Τα 10 καλύτερα ελληνικά τραγούδια του 2017 με βάση το jumpingfish

  • Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 18:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Μουσική

Όπως και οι δίσκοι, έτσι και τα ελληνικά τραγούδια που κυκλοφόρησαν το 2017, είναι αρκετά, και ιδιαιτέρως όμορφα, το κάθε ένα για τους δικούς του λόγους. Εμείς εδώ ξεχωρίσαμε δέκα από αυτά που μας έκλεψαν το μυαλό και την καρδιά και σας τα παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως. 

10. Μαρίνα Καλογήρου – Τίποτα δεν ήτανε 
 


Ο νέος συνθέτης Γιώργος Κυριάκος γράφει μουσική για τρεις ηθοποιούς σε «3 Εποχές». Η Νένα Μεντή τραγουδά το Φθινόπωρο σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη , ο Θοδωρής Αντωνιάδης το Χειμώνα του Μάνου Ελευθερίου και η Μαρίνα Καλογήρου την Άνοιξη της Λίνας Δημοπούλου. Το «Τίποτα Δεν Ήτανε» είναι ένα από τα τρία τραγούδια της Άνοιξης. Η μουσική, ο στίχος και η ηθοποιός δημιουργούν ένα χαμόγελο. Όπως ακριβώς κάνει πάντα η Άνοιξη. 
 

9. Dreamy Whispers – Λαϊκό τσατσά
 


Το 2017 έκαναν την εμφάνισή τους αυτά εδώ τα παιδιά .Το συγκεκριμένο κομμάτι του Απόστολου Καλδάρα (όπως και πολλά άλλα, στις ζωντανές τους εμφανίσεις) παίρνουν μορφές που κανείς δε φανταζόταν πως ήταν εφικτό. Περιμένουμε από εδώ και πέρα να μας μαγεύουν όλο και περισσότερο. 
 

8. Τα φρούτα του δάσους – Το τραγούδι του αστροναύτη  



Ακουστικά «Φρούτα του Δάσους». Ό,τι κι αν κυκλοφόρησαν φέτος θα μπορούσαν να παίζουν συνεχώς σε επανάληψη, θα μπορούσαν να αποτελούν το soundtrack της ζωής σου. Σε ανεξάρτητη πραγωγή, ο Πόλυς Ζουκ μας παρουσίασε το «Όσα ακόμα έχουν σφυγμό» με τρία digital singles. 
 

7. The Boy (ft. Δεσποινίς Τρίχρωμη) - Γλυκειά Μου Αγάπη  



Μετά από το δίσκο του «Έτοιμοι Ένα», ο The Boy, ετοίμασε το δίσκο «Έτοιμοι Δύο», στον οποίο περιέχεται αυτό το κομμάτι σε συνεργασία με τη Δεσποινίς Τρίχρωμη. Ο καθένας τους έχει το δικό του τύπο κι αυτό πολύ απλά φαίνεται σε αυτό εδώ το τραγούδι. Δε χρειάζονται υπερβολές για να φτιάξεις κάτι όμορφο, σαν και αυτό. 
 

6. Μαρία Παπαγεωργίου & Παντελής Κυραμαργιός – Αντιθέσεις  



Η Μαρία Παπαγεωργίου υπάρχει περίπτωση να έρχεται από έναν πλανήτη που οι φωνές των ανθρώπων έρχονται και σου χαϊδεύουν την καρδιά. Ο Παντελής Κυραμαργιός, όμως, φέτος καταπιάστηκε με ένα εγχείρημα που όπως φαίνεται θα έχει ενδιαφέρον. Ο συνδυασμός λοιπόν ταλέντου με ταλέντο κάτι τέτοια έχει ως αποτέλεσμα. 
 

5. Δέσποινα Μπεμπεδέλη & Ζαχαρίας Καρούνης - Το τραγούδι της Φιλιώς  



«"Φιλιώ Χαϊδεμένου" Από 23 Νοεμβρίου στο Θέατρο Βεάκη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων». Έτσι ξεκίνησε πριν ένα χρόνο αυτή η παράσταση που όποιος την είδε, δε μπορεί να την ξεχάσει. Ο Ζαχαρίας Καρούνης, κυκλοφόρησε την «Αποστολή», ένα δίσκο ιδιαίτερο, όπως όλα με τα οποία καταπιάνεται. Το συγκεκριμένο τραγούδι, περιλαμβάνεται στο δίσκο, αλλά ζωντανά στη σκηνή με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη και τον ίδιο, ήταν μια στιγμή που κρατάει για πάντα. 
 

4. Τεφλόν – Άδειο χέρι

 

«Ξετυλίγω δρόμους με ένα άδειο χέρι εφευρίσκω πόλεις που δεν έχει ο χάρτης.» Έφτιαξαν έναν υπέροχο δίσκο, και αυτό το τραγούδι είναι ένα από τα κομμάτια του. Ένα από τα «Κομμάτια από τα ερείπια». Τελικά από τα ερείπια δημιουργούνται θαύματα, μεταφορικά και κυριολεκτικά. 
 

3. Πάνος Παπαϊωάννου & Μαρία Παπαγεωργίου – Αυτός που αγαπάς  



Μια διασκευή του «Someone you love», από το Χρυσόστομο Καραντωνίου, σε στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους με τη φωνή δύο εκ των σπουδαιότερων νέων καλλιτεχνών, του Πάνου Παπαϊωάννου και της Μαρίας Παπαγεωργίου. 
 

2. Σταμάτης Μορφονιός – Το νυχτοκάματο
 


Ωραίος ο έρωτας, καλή η αγάπη, αλλά ο κοινωνικοπολιτικός στίχος είναι πάντα αναγκαίος και ευπρόσδεκτος. Ο Σταμάτης κάνει αυτό που νιώθει αψηφώντας τις όποιες αντιδράσεις. Εμείς που τον ακούμε τον έχουμε και ως πρότυπο, γνωρίζοντας πως είναι δύσκολο να κάνεις αυτό που αγαπάς, αλλά όταν το πετύχεις… όταν το πετύχεις… 
 

1. Δήμητρα Σελεμίδου – Μαμά, μπαμπά
 


Για πολλοστή φορά, όλη η εφηβεία σου σε ένα τραγούδι. Όχι αυτή που πέρασε, αυτή που ακόμα είναι μέσα σου και πολεμάει με τον ενήλικο εαυτό σου για λίγο χώρο. Οι στίχοι του Γιάννη Βασιλόπουλου σε καθηλώνουν, κι εδώ έρχεται η μουσική του Σπύρου Παρασκευάκου να ντύσει αυτά τα λόγια όπως τους αξίζει. Και το πετυχαίνει. Τέλος, η φωνή της Δήμητρας Σελεμίδου, σε προκαλεί, σε φτάνει στα άκρα και τελικά σε κατακτά για πάντα.

 

Πηγή: jumpingfish