Αυτή είναι η πρώτη Χριστουγεννιάτικη κάρτα που κυκλοφόρησε ποτέ

Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες είναι αναπόσπαστο μέρος των γιορτών, ωστόσο κυκλοφορούν πάνω από 170 χρόνια, ενώ η πρώτη μαζικής παραγωγής κάρτα με ευχές εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα.

Το 1843 ο Βρετανός επιχειρηματίας Χένρι Κόουλ ανέθεσε την εκτύπωση 1.000 χρωματιστών καρτών που θα τον γλίτωναν από την ταλαιπωρία του χειρογράφου, αφού σύμφωνα με το έθιμο έπρεπε να στείλει κάρτες σε όλους τους συγγενείς φίλους και συναδέλφους του.

Η κάρτα απεικόνιζε ένα πλούσιο οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι πλαισιωμένο δεξιά και αριστερά από δύο σκηνές φιλανθρωπίας όπου δίνουν φαγητό και ρούχα στους φτωχούς.

Η Ιδέα του Κόουλ έγινε σύντομα δημοφιλής και σε αυτό συνέβαλε η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται. Συγκεκριμένα, περίπου 10 χρόνια πριν τη πρώτη Χριστουγεννιάτικη κάρτα είχε κυκλοφορήσει και η πρώτη κάρτα για τον Αγιο Βαλεντίνο, η οποία γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα και ενέπνευσε τον Κόουλ για να δημιουργήσει την πρώτη Χριστουγεννιάτικη κάρτα, η οποία κέρδισε αμέσως το κοινό.

Αφηστε καποιο σχολιο