Αποτοξίνωση μετά το φαγοπότι – Τι πρέπει να φάτε μέσα στο 24ωρο

Μετά από μια μέρα με πολύ φαγητό και ποτό ο οργανισμός σας θα χρειαστεί ένα μικρό διάλειμμα ώστε να ανακάμψει.

Αν και η απομάκρυνση των τοξινών είναι μια διαδικασία που συμβαίνει φυσικά χάρη στο συκώτι και στα νεφρά αλλά και στο δέρμα και στους πνεύμονες, η διατροφή που θα ακολουθήσετε την επομένη ενός πλούσιου γεύματος θα σας διευκολύνει να ανακτήσετε την ενέργεια και τη ζωντάνια σας.

Δείτε παρακάτω τι περιλαμβάνει ένα 24ωρο «καθαρής» διατροφής!

Το πρωί

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια ετοιμάστε έναν θρεπτικό χυμό από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αφού η καλή ενυδάτωση είναι το πρώτο βήμα για την ανάρρωση.

Αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες στο πρωινό –με άλλα λόγια απαγορεύονται τα κρουασάν και τα μπισκότα– και προτιμήστε ένα μπολ βρόμης. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολύνετε τη διαδικασία της πέψης και θα πάρετε πολύτιμη ενέργεια.

Αν επιλέξετε να πιείτε καφέ, αποφύγετε να προσθέσετε ζάχαρη.

[shutterstock 268987019]

Το μεσημέρι

Ένα ελαφρύ γεύμα, όπως μια σαλάτα, είναι ό,τι πρέπει. Αποφύγετε τις σάλτσες –όπως η μαγιονέζα– και προτιμήστε το λεμόνι και τα φρέσκα μυρωδικά για να δώσετε γεύση και άρωμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κομμάτια αβοκάντο, το οποίο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε υγιεινά Ω-3 λιπαρά.

Το απόγευμα

Αντί για ένα ακόμη φλιτζάνι καφέ προτιμήστε το τσάι, το οποίο θα σας δώσει μια καλή δόση αντιοξειδωτικών ουσιών.

Το βράδυ

Πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε το αλκοόλ, καθώς θα σας φορτώσει με περιττές θερμίδες και θα σας χαλάσει τον ύπνο. Συνεχίστε την καλή ενυδάτωση με νερό και τσάι –χωρίς ζάχαρη– για να διώξετε τη «θολούρα» και να ξυπνήσετε με καθαρό μυαλό το επόμενο πρωί. Προτιμήστε ένα ελαφρύ βραδινό αντίστοιχο με το μεσημεριανό και αντί για γλυκό απολαύστε ένα φρούτο ή ένα μικρό κομμάτι μαύρη σοκολάτα για επιδόρπιο.

Πηγή: Popsugar