Ποια σημεία του γυναικείου σώματος είναι πιο ευαίσθητα στο ερωτικό άγγιγμα

Οι επιστήμονες «βαθμολόγησαν» τις ερωτογενείς ζώνες του γυναικείου σώματος και διαπίστωσαν ποιες είναι πιο ευαίσθητες στο άγγιγμα...

Στο πείραμα συμμετείχαν 30 γυναίκες και τα εξαιρετικά ενδιαφέρονται ευρήματά δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Στο πλαίσιο της μελέτης, αξιολογήθηκε η ευαισθησία σε τρεις περιοχές του σώματος: στην περιοχή των γεννητικών οργάνων (κλειτορίδα, μικρά χείλη του αιδοίου, κατώτερο άκρο του κόλπου προς τον πρωκτό και κατώτερο άκρο του πρωκτού), στη δευτερογενή ερωτογενή ζώνη (πλάγιο μέρος του μαστού προς τα πλευρά, θηλή, λαιμός και άλως του στήθους) και στην ουδέτερη ζώνη (βραχίονας και κοιλιά).

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τρεις διαφορετικές συσκευές ώστε να προσομοιώσουν τρία ερεθίσματα: το ελαφρύ άγγιγμα, την ελαφριά πίεση και τη δόνηση.

Διαπίστωσαν ότι διαφορετικά σημεία του γυναικείου σώματος ανταποκρίνονται σε καθένα από τα τρία ερεθίσματα:

- Ο λαιμός, ο βραχίονας και το κατώτερο άκρο του κόλπου προς τον πρωκτό ήταν τα σημεία που παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη ευαισθησία στο ελαφρύ άγγιγμα.

- Η κλειτορίδα και η θηλή ήταν τα σημεία που παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη ευαισθησία στην πίεση.

- Η κλειτορίδα και η θηλή ήταν επίσης τα σημεία που παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη ευαισθησία στη δόνηση.

Να σημειωθεί πως στην εν λόγω μελέτη η πίεση χρησιμοποιήθηκε ως προσομοίωση της διείσδυσης και παρόμοια αίσθηση μπορεί να επιτευχθεί με τις μαλάξεις (μασάζ).

onmed.gr