Επίθεση γέλιου ετοιμάζει ο Γιάννης Ζουγανέλης μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ1

Ετοιμάζεται να επιστρέψει στο τηλεοπτικό τοπίο αλλά πριν από την «επίσημη έναρξη» της εκπομπής αποφάσισε με τους συνεργάτες του να κάνει… επίθεση σε «κακώς κείμενα» της καθημερινότητας με καλά, ανατρεπτικά και κυρίως χιουμοριστικά κείμενα!

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα του Newsit από την καινούργια χρονιά ο Γιάννης Ζουγανέλης επιστρέφει στην ΕΡΤ αναλαμβάνοντας κάθε Πέμπτη και Σάββατο, στις 10 το βράδυ, από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 τη σατιρική εκπομπή «Φόρτσα Πατρίδα».

 

Όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου

«Αν η καθημερινότητα πέφτει βαριά, υπάρχει η κατάλληλη θεραπεία!
Χορηγείται δύο φορές την εβδομάδα από την συχνότητα της ΕΡΤ με ενέσεις γέλιου. 

Για όλα υπάρχει και μια διαφορετική ματιά. Πιο φευγάτη και ανατρεπτική. Στόχος να εξαντληθεί  κάθε όριο υπερβολής, καταρρίπτοντας τον μύθο που κυριαρχεί και θέλει, με όλα αυτά που βιώνουμε, να «τα έχουμε δει όλα»! 

Κι όμως: δεν έχουμε δει τίποτα! Τώρα θα τα δούμε όλα!  Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση της καθημερινότητας, πιο ανατρεπτική και διασκεδαστική. 

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, με τη βοήθεια του τηλεοπτικού φακού, θα μας εμβαθύνει στον παλμό της πόλης. Μια απρόβλεπτη, άκρως διαφορετική οπτική ματιά του κοινωνικοπολιτικού μας γίγνεσθαι, με πολύ κέφι, τραγούδι, έμπνευση, κουβέντες του αέρα ή του «καθαρού» αέρα, μιας και η εκπομπή ενίοτε θα επισκέπτεται και μεγάλες αστικές περιοχές της Ελλάδας.

 Ο Έλληνας της παρέας, του κεφιού, έστω και του ωχ… αδερφισμού!
Η προσέγγιση των διάφορων χαρακτήρων και καταστάσεων θα εξωτερικεύεται μέσα από μικρά δραματοποιημένα σκετς σε φυσικούς χώρους. Παράλληλα, με τη βοήθεια της κάμερας, ο Γιάννης Ζουγανέλης θα διεισδύει σε διάφορους χώρους και, με βασικό όπλο το χιούμορ, θα μεταφέρει τον παλμό της πόλης.»

Πριν όμως από την πρεμιέρα που θα γίνει τον Ιανουάριο ο Γιάννης Ζουγανέλης θα… χτυπήσει με ωριαίο εορταστικό επεισόδιο τo Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στις 10 το βράδυ, από την ΕΡΤ1 και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο 

«Ως αντίδοτο στην κρίση και την παρακμή, προτείνει την αισιοδοξία και μάς προτρέπει… “αν δεν έχουμε τίποτ’ άλλο να γεμίσουμε τη γαλοπούλα, ας τη γεμίσουμε με εφημερίδες, αλλά με καλά νέα”. Με την Τζόυς Ευείδη δίπλα του και μια δυνατή ομάδα ηθοποιών, γυρίζουν την πατρίδα ανάποδα και την ξαναστήνουν όρθια για να ξαναπάρει φόρα απ’ την αρχή. “Φόρτσα πατρίδα” λοιπόν… “λίγο ακόμα και μάς βγήκε η παρτίδα”.

Τα κείμενα έχουν γράψει οι Μιχάλης Άνθης, Νίκος Κεραμίδας και φυσικά ο Γιάννης Ζουγανέλης που εκτός από την Τζόυς Ευείδη θα έχει δίπλα του και τους Πάνο Σταθακόπουλο, Γιάννη Στεφόπουλο, Τάνια Ρόκκα, Γιώργο Χατζή, Αλέξανδρο Ζουγανέλη, Μπίλ Γουίλσον και τον Μιχάλη Άνθη.

Λίγο πριν τελειώσει η χρονιά ο Γιάννης Ζουγανέλης με τους συνεργάτες του κάνουν… επίθεση γέλιου επιθυμώντας μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 να προσφέρουν στους τηλεθεατές μία πιο ανατρεπτική και διασκεδαστική «ματιά» της καθημερινότητας…!

 

Πηγή: newsit