Γυναίκα είναι η δίδυμη... του εαυτού της! - Με σπάνια γενετική πάθηση και δύο διαφορετικά DNA!

  • Σάββατο, 23 Δεκέμβριος 2017 08:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Η τραγουδίστρια και σόου γούμαν από την Καλιφόρνια είναι η δίδυμη... του εαυτού της

Η Taylor Muhl, όπως περίπου ένας σε κάθε 30 ανθρώπους που γεννιούνται στον κόσμο σήμερα, είναι δίδυμη. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει, ωστόσο, είναι ότι πρακτικά η Muhl είναι η δίδυμη αδερφή του... εαυτού της.


Η τραγουδίστρια και σόου γούμαν από την Καλιφόρνια έχει διαγνωστεί με μια σπάνια γενετική πάθηση που ονομάζεται χιμαιρισμός και προκλήθηκε από το γεγονός ότι το δικό της έμβρυο και εκείνο της διδυμης αδερφής της συγχωνεύτηκαν πλήρως όταν βρίσκονταν στη μήτρα. Σύμφωνα με τη νεαρή γυναίκα, η πάθηση είναι τόσο σπάνια που έχουν καταγραφεί μόνο 100 περιστατικά παγκοσμίως.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο στην κατάστασή της είναι ότι ο χιμαιρισμός μπορεί να προκαλέσει αρκετά σοβαρά προβλήματα υγείας,  σύμφωνα με όσα γνωρίζουν οι επιστήμονες για αυτόν.  
H Muhl είπε στο Yahoo! Lifestyle ότι συνειδητοποίησε για πρώτη φορά ότι υπήρχε κάτι διαφορετικό πάνω της όταν ήταν μικρή, και πρόσεξε ότι κανένας από τους φίλους της δεν είχε διαφορετική απόχρωση επιδερμίδας στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά του σώματός του.Αργότερα, όταν άρχισε να βιώνει κάποια παράξενα συμπτώματα, οι γιατροί κατάλαβαν ότι η διαφορά στο δέρμα της δεν ήταν απλά ένα πελώριο εκ γενετής σημάδι, όπως πίστευαν παλιότερα. 

«Τα αυτοάνοσα νοσήματά μου ξεκίνησαν λίγο πριν μπω στην εφηβεία, κάτι που έκανε αρκετά δύσκολη τη ζωή μου μιας και δεν γνώριζα γιατί αρρώσταινα», εξηγεί η Muhl στο Yahoo. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να διαγνωστεί τελικά με χιμαιρισμό όταν ήταν περίπου 25 ετών. 

Όπως της εξήγησαν οι γιατροί, τα προβλήματα υγείας της πηγάζουν από το γεγονός ότι το μισό της σώμα επιτίθεται στο άλλο μισό, αφού φέρει μέσα του δύο ξεχωριστά DNA και επομένως δύο διαφορετικά ανοσοποιητικά συστήματα.

Για τα διατηρεί υπό έλεγχο τα θέματά της, η Muhl καταναλώνει ισχυρά προβιοτικά, πλήθος από συμπληρώματα βιταμινών και προσέχει ιδιαίτερα τη διατροφή της. Επιπλέον, αθλείται σχεδόν καθημερινά. Παρά τις προσπάθειές της, οι επιπλοκές στην υγεία της παραμένουν ενώ συχνά εμφανίζει καινούργιες αλλεργίες σε τρόφιμα και άλλες ουσίες. Όπως η ίδια εξηγεί, στόχος της ζωής της είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άτομα με χιμαιρισμό και να εμπνεύσει άλλους πάσχοντες με τη δύναμη του χαρακτήρα της.  

Για τον λόγο αυτό εξάλλου επέλεξε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά της αλλά και φωτογραφίες που δείχνουν πώς επηρεάζει το σώμα της. «Ένιωσα πως ήταν σημαντικό να δείξω το κορμί μου όπως είναι πραγματικά επειδή στον χώρο της σόου μπίζνες η πίεση για τη σωματική τελειότητα είναι μεγάλη και άδικη», εξηγεί χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι καμία πάθηση δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο στα όνειρά μας. 

protothema.gr

Αφηστε καποιο σχολιο