Ρύζι με μοσχάρι και λαχανικά

  • Τρίτη, 19 Δεκέμβριος 2017 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Το πιο νόστιμο μοσχάρι με ρύζι και λαχανικά, που θα ικανοποιήσει εξίσου τους λάτρεις του κρέατος αλλά και όσους δεν παραλείπουν τα λαχανικά από το καθημερινό τους διατροφικό πρόγραμμα. Μια συνταγή γεμάτη μυρωδιές και χρώματα!

Υλικά:

½ κιλό Ρύζι Νυχάκι 
1 κιλό τρυφερό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό κρασί
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 πιπεριές με διαφορετικά χρώματα
Μερικές τούφες μπρόκολο
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
4 κούπες ζωμό κρέατος
Αλάτι, πιπέρι και κουκουνάρι

Εκτέλεση:

Σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει, σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Σε τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια, το μπρόκολο, τη μελιτζάνα, το ρύζι και το κουκουνάρι. Αφού ξανθύνει το μείγμα, το αδειάζετε στην κατσαρόλα με το κρέας, ρίχνετε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

infowoman.gr