To τρικ για να μη σου σκιστεί το καλσόν όταν πας να το φορέσεις

Τα ρούχα με σκίσιμο, αν φορεθούν σωστά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικά σικ. Εκτός αν πρόκειται για καλσόν.

Λίγες στιγμές είναι πιο εκνευριστικές από αυτή που συνειδητοποιείτε ότι σας έχει σκιστεί το καλσόν (και δεν έχετε δεύτερο στην τσάντα). 

Μια απότομη κίνηση με το χέρι ή το πόδι, μια απροσεξία στο περπάτημα και -τσουπ- φεύγει ο πόντος και καθώς κατεβαίνει (ή ανεβαίνει) είναι που σχηματίζεται μια ωραιότατη και εμφανέστατη γραμμή κατά μήκος του ποδιού σαν τη γραμμή που αφήνουν τα αεροπλάνα. Η διαφορά είναι ότι η γραμμή των αεροπλάνων κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί. Αυτή του καλσόν που σκίστηκε που θα μείνει εκεί για να σας συνοδεύει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στη δουλειά ή στην έξοδο. 

Επιστρέφοντας σπίτι θα πετάξετε το φθαρμένο καλσόν και την επόμενη φορά θα φορέσετε ένα καινούργιο μόνο και μόνο για να σας σκιστεί και αυτό με την πρώτη ευκαιρία. Είναι λες και κατασκευάζονται με ειδικό τρόπο ώστε, αναπόφευκτα, να σκιστούν. Είναι δίκαιο τώρα αυτό; Όχι και γι' αυτό το λόγο είμαστε εμείς εδώ. Θα θέλατε να μην πετάτε και αγοράζετε συνεχώς νέα καλσόν; 

Αυτό είναι το κόλπο για να τα κάνετε πιο ανθεκτικά. 

Αρχικά ας ξεκινήσουμε από το ίδιο το καλσόν και τον τρόπο αποθήκευσης του. Αντί να το αποθηκεύετε σε ένα συρτάρι, φροντίστε να κάνετε χώρο για τα αγαπημένα σας καλσόν στην κατάψυξη (ναι, ναι δεν πρόκειται για τυπογραφικό, σωστά διαβάσατε). Τα χρηστικά πλην τόσο ευαίσθητα καλσόν μας, χρειάζεται να παραμένουν κρύα ώστε να είναι πιο ανθεκτικά σε τυχόν σκισίματα.

Η χαμηλή θερμοκρασία «θωρακίζει» τις ίνες του υφάσματος. Η διαδικασία είναι απλή: Βγάζοντας το καλσόν από τη συσκευασία βρέξτε το με λίγο νερό, στραγγίξτε το απαλά, ξαναβάλτε το μέσα στη νάιλον συσκευασία του και αφήστε το στην κατάψυξη όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα, αφήστε το να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου και να στεγνώσει πλήρως. Είναι έτοιμο και πιο ανθεκτικό από ποτέ. 

Εξτρα τιπ! Πριν φορέσετε το καλσόν φροντίστε να έχετε ενυδατώσει τα πόδια σας και να έχετε αφήσει τη λοσιόν ή την κρέμα να απορροφηθεί (όχι πιο πριν γιατί το καλσόν θα «κολλάει»). Με το να έχετε απαλά πόδια μειώνετε τις πιθανότητες φορώντας το καλσόν να σας σκιστεί. 

bovary.gr