Ρεβύθια με λεμόνι και ρίγανη!

  • Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 09:44
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Είναι γεγονός ότι καυταναλώνουμε πολύ κρέας και ειδικά τώρα στις γιορτές η κατανάλωση κρέατος αυξάνεται μάλλον υπερβολικά, εδώ θα δούμε ένα πιάτο με όσπρια, που γίνεται πολύ εύκολα και μπορεί να μας δώσει μια ιδέα για ένα μεσογειακό φαγητό με υγιεινά όσπρια όταν θέλουμε να κάνουμε ένα διάλλειμα από το κρέας.

Ας δούμε λοιπόν τα Ρεβύθια με ρίγανη και χυμό λεμονιού.

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml ελαιόλαδο
2 κ.γ. ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
πιπέρι, αλάτι και λίγο αριζμαρί! (ροζμαρι0

Ένα φλυτζανάκι  αλεύρι
1 φλυτζανάκι χυμό λεμονιού

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα για αρκετές ώρες. Τα ξεβράζουμε 2-3 φορές  και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Μετά τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε μια γαβάθα.

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε λίγο. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τη ρίγανη και τη δάφνη και τα ανακατέυουμε όπως έιναι να τσιγαριαστούν λίγο για να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους. 

Μετά προσθέτουμε αρκετό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 3/4 της ώρας ή περισσότερο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν εντελώς. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά τη διάρκεια λίγο νερό.

Λίγο πριν τελειώσουμε το τέλος αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού με το αλέυρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε ένα μπωλ με λίγο από το ζωμό του φαγητού.  Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και το ζεστόα χνιστό φαγητό αμς είναι έτοιμο!