Καλσόν στο χρώμα του δέρματος: Tι πρέπει να γνωρίζετε

Μπορεί να έχει δαιμονοποιηθεί, αλλά το καλσόν στο χρώμα του δέρματος (nude, δηλαδή) παραμένει αγαπημένη επιλογή πολλών γυναικών, ειδικά αυτών που παρουσιάζουν δυσχρωμίες στα πόδια ή απλά δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν με γυμνές γάμπες μέσα στο χειμώνα. Ας δούμε 6 λόγους, γιατί αυτό το φθινόπωρο (για να μην πούμε και τον χειμώνα) πρέπει να φορέσετε κι εσείς καλσόν σε nude αποχρώσεις.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου


Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει αντικατασταθεί από το μαύρο (και συχνά οπάκ) καλσόν ως trendy αξεσουάρ ως πιο στιλάτων fashion icons, το καλσόν όμως στο χρώμα του δέρματος εξακολουθεί να παραμένει κλασική επιλογή στην γκαρνταρόμπα των γυναικών. Γιατί όχι; Άλλωστε, συνδυάζει το σωστό κράτημα με την προστασία από τα στοιχεία της φύσης και μάλιστα με έναν μαγικό, αόρατο τρόπο που επιτρέπει να μην αποτελεί ένα ακόμη αξεσουάρ, όπως το μαύρο καλσόν αλλά να λειτουργεί απλά ως CC κρέμα για τα πόδια εξαλείφοντας τις όποιες ατέλειες στην επιδερμίδα τους. Αρκεί, φυσικά, να βρείτε την ιδανική απόχρωση...

Παραθέτουμε 6 λόγους γιατί αυτή τη σεζόν θα πρέπει να το εντάξετε κι εσείς στην εμφάνισή σας.

1. Ταιριάζει με τα πάντα
Το καλό με τα καλσόν στην απόχρωση του δέρματος είναι ότι ταιριάζει απόλυτα με όλα σας τα ρούχα. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να ανησυχείτε, αφού λειτουργεί ακριβώς όπως τα πόδια σας και μπορεί να γίνει η βάση για οποιαδήποτε εμφάνιση.

2. Είναι αόρατο!
Πολλές εταιρείες πλέον έχουν λανσάρει μια πληθώρα από αποχρώσεις nude καλσόν, ώστε να δώσουν στην οποιαδήποτε γυναίκα τη δυνατότητα να τα φορέσει και να κρατήσει τα πόδια της ζεστά. Σε αυτή την τεράστια επιλογή, σίγουρα θα βρείτε τον τόνο που ταιριάζει απόλυτα στη δική σας επιδερμίδα. Αρκεί να μην βαριέστε να ψάξετε.

3. Χαρίζουν ζέστη και στιλ
Είναι πολύ παρηγορητικό να υπάρχει κάτι ανάμεσα στα πόδια μας και το κρύο και μάλιστα όταν φοράμε ρούχα που δύσκολα υποστηρίζουν ένα σκουρόχρωμο καλσόν, όπως μια μίνι φούστα ή ένα φόρεμα. 

4. Μπορούν να δημιουργήσουν ψευδαίσθηση
Τα καλσόν αποτελούν απαραίτητο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας, αλλά αν συνδυάζουν την καινοτομία με τη δημιουργικότητα, κερδίζουν έξτρα πόντους. Και ενώ μπορεί να προτιμάτε ένα nude καλσόν επειδή είναι... αόρατο (βλέπε λόγο νούμερο 2), ένα καλσόν στο χρώμα του δέρματος με κάποια ιδιαίτερη λεπτομέρεια μπορεί να δώσει την αίσθηση ότι τα πόδια σας λάμπουν ή έχουν, για παράδειγμα, πουά. Δεν είναι τέλειο;

5. Τα φορούν οι “γαλαζοαίματες”
Η Κέιτ Μίντλετον προτιμά τα nude καλσόν κάτω από τα φορέματα και τις φούστες της γιατί παρότι σχεδόν δεν φαίνονται, δημιουργούν ωστόσο ένα πιο κομψό look. Αφήστε που χαρίζουν μια διακριτική λάμψη σαν να έχει περάσει τις γάμπες της με primer. Αν πάλι δεν σας πείθει η Κέιτ, ακόμη και η Μπιγιονσέ τα προτιμά για τις συναυλίες της, αφού όχι μόνο κρατάνε τα... πράγματα στη θέση τους ενώ χορεύει, αλλά και την κάνουν να λάμπει.

6. Τα εγκρίνει ακόμη και η γιαγιά σας
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον παράγοντα γιαγιά. Τα καλσόν στην απόχρωση του δέρματος ήταν σίγουρα απαραίτητο αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας της γιαγιάς σας. Και μπορεί να αναρωτηθείτε “γιατί πρέπει να μοιάζω με την 70χρονη (και βάλε) γιαγιά μου;”, σας απαντώ: Δεν γνωρίζετε ότι το γιαγιαδίστικο chic στιλ είναι πολύ της μόδας; Αφήστε που θα κάνετε τη γιαγιά σας περήφανη!

womanidol.com