Ζαχαρούπολη, Παραμύθια, Σκεψεδάκια και συναυλίες σήμερα στην Παραμυθοχώρα

Για ενδέκατη συνεχόμενη μέρα λειτούργησε η «Παιχνιδοχώρα – Το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη» , που λαμβάνει χώρα στη  Πλατεία Μικρασιατών και το Σπίτι Πολιτισμού. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι μόνιμες δράσεις λειτούργησαν κανονικά με τον κόσμο να επισκέπτεται την Πλατεία τις στιγμές που ο καιρός το καθιστούσε εφικτό.

Τις εντυπώσεις της ημέρας φαίνεται να «κερδίζει» το Σπιτάκι του Παραμυθιού, με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν τις αφηγήσεις. Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ιστορίες που καλούν κάθε ακροατή να μυηθεί στη μαγεία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

 Αναλυτικά το Πρόγραμμα για την Παρασκευή  29 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

 Γιορτή στην «Ζαχαρούπολη» .  Δίωρη διαδραστική γιορτή για τα παιδιά. Δράση από τον Εμπορικό Σύλλογο  Ρεθύμνου στο πλαίσιο του «εορτάΖω και ψωνίΖω στο Ρέθυμνο».

18:00 ΙΤΕ – Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας. «Χριστουγεννιάτικα Σκεψεδάκια». Τα «Σκεψεδάκια» είναι ένα βιωματικό εργαστήριο / παράσταση δημιουργικής σκέψης με θεματολογία σχετική με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (έθιμα , γλυκά δώρα , κάρτες , Άγιος Βασίλης ,κλπ) και περιλαμβάνουν 14 νέες δημιουργικές δραστηριότητες με πολύ απλά υλικά.

19:00 Συναυλία με τους  Rethy´s Riff .Μια νεανική μπάντα που προήλθε από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου. Στόχος μας μια αισθητικά όμορφη παρουσίαση των τραγουδιών! Σας περιμένουμε

19:30 Συναυλία τζάζ μουσικής με το συγκρότημα Groovetica (swing, jazz, soul, funk, disco, latin, reggae)

Αφηστε καποιο σχολιο