Νόμος του κράτους τα διαζύγια- εξπρές μέσω συμβολαιογράφου

  • Τετάρτη, 27 Δεκέμβριος 2017 21:45
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ελλάδα

Νόμος του κράτους είναι πλέον τα διαζύγια – εξπρές μέσω συμβολαιογράφου. Λίγο πριν την εκπνοή του 2017, στις 23 Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο σχετικός νόμος (4509/2017) που κάνει πιο εύκολη την ζωή των ζευγαριών που έχουν αποφασίσει συναινετικά να βάλουν τέλος στην κοινή τους πορεία και έχουν καταφέρει να ρυθμίσουν τα θέματα της επιμέλειας των ανήλικων παιδιών του.

Με το νέο νόμο οι διαδικασίες απλοποιούνται και δίνεται η δυνατότητα, ακόμη και με εξουσιοδότηση των ενδιαφερομένων σε δικηγόρο, να λυθεί ο γάμος χωρίς να χρειαστούν δικαστήρια και πολύμηνη ταλαιπωρία. Αυτό που χρειάζεται είναι καλή συνεννόηση μεταξύ των πρώην συζύγων και τελικά η κατάθεση αντιγράφου της συμβολαιογραφικής πράξης στο ληξιαρχείο, όπου έχει καταχωρηθεί ο γάμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος νόμος προβλέπει φυλάκιση μέχρι ένα έτος στην περίπτωση που παραβιαστεί η υποχρέωση διατροφής αλλά και φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών σε όποιον με πρόθεση δεν συμμορφώνεται στη συμφωνία που έχει επικυρωθεί από τον συμβολαιογράφο στο θέμα της επικοινωνίας με τα ανήλικα παιδιά.

newsbeast