Μπορεί το κρυολόγημα να θεραπευτεί απο έναν οργασμό;

  • Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 22:03
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Πολλές μέθοδοι που δεν σχετίζονται με κανέναν τρόπο με την ιατρική μπορούν ν’ ανακουφίσουν από μια βουλωμένη μύτη: Ένα ζεστό ρόφημα, ένα πικάντικο φαγητό, μια επίσκεψη στη σάουνα… Και ένας οργασμός; Πολύ σωστά διάβασες! Πρόσφατα ένας τύπος ισχυρίστηκε -μιλώντας στην αμερικανική εκπομπή The Doctors- ότι η μύτη του καθάρισε αφότου αυνανίστηκε! Πόση δόση αλήθειας υπάρχει σ’ αυτό;

Η σύντομη απάντηση είναι: Ναι, υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας!

“Η σεξουαλική δραστηριότητα και η διέγερση που αρχίζει με τα προκαταρκτικά ενεργοποιεί το συμπαθητικό νευρικό σύστημα”, λέει ο Michael S. Benninger απ’ το Ινστιτούτο Head and Neck στην κλινική του Cleveland.

“Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων της μύτης, τη διευκόλυνση της ροής του αέρα στη ρινική κοιλότητα και επομένως την ανεμπόδιστη αναπνοή”, συνεχίζει ο ίδιος.

Αλλά πώς ακριβώς λειτουργεί;

Οι οργασμοί σου ελέγχονται από το αυτόματο νευρικό σου σύστημα, σύμφωνα με τον Ryan Berglund, ουρολόγο της κλινικής του Cleveland.

Και αυτό αποτελείται από δύο μέρη: Το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο ελέγχει την εκδήλωση του στρες και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο βοηθά την ομαλή λειτουργία όλων των οργάνων του σώματος.

Και τα δύο αυτά συστήματα συμμετέχουν στις τέσσερις φάσεις της σεξουαλικής πράξης:

Διέγερση (προκαταρκτικά)
Σταθεροποίηση (πλήρης ερωτική διέγερση και διείσδυση)
Οργασμός (κορύφωση της σεξουαλικής πράξης)
Λύση (χαλάρωση)

Το σώμα σου, στις δύο πρώτες φάσεις, προετοιμάζεται για το σεξ και το συμπαθητικό νευρικό σύστημα έχει έντονη δραστηριότητα.

Όπως εξηγεί ο Dr. Trost, ουρολόγος στο Mayo Clinic:

Απελευθερώνεται η ορμόνη επινεφρίνη (αδρεναλίνη), τα αιμοφόρα αγγεία της μύτης συστέλλονται και μειώνεται η φλεγμονή στη ρινική κοιλότητα, με αποτέλεσμα να υποχωρεί το μπούκωμα. Κατά τη διέγερση και τον οργασμό απελευθερώνονται επίσης ορμόνες που προωθούν την καλή διάθεση, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη

Μετά τον οργασμό και τη φάση της λύσης, το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα ενεργοποιείται και πάλι για να επανέλθει το σώμα στη φυσιολογική του κατάσταση. Όμως, για 20 έως και 60 λεπτά μετά τον οργασμό, η αναπνοή σου είναι αισθητά βελτιωμένη!

 

Πηγή: ipop

Αφηστε καποιο σχολιο