Φοράς σίγουρα σωστό νούμερο παπούτσια;

Για μια γυναίκα τα παπούτσια μπορούν να γίνουν αληθινό φετίχ.

Οι περισσότερες έχουμε αμέτρητα ζευγάρια στην ντουλάπα μας τα οποία πολλές φορές μένουν και εκεί αφού μετά από μία φορά που τα δοκιμάσαμε και μας πόνεσαν δεν τα ξαναφορέσαμ. Επιλέξαμε όμως να τα κρατήσουμε για μια άλλη φορά, που μάντεψε... δεν ήρθε ποτέ.

Από την παιδική μας ηλικία, τότε που η μητέρα μας μας πήγαινε σε καταστήματα παπουτσιών -τότε με το ζόρι, μετά μάθαμε για κάποιους Louboutin και Μanolo Blahnik- και μας έβαζε να δοκιμάσουμε πολλά διαφορετικά ζευγάρια κουνώντας το δαχτυλάκι για να υπολογίσει αν μας κάνει -στα αλήθεια τι old school μέθοδος-, νομίζαμε πως ξέρουμε το πραγματικό μας νούμερο. Το πιθανότερο είναι πως κι εσύ το έκανες λάθος και όλο αυτό τον καιρό φορούσες λάθος νούμερο.

Μάθε λοιπόν πως έρευνα πρόσφατα αποκάλυψε πως οι μισές γυναίκες από την Βρετανία φορούν λάθος νούμερο. Η υγεία των ποδιών είναι σημαντική όπως επίσης σημαντικό είναι και εκείνο το iconic ζευγάρι στην βιτρίνα που δεν μπορείς με τίποτα να βγάλεις από το μυαλό. Το λάθος παπούτσι όμως, εκτός από το προφανές που είναι ο αφόρητος πόνος που προκαλεί στα πόδια όταν το φοράς, μπορεί να γίνει αιτία για πολλά προβλήματα, προκαλώντας ακόμα και παραμόρφωση.

Με αφορμή αυτήν την έρευνα βρήκαμε τον πιο εύκολο και πρακτικό τρόπο να βρεις το σωστό νούμερο μόνη σου. Ένα απλό DIY που θα κάνεις μια φορά και δε θα χρειαστεί να ξανακάνεις. Με αυτό θα υπολογίσεις μόνη σου το σωστό νούμερο και δεν θα την ξαναπατήσεις. Αποχαιρέτισε τους πόνους και τις φουσκάλες στα πόδια και περπάτα άνετα μέσα στο αγαπημένο σου ζευγάρι!

Ακολούθησε αυτά τα βήματα για να βρεις το νούμερο σου.

 

1 Σε ένα λευκό χαρτί και ιδανικά ενώ είσαι είσαι καθισμένη ή σκυμμένη, ακούμπησε το πόδι σου στο χαρτί το οποίο βρίσκεται στο πάτωμα.

2 Βεβαιώσου πως η επιφάνεια του δαπέδου είναι εντελώς επίπεδη.

3 Με ένα μολύβι και έναν χάρακα σημάδεψε στο χαρτί όλες τις πλευρές του ποδιού σου, σαν να «κλείνεις» το πόδι σου σε ένα ορθογώνιο. Σημάδεψε με ευθείες πάντα γραμμές τα δάχτυλα, την φτέρνα και τα πλαινά.

4 Στην συνέχεια μέτρησε το μήκος και το πλάτος στο σχήμα που δημιούργησες στο χαρτί και αφαίρεσε 0,47 εκατοστά από το αποτέλεσμα της μέτρησης σου.

5 Στην συνέχεια βρες το σωστό νούμερο που αντιστοιχεί στην μέτρηση του μήκους εδώ:

Νούμερο 36 δηλαδή 20.8 εκ.

Νούμερο 37 : 21.3 εκ.

Νούμερο 37,5 : 21.6 εκ.

Νούμερο 38 : 22.2 εκ.

Νούμερο 38,5 : 22.5 εκ.

Νούμερο 39 : 23 εκ.

Νούμερο 40 : 23.5 εκ.

Νούμερο 41 : 23.8 εκ.

Νούμερο 42 : 24.1 εκ.

Νούμερο 43 : 24.6 εκ.

Νούμερο 44 : 25.9 εκ.

Νούμερο 45 : 26.7 εκ.

 

Πηγή:bovary