε το Τζιχαντιστή που ερευνούσε!

  • Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 17:05
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα

Μια πρώην μεταφράστρια του FBI, η οποία είχε αποκτήσει πιστοποίηση διαβάθμισης ασφαλείας, κατέφυγε στη Συρία και παντρεύτηκε τον μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, τη διερεύνηση του οποίου είχε αναλάβει. Μετά από όλα αυτά, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης.

Αυτά αποκαλύπτουν έγγραφα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον, τα οποία περιγράφουν το περίεργο έπος της γεννημένης στην Τσεχία Daniela Greene, η οποία ζούσε στις ΗΠΑ και εργαζόταν ως συμβασιούχος μεταφράστρια του FBI. Είχε αναλάβει τη στενή παρακολούθηση του Denis Cuspert (ο οποίος απεικονίζεται παραπάνω το 2005), ενός Γερμανού ράπερ που έγινε μαχητής του ISIS, όμως τελικά μετέβη κρυφά στη Συρία, τον προειδοποίησε για την έρευνα του FBI και τον παντρεύτηκε.

Στις 11 Ιουνίου του 2014, η Green είπε στον προϊστάμενό της του FBI στην Indianapolis ότι θα πήγαινε στη Γερμανία για να επισκεφτεί την οικογένειά της. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μια πτήση της Air Canada με προορισμό την Τουρκία και από εκεί πέρασε τα σύνορα και βρέθηκε στη Συρία. Έναν μήνα αργότερα, παντρεύτηκε τον Cuspert και του είπε ότι εργαζόταν για το FBI και πως «το FBI είχε κινήσει διαδικασίες έρευνας για τις δραστηριότητές του», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Κάποιες από αυτές τις γυναίκες έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην ικανότητα στρατολόγησης και ριζοσπαστικοποίησης γυναικών από το Ισλαμικό Κράτος.

Το CNN, το οποίο έφερε πρώτο στο φως την υπόθεση της Green, είπε ότι κατάφερε να επιβεβαιώσει μέσω μιας πηγής που ασχολείται με την έρευνα ότι ο μαχητής του ISIS με τον οποίο παντρεύτηκε η Greene ήταν πράγματι ο Cuspert, Γερμανός υπήκοος, ο οποίος στο παρελθόν είχε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Deso Dogg και κάποτε έκανε περιοδεία με τους DMX. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Cuspert πλέον χρησιμοποιεί το όνομα Abu Talha al-Almani, στρατολογεί μαχητές για λογαριασμό του ISIS και έχει συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια προσηλυτισμού των Δυτικών.

Στο παρελθόν είχε εκδοθεί ανακοίνωση ότι ο Almani σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του 2015, όμως το Πεντάγωνο ανακάλεσε αργότερα τον ισχυρισμό.

 

πηγή:vice.com

Αφηστε καποιο σχολιο