Ποια είναι η ιδανική διάρκεια του σεξ για γυναίκες και άνδρες.

Όταν μιλάμε για το σεξ, οι προσδοκίες και η πραγματικότητα μπορεί να είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα – και μια πρόσφατη διεθνής έρευνα για το ποια είναι η ιδανική χρονική διάρκεια της ερωτικής πράξης αποτελεί το τέλειο παράδειγμα γι' αυτό. Στην έρευνα, από το βρετανικό site SaucyDates.com, απάντησαν 3.836 άντρες και γυναίκες. Η ερώτηση που τους τέθηκε ήταν πόσα λεπτά θα επιθυμούσαν να διαρκεί η ερωτική πράξη (χωρίς να συνυπολογίζεται ο χρόνος για τα προκαταρκτικά).

Οι γυναίκες κατά μέσο όρο απάντησαν πως η ιδανική διάρκεια της ερωτικής πράξης θα ήταν 25 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα. Οι άντρες, κατά μέσο όρο, απάντησαν πως ο ιδανικός χρόνος θα ήταν 25 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα. Αυτά όμως τα σχεδόν πανομοιότυπα νούμερα δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα του τι συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα. 

Σύμφωνα με την έρευνα, η μέση διάρκεια της ερωτικής πράξης των ερωτηθέντων ήταν 16 λεπτά.  

Τα αποτελέσματα αναλύθηκαν ανά χώρα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι άντρες και οι γυναίκες παρέμειναν "στο παιχνίδι” για 17 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα. Ακολούθησαν οι Καναδοί με 17 λεπτά και στη συνέχεια οι Βρετανοί με 16 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. 

Ποια ηλικία είχε τις καλύτερες... επιδόσεις; Οι 30άρηδες, σύμφωνα με την έρευνα, είχαν καλύτερο χρόνο διάρκειας στο κρεβάτι συγκριτικά με μεγαλύτερους ή νεότερους άντρες. 

Είναι μεγάλη ή μικρή η απόκλιση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις προσδοκίες; Οι ειδικοί δεν έχουν απάντηση αφού αυτό είναι προσωπικό θέμα του κάθε ζευγαριού, ωστόσο επισημαίνουν πως θα πρέπει το ζευγάρι να μπορεί να συζητά για όλα τα θέματα που απασχολούν τη σχέση τους – ακόμη και για το πώς αισθάνονται για το σεξ και αν θα μπορούσαν με κάποιον τρόπο να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή.