Γιορτινά καλέσματα - Πως θα διαπρέψεις φέτος ως καλεσμένος για να σε καλέσουν και του χρόνου

Η καλοπέραση τις νύχτες των γιορτών είναι σαν τα κερδισμένα στα χαρτιά: Όχι μόνο αποδεικνύουν ότι έπαιξες σωστά, αλλά με έναν...
μεταφυσικό τρόπο δίνουν την υπόσχεση ότι η χρονιά που έρχεται επιτέλους μπαίνει με το δεξί.

Η παρουσία σου στις εορταστικές συναθροίσεις των ημερών δεν είναι κάτι που πρέπει ν´ αφεθεί στην τύχη. Εξάλλου «αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά» έρχεται, αν δεν είσαι τώρα στα καλύτερά σου, τότε πότε;

Δείξε καλύτερος
Το κλίμα των ημερών επιβάλλει περιποίηση εαυτόν εντός, εκτός και επί τ´ αυτά. Μια προσεγμένη εμφάνισή δεν περιορίζεται σε συνήθειες καθημερινής φύσης, όπως είναι το μπάνιο και το ξύρισμα. Οι περιστάσεις επιβάλλουν μια πιο ολοκληρωμένη κούρα (κούρεμα, trimming, περιποιημένα νύχια, δέρμα ενυδατωμένο και ξεκούραστο), ένα στιλάτο ντύσιμο στα μέτρα σου, το οποίο δεν χωλαίνει από υπερβολές και το πιο σημαντικό: καλή διάθεση. Όντας «στην πένα», μπορείς να υποστηρίξεις μια γλώσσα του σώματος που να μαρτυρά την αυτοπεποίθηση σου σε όσους σε συναναστρέφονται μια νύχτα σαν κι αυτή.

Φέρσου σωστά
Η Patty Wood, συγγραφέας του βιβλίου «Success Signals» υποδεικνύει τον τρόπο ώστε να κάνεις αισθητή την παρουσία σου με το «καλησπέρα»: «Μπαίνεις στο χώρο κάνοντας μια μικρή στάση στην πόρτα, σφίγγεις το χέρι του οικοδεσπότη, χαμογελάς και ρίχνεις μια πανοραμική ματιά στον κόσμο. Αυτή η πρώτη οπτική επαφή μαζί τους είναι πολύ σημαντική ώστε να σε «δεχθούν» εγκάρδια αργότερα. Πρέπει να νιώσουν ότι η παρουσία σου έφερε έναν αέρα θετικής ενέργειας στο πάρτι τους». Σειρά έχει η αφομοίωσή σου στο σύνολο. Εντοπίζεις γνώριμες φάτσες; Πλησιάζεις και χαιρετάς έναν προς έναν, προσπαθώντας να μην περιοριστείς σε ένα μικρό πηγαδάκι ανθρώπων, κινούμενος στο χώρο «κυκλικά», ώστε να μιλήσεις με όλους έστω και για λίγο.

Φέρε και κάτι
Μην φτάσεις με άδεια χέρια. Ένα δώρο προς τον οικοδεσπότη είναι η απαραίτητη ευγενική χειρονομία. Το ότι δεν είναι τα γενέθλιά του δεν αποτελεί δικαιολογία. Προτίμησε ένα ποτό, το οποίο πάντα πιάνει τόπο αυτές τις ημέρες ή ακόμα και κάτι πιο προσωπικό αν ο οικοδεσπότης είναι φίλος.



> Οι συμβουλές ενός οικονομολόγου για τέλεια δώρα αυτές τις γιορτές

Άσε πια το κινητό
Οk, είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσο εξελιγμένα είναι τα smartphones και σίγουρα οι γιορτές είναι μέρες ανταλλαγής ευχών, ωστόσο, αν ήθελες να περάσεις τη βραδιά κολλημένος στην οθόνη ενός κινητού, θα ήταν καλύτερο να μείνεις σπίτι, αντί να δίνεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου που σκυλοβαριέσαι.

Φάε με μέτρο
Το ότι ο μπουφές είναι γεμάτος πλούσια φαγητά δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπουκώσεις Αν δεν θες να προκαλέσεις τη λάθος προσοχή στους συνδαιτημόνες σου, φάε με μέτρο. Ομοίως, μη μιλάς ενώ μασάς. Υπάρχει κίνδυνος να εκσφενδονιστεί το περιεχόμενο του στόματός σου στο πανάκριβο ένδυμα της απέναντι κυρίας. Ντροπή!

Μην «γδάρεις» τον κόσμο
Αν κερδίσεις στα χαρτιά, άσε κάτι για το σπίτι για το καλό και προς Θεού, μην σηκωθείς από το τραπέζι επιτόπου, μιλάμε για την απόλυτη αγένεια. Αν πάλι χάσεις στα χαρτιά, στάσου στο ύψος σου και προς Θεού μην αρχίζεις να σιχτιρίζεις φωναχτά για τη γκαντεμιά που σε δέρνει. Κι αν είν´ η μοίρα σου σακατεμένη, δεν φταίει ο κόσμος!

Τίμα το νοικοκύρη
Ευχαρίστησε θερμά τον οικοδεσπότη όχι μόνο με τη συμπεριφορά σου, αλλά και με το λόγο σου. Μια όταν θα φεύγεις και μια την επόμενη μέρα είτε με ένα τηλεφώνημα, είτε με μήνυμα, ανάλογα την οικειότητα που έχετε μεταξύ σας.

askmen.com