Brownie με σοκολάτα και κάστανο

  • Δευτέρα, 25 Δεκέμβριος 2017 17:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά (για 4 άτομα)

100 γραμμάρια κάστανα, βρασμένα, έτοιμα
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια βούτυρο
110 γραμμάρια ζάχαρη + 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
100 γραμμάρια σοκολάτα (70% κακάο)
35 γραμμάρια αλεύρι
3 αυγά
1 κουταλιά γλυκού νεσκαφέ

Εκτέλεση

Σε βαθύ μπολ βάλτε τα κάστανα, την κρέμα γάλακτος, τα 90 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και αναμείξτε με μίξερ χειρός, απαλά -Θα γίνει μια κρέμα κάστανου

Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα -Βγάλτε από τη φωτιά, προσθέστε 10 γραμμάρια βούτυρο και ανακατέψτε να γίνει παχύρευστη σος σοκολάτας
Χτυπήστε τα αυγά σε μπολ με τα 110 γραμμάρια ζάχαρη

Προσθέστε την σος σοκολάτας μέσα στα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, το νεσκαφέ και ανακατέψτε δυναμικά -Ετοιμο το μείγμα!

Βουτυρώστε και αλευρώστε ελαφρά 4 φορμίτσες (αν δεν έχετε, βάλτε μια φόρμα), ρίξτε λίγο από το μείγμα, ως τη μέση -Ρίξτε 2 κουταλιές από την κρέμα κάστανου -Ξαναρίξτε μείγμα σοκολάτας

Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Βάλτε τα φορμάκια και ψήστε για 8 λεπτά – Οχι περισσότερο, ώστε να μείνει το κέντρο υγρό, με την σοκολάτα να στάζει

Σερβίρετε το γλυκό χλιαρό, διακοσμήστε την επιφάνεια με κάστανα, αν θέλετε, ή ό,τι άλλο
iefimerida.gr